Защо посетителите в Зона 51 са задължени да носят очила

Всяка държава има свои тайни и те се пазят строго. Най-тайнственото и в същото време световноизвестно място в САЩ е Зона-51, чиято дейност отдавна е предмет на слухове, измислици и дори конспиративни теории.

Но днес е все по-трудно да се запази секретността й, като се има предвид развитието на технологиите, въпреки че служителите и ръководителите на Зоната успяват да я запазят. Онези, които попаднат на нейната територия, могат да видят съвсем малко.

Както съобщава изданието The Drive, всички цивилни лица, които имат достъп до секретния американски обект Зона-51, са задължени по времето на посещението си да носят специалните очила Foggles, които стесняват погледа. На същия принцип са застъклени и прозорците на циркулиращите там автобуси – те не са прозрачни. А някои помещения, за да се избегне разкриването на секретите им, дори нямат прозорци.

Идеята да се стесни погледът на посетителите в обекти с високо ниво на секретност се появи неотдавна. В Зона-51 решили да използват очилата Foggles, които се използват от пилотите по времето на обучението им като средство за имитиране на лоша видимост. В тези очила пилотът вижда само панела с приборите, което му помага да се съсредоточи само върху тях.

Използването на устройства с ограничаване на видимостта е следствие от спазването на секретността на този обект. Затова на територията на Зона-51 посетителите със специалните очила виждат само онова, което е положено да виждат, без да нарушават статута на секретност. Тази процедура за изкуствено ограничаване на видимостта на секретни обекти не се използва само от американците. Например, посетителите в демилитаризираната зона в Южна Корея, гледайки в монтирания бинокъл, могат да видят само обектите, които се намират надалеч, а самата зона през него не се вижда.

АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МИСТИЧНАТА ЗОНА-51, ТЪРСЕТЕ КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР“ – „AREA-51: СВРЪХСЕКРЕТНИЯТ КОСМОДРУМ ЗА НЛО“

Животът на планетата Земя, а и във Вселената, все още си остава една голяма тайна. Може би точно в тази тайна е скрита и надеждата на човечеството за безсмъртие и контакт с други цивилизации.
Все още не е ясно дали т. нар. неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са извънземни космически кораби, или са летящи апарати, които се произвеждат в САЩ, Русия или друга точка на Земята. Всеки опит да се докоснем до тази тайна е съпроводен с куп дезинформация и ехидни усмивки. Такава е ситуацията и около нашумялата, но продължаваща да бъде забулена в тайна “Зона 51”.

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

Атлантида (ВТОРА ЧАСТ)

ПЪРВА ЧАСТ С ПРЕДИСЛОВИЕ ВИЖТЕ ТУК 👇 Атлантида (ПЪРВА ЧАСТ) Атлантида (ВТОРА ЧАСТ) От Крис Томас

«Какво се случва?» ДОКЛАДЪТ UAP | Пентагонът ще отвори официален офис за изследване на НЛО (доклади). След доклад от юни, в който правителството на САЩ призна, че не може да обясни повечето неидентифицирани въздушни явления, Министерството на отбраната заяви, че ще увеличи усилията си, създавайки официален офис за изучаване на подобни събития. В памет на Проф. Лъчезар Филипов (ОСМА ЧАСТ-ВИДЕО)

  ВИДЕО   СПОДЕЛЕТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница