Защо посетителите в Зона 51 са задължени да носят очила

Всяка държава има свои тайни и те се пазят строго. Най-тайнственото и в същото време световноизвестно място в САЩ е Зона-51, чиято дейност отдавна е предмет на слухове, измислици и дори конспиративни теории.

Но днес е все по-трудно да се запази секретността й, като се има предвид развитието на технологиите, въпреки че служителите и ръководителите на Зоната успяват да я запазят. Онези, които попаднат на нейната територия, могат да видят съвсем малко.

Както съобщава изданието The Drive, всички цивилни лица, които имат достъп до секретния американски обект Зона-51, са задължени по времето на посещението си да носят специалните очила Foggles, които стесняват погледа. На същия принцип са застъклени и прозорците на циркулиращите там автобуси – те не са прозрачни. А някои помещения, за да се избегне разкриването на секретите им, дори нямат прозорци.

Идеята да се стесни погледът на посетителите в обекти с високо ниво на секретност се появи неотдавна. В Зона-51 решили да използват очилата Foggles, които се използват от пилотите по времето на обучението им като средство за имитиране на лоша видимост. В тези очила пилотът вижда само панела с приборите, което му помага да се съсредоточи само върху тях.

Използването на устройства с ограничаване на видимостта е следствие от спазването на секретността на този обект. Затова на територията на Зона-51 посетителите със специалните очила виждат само онова, което е положено да виждат, без да нарушават статута на секретност. Тази процедура за изкуствено ограничаване на видимостта на секретни обекти не се използва само от американците. Например, посетителите в демилитаризираната зона в Южна Корея, гледайки в монтирания бинокъл, могат да видят само обектите, които се намират надалеч, а самата зона през него не се вижда.

АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МИСТИЧНАТА ЗОНА-51, ТЪРСЕТЕ КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР“ – „AREA-51: СВРЪХСЕКРЕТНИЯТ КОСМОДРУМ ЗА НЛО“

Животът на планетата Земя, а и във Вселената, все още си остава една голяма тайна. Може би точно в тази тайна е скрита и надеждата на човечеството за безсмъртие и контакт с други цивилизации.
Все още не е ясно дали т. нар. неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са извънземни космически кораби, или са летящи апарати, които се произвеждат в САЩ, Русия или друга точка на Земята. Всеки опит да се докоснем до тази тайна е съпроводен с куп дезинформация и ехидни усмивки. Такава е ситуацията и около нашумялата, но продължаваща да бъде забулена в тайна “Зона 51”.

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

«Какво се случва?» Доклад за НЛО | Интервю на „Вашингтон Пост“ с Луис Елизондо. Луис Елизондо е отговарял за секретна програма, между 2007 и 2013 година за наблюдение и изследване на феномена UAP или Неидентифицирани Въздушни Феномени. Абревиатура за НЛО, използвана от Военното разузнаване на САЩ. Програмата е била финансирана с бюджет от 22 милиона долара (СЕДМА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се

«Какво се случва?» Ватикана за НЛО | Една религия, която променя кожата си като змия, не е религия на духовността, а на властта! Организирана религия. Приобщаването на остарели догми към нови факти и доказателства за присъствието на извънземен интелигентен разум с цел оцеляване е обречено на сигурен провал. Ето защо истината се схваща по-добре от периферията, а не от центъра й! (ПЕТА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се

«Какво се случва?» Министерство на отбраната на САЩ за НЛО: Извънреден епизод във връзка с бъдещия доклад на Пентагона по темата за НЛО на територията на САЩ (ПЕТА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times