Изненада? България на 11-то място в света като най-добра държава за прием на мигранти (КЛАСАЦИЯ)

Традиционно специализираното за миграция издание Expat Insider прави годишната си класация на най-добрите и най-лошите държави за прием на мигранти.

Крайната оценка е формирана като съвкупност от 48 фактори, част от които са лесно установяване в държавата, начин на живот, семеен живот, трудов пазар, полагане на труд, ниво на ежедневните разходи, отношение на местното население към мигрантите, състояние на системата на здравеопазване и други.

Според списанието за 2019 година десетте най-добри държави за прием на новодошли са Тайван, Виетнам, Португалия, Мексико, Испания, Сингапур, Бахрейн, Еквадор, Малайзия и Чехия.

Изненадващо, на 11-то място е поставена нашата страна – България.

През 2018 година България е била на 21 място.

В предходните години тя не е влязла в класацията. Подобна тенденция, но с обратен знак се наблюдава за държави като Румъния, Унгария и Хърватска.

На обратната страна на таблицата са поставени Кувейт, Италия, Нигерия, Бразилия, Турция, Индия, Великобритания, Гърция, Русия и Южна Корея.

„Обетованата земя“ за кандидат-мигрантите в Европа – Германия е поставена на 33-то място, а следващата по желание в Европа – Швеция, на 44-то място.

The Foreign Insider

https://cms-internationsgmbh.netdna-ssl.com/cdn/file/cms-media/public/2019-09/Expat-Insider-2019_The-InterNations-Survey_0.pdf

Последно от БЪЛГАРИЯ