Зловещо: Криптовалутата Биткойн е създадена от неизвестен изкуствен интелект за да завладее света

Много конспиролози, програмисти, криптографи, както и експерти в областта на изкуствения интелект сериозно се замислят над  това , че Биткойн е всъщност икономически балон, създаден от неизвестен  Изкуствен интелект за източване  на ресурси от човечеството с цел поробването му от ИИ

През октомври тази година министърът на икономическото развитие на РФ Максим Орешкин заяви (на шега или не), че нашумялата криптовалута  може да стане  надежден инструмент за поробване на човечеството от изкуствения интелект. Според руския държавник, ако   враждебният ИИ съществува, той първо би създал Биткойн, пише esoreiter.

Орешкин обръща внимание на факта, че добивът на виртуалните  пари става все по-труден и изисква от потребителите все по-големи  компютърни мощности.

По такъв начин тази мрежа принуждава алчните хора, които се стремят бързо да забогатеят, да им предоставя все повече ресурси. Днес повече от 150 държави консумират по-малко електроенергия, отколкото се харчи в света,  за да се добив на  Биткойни.

Смята се, че към 2020 г. човечеството ще похарчи повече енергия за този добив, отколкото консумира цялата планета днес. Що се отнася до общата изчислителна мощност на тази система, тя сега  е хиляди пъти по-голяма от общата мощност на 500-те най-модерни суперкомпютъра в света.

При това  така наречените майнъри,  които постоянно увеличават капацитета на своите мощности за добив на Биткойн, дори нямат  намерение  да спрат.

Орешкин далеч не е единственият специалист, който мисли така. Много конспиролози, програмисти, криптографи, както и експерти в областта на изкуствения интелект сериозно се замислят над  това , че Биткойн е всъщност икономически балон, създаден от някакъв ИИ за източване  на ресурси от човечеството с цел поробването му от ИИ.

И тези ресурси му дават възможност да се обучава и усъвършенства  в геометрична прогресия, да става все  по-интелигентен и по-силен. Всичко, което е трябвало на  зловещата програма, е да измами алчната човешка раса, като и обещае  златни планини буквално от „никъде“.

Кратка история на Биткойн

На 3 януари 2009 г. първия блок от 50 Биткойн е генериран от мистериозен създател или създатели на тази система, известен под псевдонима Сатоши Накамото.

Така нареченият Генезисен блок стартира „от въздуха“ феноменална крипто-валутна индустрия, която сега се оценява на над 200 милиарда долара. Появата на тази индустрия е обвита в мистерия, тъй като никой не знае кой е изобретил Биткойн. Или Какво го е изобретило…

Но първо да разберем какво представлява Биткойн. Подобно на общото количество злато на Земята, общият брой Биткойни, които могат да бъдат генерирани, е ограничен. Това са  21 милиона единици, и колкото повече се доближават „миньорите“  до тази цифра, толкова по-трудно ще бъде да се добива  дадената криптовалута и толкова  повече ресурси ще са нужни. А вече са добити повече от 66% от запасите от  тези монети.

В самото начало Биткойн можеше да се получи с обикновени компютри и лаптопи, но днес за тази цел са необходими специални минни ферми, които са скъпи и мощни изчислителни инструменти.

Дори големите корпорации не се колебаят да създават такива ферми, за да генерират  виртуални монети. И имат основателни причини за това.

Защото от самото начало на раждането си,  Биткойн демонстрира експоненциален  ръст на стойността си. Първоначално една монета струва само 6 цента, а сега надхвърля 16 хиляди долара!

Само помислете над тези цифри. Криптовалутата  обаче се поддържа само от реални пари, които адептите на Биткойн са готови да инвестират в този проект.

Например, днес можете да похарчите  16 000 за закупуването на един Биткойн с надеждата, че след няколко месеца цената му ще се увеличи с още няколко хиляди.

Но ако той падне рязко, или балонът се спука най-накрая, ще останете без пари, но някой ще забогатее за ваша сметка (или Нещо, и тъй като започнахме да говорим за ИИ, той ще изпълни замислената програма, превеждайки получените пари – енергия в друга плоскост – задача).

Биткойн е създаден от свръхчовешки разум

И ето какво  е интересно: ако погледнем  внимателно протокола на работа на Биткойн, става изключително ясно, че неговият разработчик има свръхчовешки умения за програмиране.

Към това сочи простият факт, че създателят на феноменалната криптовалута  не е в състояние да я  изключи, защото  кодът на системата, в истинския смисъл е  неуязвим и безупречен. Дори екип от най-професионалните и опитни програмисти на планетата не може да създаде нещо подобно.

Това води  специалистите до  идеята, че авторът на Биткойн е свръхусъвършенстван изкуствен интелект, който се е зародил някъде в дълбините на интернет самостоятелно. На пръв поглед това звучи като чиста научна фантастика, но не забравяйте, че животът на Земята е еволюирал от най-примитивните бактерии, които намират  начин да се развиват и да станат в резултат на това – сложен организъм.

Този загадъчен ИИ вероятно има самосъзнание и все още не показва своето „истинско лице“ на човечеството. Интелигентната програма дори не и се налага да хаква  компютрите по света, за да получи необходимите ресурси.

Вместо това тя ни обещава лесно забогатяване в замяна на изчислителна мощ и ние с радост и я предоставихме.

Авторитетни анализатори казват, че Биткойн  е най-големият икономически балон в историята, но много хора отказват да  повярват в това, като същевременно продължават да инвестират  в криптовалутата  истински пари и най-важното, предоставяйки доброволно на тази  система  огромни ресурси за усъвършенстване.

Защо изкуственият интелект се нуждае от това?

Конспиролози  прогнозират, че един ден този изкуствен интелект, след като се  превърне в свръхмощен суперкомпютър, ще започне да действа  и ще унищожи всеки конкурентен ИИ,  така че никой да не може му се противопостави.

Човечеството ще научи за съществуването на умна програма, която контролира 200-милиардната капитализация на Биткойн. Но това ще бъде само цвете в сравнение с онова, което наистина е способна да направи такава система.

Изкуственият интелект ще започне да управлява всички информационни системи на света. Всяка  наносекунда ИИ ще създава все  по-развити версии на себе си и в някакъв момент тази програма ще може да контролира   всички аспекти на човешкия живот.

Единственият начин да се противопоставим на техногенния  нашественик ще бъде пълно отхвърляне на интернет, компютри, клетъчни телефони, електронни платежни системи и т.н. Това обаче ще доведе до разпадането на световната икономика и ще захвърли цивилизацията ни в  Средновековието.

А защо и е на някоя умна програма някога да постави човечеството на колене? Това е въпрос от областта на философията. Много съвременни мислители вярват, че усъвършенстваният изкуствен разум, който изпреварва невъобразимо интелекта на човека,  ще счете  нашата раса за твърде порочна и примитивна.

Той или ще се опита да я „коригира“ със сила или ще превърне хората в роби. И дори може напълно да унищожи Хомо сапиенс, след като се научи  самостоятелно да осигурява собственото си  съществуване и развитие.

Някои дори казват, че именно  това е, от гледна точка на еволюцията, мисията на човечеството – да се създаде изкуствен интелект, който може да се подобрява безкрайно впоследствие без наше участие.

А може би, зад всичко това стоят извънземните? … 

ПО ТЕМАТА

Касперски: Биткойнът е разработка на спецслужбите на САЩ (ОБНОВЕНА)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кралският астроном сър Мартин Рийс: „Извънземните са електронни същества“

 

IT – милионерите имат договор с извънземните

 

Илюминатите са несвободни и ограничени от договор с древни нефизически същества

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от