Интервю на “The Bulgarian Times“ с “ANONYMOUS BULGARIA“

 

Представяме Ви едно уникално интервю с ANONYMOUS BULGARIA


Здравейте Анонимни, като начало, бихме искали да ви попитаме, как е правилното изговаряне на организацията ви?

Здравейте и от нас. Правилното изговаряне на ANONYMOUS BULGARIA е АНОНИМНА БЪЛГАРИЯ. Така се и превежда от английски.

Бихте ли разказали малко повече за дейността ви и най-вече за това как се е зародила идеята за тази организация? Знаем, че има много различни информации и интерпретации по темата.

Ние сме гъвкав колектив от активисти анти-глобалисти и патриоти. Ние сме едни от първите в интернет пространството в България, които информираме за тотално целенасочено изкривено представяните от средствата за масова информация (СМИ) изминали и актуални събития. Хората използващи тези средства са пръснати навсякъде около всички ни и оказват по различен начин силно влияние върху мирогледа на световните общества. Корпорациите и хората стоящи на горните етажи на СМИ, както и тези в сянка, сочат определени изкуствено предизвикани събития за достоверно представени с цел да осигуряват нужното одобрение на човешките маси като искат да създадат по този начин форсмажорно обстоятелство. Те включват за тези си цели радио, телевизия, кино, интернет, книги, вестници, списания и видеоигри. Дори се обхваща днес много повече от изброеното. Хората са прихващани още от ранна възраст. По този начин днес е създадена изкуствена реалност.

В съпротива на обстрелващите ни злини, дейността ни с днешна дата е да сме нещо като доброволци регулиращи трафика на един запустял двупосочен път. Искаме да покажем на хората, че животът извън кутийката е възможен. Всеки сам трябва да открие този път.

Идеята се роди по улиците на градовете Варна, Мадрид и Ливърпул. След изкуствено създадената световна криза от 2008г., и последвалите я редица цветни революции, много активисти бяха повлияни от тези събития и се хванаха за ръце да се борят неволно за интересите на световните лидери. Ние, като участващи в много от протестите на различни точки в Европа след 2010 г., чрез които имахме надежди да променим света, започнахме да се организираме една малка затворена група от хора с цел да показваме истинското лице стоящо зад „глобалната революция“ и хората/организациите, които работят за тези цели. По този начин се надявахме да насочим в правилната посока демонстрациите.

Откога съществува АБ (АНОНИМНА БЪЛГАРИЯ) в България и по какво се различава от другите такива организации по света?

АБ беше създадена през 2011 г. благодарение на няколко анонимни и не анонимни българи. Първоначалните активности на групата бяха съсредоточени върху излагане на определени коментари и мнения пръскани по социалните мрежи, форуми, чат-канали и уеб сайтове, както и на различни протести анти-система състояли се на различни точки.

Не мина много дълго време и забелязахме, че се появи и страница във Facebook в България, която нямаше особен отзвук, нито хората занимаващи се с нея имаха особено желание за да водят някаква активност там. Виждайки, че това е най-използваната социална мрежа от нашите сънародници по света и у нас, и поради споменатата причина – решихме да я завладеем просто ей така, защото беше по-интересно и го можехме. Много скоро след това разпукахме леда със своите активности в кибер-пространството. Искахме да се покажем, че ни има.

През 2012 г. започнаха да ни харесват все повече хора. Започнаха да пишат за нас различни хора в своите сайтове, форуми, блогове. Дори започнаха да ни отразяват и медиите и да се говори на публични места за нас. Търсиха интервюта с нас различни журналисти представляващи разни медии. До сега никога не сме давали интервю по никакъв начин. Ставахме известни. Активностите ни, и на всички наши анонимни и не анонимни колеги, присъединили се към нашата обща кауза срещу днешната световна система – не се хареса на много и започнаха да ни блокират и разпръскват различните държавни структури на властта, както и частни лица. След няколко месеца беше блокирана първата версия на страницата ни във Facebook, а някои наши колеги имаха честта да бъдат посетени и в домовете си от заплашителните органи на реда. Без значение, след 15 минути бяхме отново на сцената и нашите колеги ни откриха бързо. Разбира се, хората търсещи сеир също. Trololol.

Не се различавахме от други анонимни по света. Ние бяхме част, която допринасяше със своята капчица за това хората да станат по-активни по темите от значение.

След възстановяването на АБ, стигнахме до заключението, че е време да се съсредоточим към представянето на нашите виждания и разобличаването на лошите чрез спазване на правилата на каналите, които ползвахме и някои от тези, в които продължаваме да сме и днес. Въпреки че е трудно – ние все още сме тук. През 2012 г. ние се променихме.

Много анонимни хора и такива харесващи идеята се оставиха на различни организации и дори на мозъчните тръстове да ги насочат към интересите на гадовете, тези същите, против които сме били винаги. Въпреки че идеите им бяха чисти. Не всичко се състои в това да си в центъра на вниманието. Не всеки протест е реално срещу правителствата. Ние сме различни, защото разглеждаме и анализираме определените събития и в повечето от случаите не се опитваме да се харесваме на публиката следваща масмедийната пропаганда. Ние не следваме течението. Нас няма да ни видите да опяваме инсценираните от глобалните елитарни сили терористични извращения, подхранвайки театъра им. Ние ги разобличаваме тях и техните пионки и активности.

АБ сме информативно-образователна група от активисти, които не принадлежат към никакви други организации, групи, гурута, партии и т.н. Разбирате какво имаме предвид.

Имаме информация, че най-голямата активност и симпатии, АБ получава по време на протестите във Варна. Това така ли е?

Донякъде е така. Активността ни по това време беше силна, а и получихме много голяма помощ от обикновените хора. За съжаление обаче, протестът беше затапен и „обърнат” по позната схема, което не позволи развитие.

Какво имате предвид?

Имаме предвид, че почти единствено и само ние говорихме за истинския проблем в гр.Варна, а именно – мутренската групировка ТИМ и всичко, произтичащо от нея. Не забравяйте, че приближени на ТИМ (включително и от агитката на техния ”ведомствен” футболен отбор Черно Море) се сливаха с хилядите обикновени граждани по време на протестите и биеха част от най-активните протестиращи. Това практически не беше отразено почти никъде по ”честните и обективни медии”. Дори и след като благодарение точно на обикновените хора, тези индивиди бяха снимани, а ние ги показахме на страницата ни, както и обяснихме кои са и по какъв начин са свързани със статуквото във Варна.

А какъв беше ефектът от това?

Абсолютно никакъв.

Искате да кажете, че полицията и прокуратурата не се сезираха въпреки това?

Не само че не се сезираха, ами и не направиха абсолютно нищо по темата. Вижте, кучето не хапе ръката, от която получава храна. Трябва да сте наясно с това. И друго, много хора не са наясно и до ден-днешен, че спонтанният протест на варненци по скоро не беше продиктуван от цената на тока, а от реалността в града. А реалността е групировката ТИМ и фактът, че градът бавно, но сигурно умира. Цените на тока бяха просто последната капка. Варненци не са съгласни с това и изразиха позицията си категорично. Протестите във Варна бяха без аналог до момента. Медиите удобно скриха истината и не казаха нито думичка за ТИМ. Също както и не казаха, че Пламен Горанов се самозапали държейки в ръка плакати точно срещу ТИМ и поредното им протеже-кмет!

А как си обяснявате, че протестът тогава се разрасна в цяла България?

С факта, че положението малко или много е еднакво лошо в цялата страна. Това, че Варна ”даде тон” е факт, но нищо повече. Варна и варненци не са по-различни от жителите в цялата страна.

А вярно ли е, че тези протести във Варна са организирани от вас?

Не изцяло, но в една не малка степен може да се каже. И не точно от нас, а от всички съмишленици на идеите на АБ.

А защо тогава всички протести в страната не постигнаха желания ефект?

В историческа гледна точка, по целия свят е имало, има, и най-вероятно ще продължава да има много протести от различен калибър. Истината е, че тези, срещу които се изправяме ние обикновените хора, са индивиди, които цял живот нищо друго не са правили освен да създават зависимости и да контролират масите. Те са една шепа, но с огромен, вековен опит в тази сфера. Средствата за контрол, които те държат и опитът им в тази сфера са много силни. Методите, които използват могат да достигнат крайности. Да не говорим, че практически те притежават всички медии (93% от медиите в световен мащаб се контролират от трима души чрез всички подставени лица и схеми). В цялата тази картинка България не прави изключение. Просто протестите бяха ”яхнати” и променени. Очите на хората ”замазани”, и всичко се върна в стария коловоз. Това е видно и днес за всички.

Но не мислите ли, че все пак имаше и нещо положително от тези протести?

Имаше. Българинът се научи (поне малко) да протестира и да си търси правата. Ако до Варна в страната ни практически нямаше гражданско недоволство, продиктувано от истинските желания и мнения на обикновените хора през последните 25 години, то след Варна това се промени. Поне малко, но се промени. Пак е нещо…

Обвиняват ви за това, че постоянно говорите за конспирации и нереални неща. До колко това е така?

До колкото всеки един човек има или няма очи да вижда през собствените си очи.

Бихте ли уточнили, какво имате предвид?

Имаме предвид следното. На прима виста си спомняме, как когато говорихме за ХААРП и кемтрейлс, 9 от 10 човека ни сочеха с пръст и говориха, че ние сме тотално ”луди”, ”болни мозъци” и т.н. Толкова нереално звучеше това тогава за обработените маси. Но когато декември месец миналата година САЩ официално признаха не само за съществуването на ХААРП, но и за използването му (за ‘’мирни цели’’), тогава никой не коментира, нали? Никой не каза: „това, за което писаха АБ, е вярно”! Същото е и положението с кемтрейлс. Парадоксалното е, че колкото по-нетрадиционно звучи едно твърдение, толкова по-малко хора вярват, но и толкова повече истина има в него. Е, невинаги разбира се, но …

На какво се дължи това според вас?

На тотално промитите мозъци на обикновените хора. На цялата система и стремежа на масите да са „модерни”. Но в стремежа си да са „модерни”, те не виждат как влизат в предварително подготвения капан.

Бихте ли обяснили какво точно имате предвид?

Силно се съмняваме, че в два реда можем да обясним толкова сложни и основополагащи неща. Това, което обаче бихме могли да обясним е следното. Това е една теория, която е в основата на много неща от години насам в живота. Това е теорията на Хегел: „Създаваш проблем – създаваш решение, и в двата случая ти решаваш протичането на събитията и най-вече желания за теб резултат”. Това много често се използва във войните, пардон, изкуствено предизвиканите войни.

А къде е България в тази част от тази теория?

България не прави изключение. Дори бихме казали, че за нас е още по-зле. Планът за България след 1989г. е ясен и се изпълнява дори прекалено стриктно от изпълнителите. Лошото е, че ние търпим, а резултатите са налице.

Вие ли бяхте едни от първите, които говорихте за „кръга Сорос”?

Ние и някои наши съмишленици бяхме първите, които популяризирахме по-масово този проблем с цел да се наблегне на всички неправителствени организации и хората работещи в тях, замесените в програмите за целите на чуждестранни икономически и геополитически интереси.

Сорос ли е най-големият проблем на България?

Не, той е просто част от плана за създаване на зависимости, както и тоталния контрол над страната. Страна и народ с велико историческо наследство и култура. И те, различни световни кукловоди, това много добре го знаят. Затова и „примката” около врата ни е толкова силна. Сорос е изпълнител. Изпълнител с огромна власт обаче. И не е отговорен само за България, а и за много други страни.

Има едно схващане, че анонимните се занимават предимно с хакерска дейност. Това вярно ли е?

Като цяло се занимават много анонимни с хактивизъм и това е основното, чрез което са възприемани от публиката. Затова е и схващането. Анонимните активисти не крадат като разни хакерски групи милиони от сметките на хората.

Което е малко известно на генералната публика (а и на някои от анонимните ни колеги), е, че хактивизмът има различни лица. Едното лице се нарича „мидиа хакин“ и се отнася до „превозването“ на послания/съобщения, до колкото е възможно по-голяма публика. Това се постига основно в Интернет чрез ползването на блогове, уеб-сайтове, форуми и др. Другото лице е наричано „сивик хакин“ и то за много хора има много различни значения. Да кажем, че е форма да се оказва влияние от граждански групи върху властта с цел да се подобрят условията на живот на хората. Да го наречем „граждански хакинг“. Другото лице е „електронното неподчинение“, което дори много хора вършат без да разбират, че е един вид хактивизъм. Има и много анонимни, които използват и друго лице на хактивизма, това е „кибер-тероризмът“. В него влизат няколко вида основни хакерски атаки. Има и едно лице, което се нарича „информационна свобода“, което също е преследвано, защото се състои в това да се правят публични данни, които не са. Има и още лица хактивизма, но това са основните.

Основната „хакерска дейност“, извършвана от много анонимни се състои в това да излагат на показ злите структури. Това винаги ще бъде преследвано от лошите, във всичките му форми.

А имало ли е случай да си помагате с чужди „клонове” на Anonymous?

Имало е, да.

Бихте ли ни разказали кога и с какво сте си помагали?

Нe, не бихме.

Появиха се информации, че вие стоите зад масираните атаки срещу ГРАО, ИО и редица министерства по време на местните избори съвсем скоро, както и най-вече срещу електронното гласуване?

Без коментар.

Отричате ли, че сте замесени в тези кибер-атаки, предвид факта, че според всички, досега в историята на България не е имало толкова силна хакерска атака. А както ние знаем, вие сте против електронното гласуване?

Да, ние сме против електронното гласуване, просто защото не съществува сигурен начин да се спази тайната на вота при такъв тип гласуване.

Добре, да зададем въпроса така: Представляваше ли интерес за вас „случайната” реакция след изборите, когато Росен Плевнелиев реагира така остро срещу тези атаки, а часове след това, неговият сайт беше подложен също на масирана хакерска атака?

Отдавна не се вълнуваме от изказванията на Росица Плевнелиева (за нас той не е мъжка фигура). В цялата си история, нашата страна е нямала по-слаб и зависим президент, изпълняващ единствено и само чужди интереси толкова показно. И това е наше лично единодушно мнение, което сме изразявали нееднократно.

Колко последователи има АНОНИМНА БЪЛГАРИЯ в момента?

Достатъчно.

И все пак?

Не е важно количеството, а качеството. В страницата ни във Facebook към момента са над 30 хил. души, но имайки предвид на какъв филтър сме подложени често, едва ли е реална цифра. Страницата ни в WordPress е посещавана и четена от хиляди хора всекидневно. Следят и профила ни в Twitter някои, други във ВКонтакте. Ползваме безплатните социални мрежи, за да стигнем до обикновените хора, които ги посещават.

Като споменахме Facebook, какво мислите за тази мрежа?

Доброволното досие на новото време.

Как така, нали вие основно там прокламирате темите си?

Основно излагаме темите си в нашата страница anonybulgaria.wordpress.com. Използваме Facebook, да, неизбежно е засега, интересува ни тази публика там.

А какво имате предвид като казвате „доброволно досие”?

Имаме предвид, че Facebook е измислен, създаден и действа единствено и само като доброволно досие. Доброволно досие на всеки, но направено така, че масите не се замислят за това. Знаете ли например, че Зукърбърг, както и „откривателят” на Гугъл, са членували в една и съща „фракция” – Alfa-Omega-Pi в университета в Харвард? И „случайно”, излизайки оттам, правят  тези интернет „революции”.

Не, не знаехме…

…. а замисляли ли сте се, какво представлява Facebook в момента? Под надслов „обединяваме хората по света” и „създаваме невероятно изживяване”, как на практика почти всеки в тази мрежа си създава доброволно досие. Досие, на което всички разузнавателни служби по света, взети заедно, биха завидели и никога не могат да имат тази информация. Как всеки си събира определен кръг от „приятели”, контактува с тях, пише по различни теми, коментира събития (създавайки си съвършен психо-профил), „тагва” се от места, слага снимки, дори вече започват и да пишат как се чувстват. В някои страни отдавна не може да си създадете профил без да подадете тел./мобилен номер, на който да ви пратят код за активация. А парадоксалното е, че всичко се прави доброволно и никой не се замисля за това. Всъщност хората от Facebook не са виновни с нищо. Те си казват, че цялата информация в тази мрежа е тяхна и те имат права върху нея. Едуард Сноудън също показа, че тези профили отиват директно в службите за сигурност и военните такива на САЩ, следователно и в различни корпорации и др. Потребителите обаче се съгласяват с това и не им пука, а в същото време Facebook разполага с огромна и детайлна по обем информация за стотици милиони хора по света. Доброволно….

Е да, но какво от това, биха казали обикновените хора. Те не се притесняват от нищо, не са престъпници, няма какво да крият….?

…..и точно това е проблемът. Неусетно влизат в капана. След време ще разберете, какво сме имали предвид. Просто въпросът е принципен.

А какво би било решението?

Хората да излизат и да общуват помежду си, а не да се „забиват” в тези мрежи и да си създават паралелна реалност и да разчитат на ефекта на „клюкарника”. Един вид, колко били харесали и споделили статуса/снимката/поста ми. Но е трудно масите да го разберат. Така и така се познават с този и онзи от тази мрежа, да се съсредоточат хората към темите от значение. Да разсъждават и да го изкарат в обществения живот.

Както е със смартфоните ли?

Абсолютно. Те също са част от системата на новият ред. Чрез тях контролът е още по-голям.  Цялата информация от модерните телефони е на разположение на широк кръг групи. Дори и срещу дребни суми, телефонът ви може да бъде „хакнат” и цялата информация от него + местоположението ви, както и разговорите, които провеждате – да попаднат „там където трябва“.

Какво мислите за последните събития около Сирия?

Просто поредната част от плана за тоталния контрол над ресурси, както и „втора фаза” – обезличаване на Европа.

Какво точно имате предвид?

В света доскоро имаше съвсем малко държави, които не бяха под натиска на определен кръг индивиди. Тръгвайки от по-отдавна, нека ги изброим: Ирак, Афганистан, Либия, Египет, Иран, и т.н. По една случайност една голяма част от тези страни граничат с Израел. Когато САЩ нападнаха Ирак, те твърдяха, че Ирак има ядрено оръжие. Нападнаха, унищожиха всичко, избиха стотици хиляди хора, откраднаха, каквото можаха, сложиха ръка върху парите им и златото, взеха контрола над нефта и т.н. и накрая казаха: „извинете, грешка, нямат ядрено оръжие”?!? Преди това беше 11-ти Септември, когато си спретнаха най-голямата телевизионна измама в днешно време и накараха почти целия свят да вярва, че някакви хора с чалми скрити в пещери, някъде в Афганистан са направили това на „най-силната държава в света”. Нападнаха талибаните, ясно. Все пак става въпрос за най-големия производител на опиумен мак, от който излиза хероинът, която употреба в България се увеличава от края на 1989 г. до навлизането в новия век в пъти повече.

….Хегел?

…точно така. Направиха същото и с Либия и показаха пред целия свят, как убиват Кадафи. Уж от „свой”. Лошият Кадафи, аха. Пак им взеха парите и златото, пак сложиха ръка над нефта. Сега на какво прилича Либия, как живеят либийците в момента? Риторичен въпрос. В Египет мина много по-леко, понеже там ситуацията беше малко по-различна. От много време Иран са им трън в очите. Многократно Махмуд Ахмадинежат ги правеше криви с изказванията си. Уви, него вече го няма. Сирия е поредната жертва и нищо повече. Поредната страна, която не се дава лесно. В случая и понеже има подкрепата на Русия. Целият този филм с тези (а и много други) войни е борба за ресурси и контрол. Ресурси, понеже определени индивиди не искат никой друг да контролира най-важните ресурси на планетата, а това е изключително важно в геостратегически план. И второ, банковата система. Там, където династията Ротшилд и компания нямат пълен контрол, неминуемо рано или късно се стига до „справедлива война” за „справедливи ценности”. И най-често всичко е разрушено, управляващите се сменят с удобни и наложени от същите тези кръгове, които стоят зад всичко това. Ресурсите се приватизират „в името на народа”, пардон на тези, които въобще са останали и т.н. Тоест внасят им „демокрация”. Който не е съгласен с плана… виждаме какво става. А конкретно за Сирия. Как така никой от „борците за демокрация” не говори по темата кой купува петрола от ИД? Това е тема табу, нали? Смешно е чак.

А емиграцията, в контекста на последните събития?

Емиграцията е допълнение към целия план. Но много важно допълнение. Питаме: защо мюсюлманите от тези региони, както и съседни региони на Сирия, не отиват в мюсюлманските страни, които са до тях. Саудитска Арабия, Дубай, ОАЕ и т.н. Защо? Особено, след като са от един регион и с една религия! Да сте чули да са емигрирали натам? Не, нали? Защо идват в християнска Европа? Милиони при това. При това никак не са само сирийци, а и всякакви африканци. Защото това е план за тоталното обезличаване на Европа, посредством с вкарване на всякакви различни по тип народности и раси. Вече са казвали, за какво иде дума, хора като Барбара Спектър от неправителствената организация Пайдея. И утре, когато те станат достатъчно, ще се почне другата песен – „толерантност” и „спазване на човешките права”. Целта е Европа да се обезличи.

Това звучи много силно. Не мислите ли, че Европа закъсня с реакцията си?

Управлението на Европа, тези т.н. „лидери” (с минимални изключения) не са закъснели с нещо. Просто те са част от този план.

Как така, нима Меркел и компания искат такъв сценарий?

А вие как си обяснявате реакциите им? Колко точно нагъл трябва да си за да кажеш: „заповядайте, добре сте дошли”, и след две седмици да кажеш: „не можем да приемаме повече”. След като милиони са тръгнали за Европа и чакат! При това не християни. Такива решения не се взимат в 6 без 10. Това е целенасочена политика и цел, и изпълнителите (политиците) са част от този план.

До къде ще ни доведе тази политика тогава?

До под кривата круша. Положението ще става по-лошо. Засега това са перспективите.

А изходът?

Изходът е Европа да се върне на европейците, а не на корпорациите и банкерите. Не се ли събудим всички ние, утре може да е късно.

Наскоро се заговори съвсем официално, че Анонимните стоят зад масирана атака срещу ИД през интернет?

Ние нямаме нищо общо с това. Искате ли да ви обясним на кратко защо?

Да.

Ходили ли сте на зъболекар? А знаете ли по какво се различава добрият зъболекар? По това, че добрият зъболекар се опитва да ви оправи зъба. Да разбере защо се е стигнало до проблема и да ви излекува зъба. Той търси причината, намира я и действа според възможностите си. Слабият зъболекар просто вади зъба и ви „решава” проблема. След което идва другия проблем, нужда от нов зъб.

Ние се опитваме да представим обективната истина на базата на информацията – защо се стигна дотук. На базата на информацията – кой ни доведе до това положение. Кой стои зад този проблем. Защото ако хората знаят това, те ще могат да си направят преценка „кое-как”. Когато им се представи проблемът „пост фактум”, всичко е различно. Сега ни убеждават, какво е „правилното решение”. Но правилно за кого? За тези, които създадоха този проблем, или за нас обикновените хора? Това е разликата. И поради тази причина ние считаме, че е по-важно хората да се осъзнаят и да започнат да задават въпроси – кой допусна това и кой е зад тези събития, а не следствието, до което водят. Разбиването на евентуални профили на платени терористи е OK, но това не е същественото. Показването на идеолозите на този пореден проблем е по-същественото, според нас. За пред човешките маси.

Обвиняват ви, че не харесвате евреите, това вярно ли е?

Вие чели ли сте Талмуда, техните свещени книги, заради които са избухвали толкова съдбоносни конфликти? Прочетете някои извадки от тези книги. Запознайте с обективната история на расизма/дискриминацията в своето същество проповядвани чрез тях. Хората водени по тези учения ще ви убеждават, че не разбирате, какво е написано дори и да го разбирате. Когато виждате, че 2+2=4 означава, че резултатът от изчислението е точно такъв, а когато ви накарат да вярвате, че 2+2=5 означава, че вие сте ментално засегнати и нерационални. Вие ще браните това, в което са ви казали повечето да вярвате ако сте част от стадото.

Това ли ви накара да ги мразите?

Ние не ги мразим. Хората не могат да мразят други хора. Това не е в човешката природа, а е изкуствено създавано. Нас ни интересува историята, която показва грешките на нашите праотци. Историята учи единствено на това да не допускаме старите грешки. Но ако тя е представяна лъжливо, това означава, че не ни е давана възможност да разбираме допуснатите вече грешки. Както е казал Освалд Шпенглер (от еврейски произход):

„Историята безмилостно потъпква идеалите и ако някой човек или народ в определен момент се отказва от силата заради справедливостта, то нему е осигурена теоретична слава в света на мислите и истините, но това ще означава поражението му в схватка с друга сила, която по-добре разбира реалността.“

Бихте ли се уточнили малко по-съществено?

Ние претендираме, че знаем обективните факти и реалната фактология през вековете. Всеки, който иска може да се запознае с излаганата информация на нашата страница. Един от основополагащите фактори в нашите идеи е да дадем възможност на читателите ни да видят „другата страна”. Да получат всеобхватна информация по различни теми. И често тази информация не е удобна и изгодна на някои групи от хора, което е разбираемо. Това обаче не значи, че е невярна. Историческият ревизионизъм е задължителен. След като точно една група индивиди, управляват света от няколко века насам, почти еднолично, съвършено естествено е те да са против излагане на неудобната за тях гледна точка. Но това не променя факта, че обективността е изконно човешко право на интелигентните и честни хора. Много пъти са ни питали не само за евреите, ами и по всякакви други теми. Истината е, че всеки трябва да има собствено мнение по темите. Тук е тънкият момент. Когато човек има максимално много обективна информация по дадена тема, то единствено и само тогава той може да си формира мнението въз основа на данните и логиката. Ако човек има за основа само едностранно представена/натрапвана информация, неминуемо и неговото мнение ще натежи на тази страна. Това вече не е честно. Не е и правилно. Защо не се позволява на всички тези историци-ревизионисти да имат възможност да участват в публичен дебат, а са преследвани, затваряни по затвори, бити, убивани и търпят постоянни други сериозни нарушения на човешките им права?  Това е преследване на истината. Евреите не може да са табу, или да са перфектните богоизбрани, до които нямате достъп. Тази извратена история създаде чудовища като ционизма и тероризма.

Искате да кажете, че вие основно излагате „другата страна”?

И да, и не. Ние се стремим да изложим истината по всякакви теми. Например на прима виста, нека разгледаме темата за ваксините. Много сериозна тема. Мислите ли, че дадена фармацевтична компания би искала да се знае за неудобните неща относно техен продукт? А в същото време е доказано, че има множество проблеми, благодарение точно на този продукт. В медиите е почти невъзможно да откриете това. В този случай, ние излагаме факти относно неудобната истина. По този начин, до колкото можем, излагайки тази информация, читателите ни имат право да знаят и да преценят сами, какво решение да вземат. Да преценят вече на базата и на другата част от информацията. А какво решение ще вземат си е изцяло тяхна работа. Ние не казваме: „не си купувайте тази ваксина”, примерно. Ние показваме възможност за тези, които се интересуват и ни прочетат, да получат честна и обективна информация по дадената тема. Така да си формират мнението и респективно да вземат собствено решение. Решението е на всеки поотделно. Ние решение за други хора не можем да взимаме. Успоредно с този пример бихме искали да обърнем внимание и на ТТИП споразумението. Влезе ли в сила, Европа става абсолютна колония на САЩ.

Това не е ли много силно твърдение?

Не, не е. Абсолютна колония на САЩ. Всъщност ние вече сме такава.

Какво имате предвид?

Вие знаете ли кой е основният финансов орган в ЕС?

ЕЦБ (Европейската Централна Банка)?

Да, точно. А знаете ли кой държи контролният пакет акции в ЕЦБ?

Кой?

Федералният резерв (ФЕД). Централната банка на САЩ, върховната институция, която определя паричната политика. 51% от ЕЦБ е собственост на ФЕД. А знаете ли кой държи ФЕД?

Ротшилд?

Да, и произвежда хартийки наричани долари, които нямат никаква стойност понеже нямат покритие. Между другото ФЕД е частна фирма, която печата валутата на САЩ. Забележете, частна фирма печата валутата на най-силната страна в света. А не самата страна да го прави самостоятелно. При това тези хартийки нямат златно покритие например. Великобритания и Ватикана се намират притиснати от червения щит на династията също, и по-голямата част от света. Групата фамилии стоящи начело на САЩ са контролиращите финансите. И всъщност не само на САЩ и Европа, ами и на почти целия свят.

„Дайте ми възможността да печатам парите на един народ и не ме интересува кой политик ще сложите отгоре.”

А това кой го е казал?

Има някои исторически напътствия, които сочат, че е бил Майер Амшел Бауер (Ротшилд).

И за САЩ е ясно, че не ги долюбвате.

Не точно САЩ, а индивидите стоящи начело на този проект. Обикновените хора нямат нищо общо. Освен че търпят безропотно.

Проект?

Да, точно така. Проект за Новият световен ред. САЩ е прототипът.

А как приемате постоянното участие на САЩ в редица конфликти по света.

Точно като доказателство на това. Не може държава, която никога не е била нападана да напада и организира, и участва в конфликти и войни. Над 70 пъти досега.

Не е логично, да има военни бази в почти всяка точка на земното кълбо. Но иначе да говорят за „демокрация” и „суверенитет”. Няма място по света, където да са стъпили САЩ и районът да е видял нещо добро. Точно обратното дори.

Къде е решението според вас?

В примера на Еквадор.

Еквадор?

Да, Еквадор и „Свети Рафаел Кореа”.

Разкажете по-подробно.

Нека читателите сами да открият информация по темата. Това е пример за целия свят. Но на колко лидери им стиска да го последват е друга тема.

Това не е известен пример.

Точно това трябва да накара хората да се замислят, защо …..”миграцията на колорадският бръмбар” е по-важна за медиите, отколкото стореното от Рафаел Кореа. Това не е случайно, че не се говори за него. „Страх лозе пази”.

Обвиняват ви за връзки с Русия и Путин?

Да, миналата седмица бяхме в Кремъл, да си вземем хонорарите.  

Сериозно ли го казвате това?

Реално вече не знаем с какво да се шегуваме помежду си. Не сме имали зависимости от когото и да било. Първо се разпространяваше от т.нар. соросоиди, че сме били от младежкото БСП, после премина и през това. Преди това ни замеряха и с антисемитизма.

Можете ли да ни обясните за това, както и откъде се финансирате? Все пак сме чували какви ли не неща за вас.

Никой не ни е казвал, какво да пишем, какво да правим или как да мислим. Не сме нито хора от „горната“ прослойка на обществото. Никой от нас няма сериозни финансови възможности. Всеки който желае и му харесват нашите активности, може да ни прати благодарности по начина по който желае. След няколко запитвания от читатели, наш колега предложи да отворим място за получаване на дарения, с които евентуално да са поддържа сайта. Ако имахме някакви приходи, щеше да бъде в реда на нещата да си платим поне хостинг и домейн. Радваме се и на едно мерси. Това сме ние. Не получаваме финансиране за нещата, които пишем и споделяме. Нито очакваме. Все пак не сме много обичани заради темите, по които пишем.

А как се издържате тогава?

Всеки от нас си изкарва хляба, както всеки един нормален човек. От нас няма известни лица. Бачкаме като всеки един обикновен човек, а дейността си тук я определяме като призвание и начин на мислене. Светът не е само пари, колкото и да са важни. Нашето време, идеи, знания и дух са най-ценните ни качества. За тези неща парите не играят.

Значи нямате финансиране от Русия?

Който го твърди да го докаже. Да не стане обаче, че после ще ни направят транзакция специално за да го докажат? Ха-ха. Не трябва да се пренебрегва факта, че сме подложени на различни видове атаки.

Това звучи интересно, особено с оглед дейността ви. Но все пак е трудно да се повярва, че го правите безплатно.

Защо да е трудно? Не се публикуват всекидневно новини и събития в сайта ни на работно време. Понякога минават и седмици без да публикуваме. Нямаме хостинг, домейн. Това е първото, което се прави ако бихме имали възможност. Нямаме поддръжка, офис, телефони за контакти с нас. Все пак сме анонимни, а на анонимни кой да даде пари ако не някой нормален човек като нас самите, който счита нашата активност за интересна и от значение? Луди пари не дават. Тоест, хората нямат. Такъв стана света за трудещите се. Ние не мислим, че сме някакъв фактор като медийните портали или сайта на биволчетата-разузнавачи, или тези със стотиците хиляди от „Америка за България/USAID“. През 3-те години съществуване на сайта ни има около 3 млн. посетители. Предполагаме знаете, че това не е нещо съществено. Имаме няколко уважавани от нас често коментиращи души, които допринасят със своите познания да обогатяват някои от публикуваните материали, и които считаме за наши колеги. Нямаме платен трафик или екстри някакви. Стоим на безплатните версии на предлаганите на всеки услуги. Имаме колеги, които знаят чужди езици и понякога превеждат интересни материали. Това са неща, които могат да се проверят. Писали сме и преди на много хора, които имат желание да пишат, превеждат, правят колажи по такива и подобни на нашите теми, че са добре дошли, ако се прецени може и да се включат в екипа ни.

А какво е мнението ви за Русия. Обвиняват ви за про-руска организация?

За Русия имаме балансирано мнение, както към всички други държави, защото сме предимно български граждани и тачим нашите традиционни ценности. Мнозина си мислят, че сме русофили, но това не е вярно. Ние обичаме родината си. Хората, без значение дали са руснаци или американци, са хора с различни разбирания, традиции, които трябва да се уважават. С властите е друго. Там са хиени и лешояди, но това е и политиката. Не сме про-руска организация, а изразяваме мнения по определени световни събития, в които са замесени участниците в дългата война между Западния и Източния блок. Данните говорят.

А какво е решението за бъдещето на България? С Русия или без?

Може да прогнозираме само, че не се вижда на хоризонта властовите политически партии в страната да пуснат мръвката, а тя е подхвърлена от американските лидери и евро-партньорите им. Решение трябва да вземе българският народ. Колкото повече поддържаме сегашното положение, толкова по-зле ще става. Колкото повече отказваме да игнорираме/отречем поддържаните и създадени от чужди държави и корпорации НПО, толкова повече ще се лутаме в прехода. И нека пак споменем, че Еквадор е прекрасен пример за реални действия.  Все пак никой не е питал българския народ, нито при приемането на Планът за преход, нито при членството ни в НАТО, нито в ЕС. И видяхме до какво ни доведе това.

Нима смятате, че връщане на социализма тогава е правилното решение?

Не. Това е минало, което трябва да помним. Смятаме, че трябва да се върне суверенитетът на нашата родина и българския дух. Всички виждаме за 26 години до какво ни доведе „демокрацията” и „евроГейските ценности”. И това е фактология за съжаление. След 44-та е имало диктат, след 89-те се влоши диктата. Логичното е неизбежно. Днешната система е преходна към нещо много по-лошо от диктат над населението. Затова трябва да се размърда всеки.

Мислите ли, че българинът ще се „събуди”?

Да, въпрос на време е.

А какво би го накарало да се събуди?

Възможно е и нещо на пръв поглед малко. Защото вече ножът е опрял до кокала и търпението на иначе прекалено търпеливия ни народ е на прага на търпимостта.

Мнението ви за българските политици?

Цялата мулти-партийна система е направена за да ни създава илюзията за право на избор. Така се пръска малкият и без това вот и се допълва незаконно за нагласяната партия и политици. Те просто са продажни в същността си. Нямаме доверие на никой от тях. Прекалено много време в разруха мина за да си го спечели някой.

Благодарим за това интервю.

И ние благодарим за предоставената възможност.

Интервю на “The Bulgarian Times“ 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня

70% Продължаваме… 2020 бензина беше 1.52 лв. 2020 пропан бутана беше 0,69 лв.   1 000

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times