Ин вино – веритас

Проф. Столешников:

Когато купувате бутилка, макар и най-скъпо вино, независимо какво, във всяко вино, за спиране на ферментацията е добавен „сулфат“. Във виното конкретно слагат Sodium_bisulfite, т.е. – е обикновен фотографски фотофиксаж! Влезте, в който и да е скъп магазин за вино, вземете най-скъпата бутилка френско или италианско вино, и на нея с дребни букви отзад на етикета ще видите написано «sulfites»…

Значи, ако искате сами да си проявите (фиксирате)лентата от фотоапарата си, можете да го направите и в скъпо френско вино.

Между другото, фото проявителят „хидрохинон“ се използва и за лекуване от малария…

И колко струват в такъв случай всичките тези въображаващи си, че са познавачи — дегустатори на вината? Какво помирисват от чашите с вино? Какво премляскват? Какъв „букет“ от аромати, какви дегустатори са, когато не могат да отличат даже обикновения фотографски фиксаж?!…

Така че, безполезно е да „нюхате“. Сега бирата и почти всички напитки, се прави така: вода от водопровода; капки с дъх на квас, и където е нужно – оцветител. Вече всички химически аромати и цветове са в наличие. Стигна се до там, че даже дъхът на пушено месо или риба се добавя с капкомер. Кой сега на Запад ще ти опушва каквото и да е? Пушените колбаси в САЩ не се опушват (авторът Столешников живее в САЩ от 19 г.). Миризмата се добавя с пипетка…

Гойско пиво

И така, ясно е, че „живо“ (нефиксирано)вино не може да се продава в херметически затворени бутилки. То постоянно ферментира и отделя газ. Затова виното трябва предварително да се фиксира, макар и с фотофиксаж. Това се отнася за всички напитки, произвеждани чрез ферментация, като бирата. Това, че във виното и бирата тайно се добавя чист спирт, вече е здраво установена традиция. Затова, да се купи вино или бира, без добавен спирт, е като да се играе на „руска ролетка“. И възниква въпросът: Не е ли по-добре да си правим виното и бирата, сами, в домашни условия. Макар че виното и бирата не са храна от най-висше ниво, като тревите, но ако ги ферментираме сами, те задоволяват всички изисквания за „жива храна“. (бел. прев: за храните очаквайте друга публикация.)

Живо вино или бира не може да купите в херметически затворен съд, даже и да пише, че е „живо пиво“. Щом бутилката е затворена херметически, значи съдържанието не е живо, а е фиксирано, ако не с фотофиксаж, то с някакъв друг химикал, например, със същия, много популярен за тази цел, етилов спирт. Да приемем, за опростеност, че ако бирата е над 4 %, а виното над 9 – 11%, това значи, че е добавен етилов спирт. Макар че, при безсъвестност, и 4% алкохол може да е от спирт. Така хората стават алкохолици, без да го съзнават.

Ще напомним, че никога молекулата на етиловия спирт не присъства в натуралния нефиксиран алкохол, в чистия си цялостен вид, и че алкохолът при естественото вино или бира принципно се отличава от алкохола на химическия етилов спирт. „Градусът“ в натуралните вино и бира присъства само във вид на отделни активирани фосфорилирани части от молекулата на алкохола, в неразделен комплекс с други фосфорилирани натурални молекули. И в същността си тези фосфорилирани комплекси на отделни части от алкохола са съвсем друго вещество, нямащи никакво отношение към дестилирания алкохол, който е чиста отрова и е извънредно опасен с това, че мимикрира като естествен алкохол!

Естественият алкохол и дестилираният са принципно различни молекули. Кой ви е казал, или само така сте разбрали, че натуралният алкохол и дестилираният са една и съща молекула – етанол(C2H5OH)?

За разлика от натуралния алкохол, дестилираният по същество, за организма е „троянски кон“, който поради приликата си с естествените молекули, лесно прониква в организма, а всъщност дестилираният алкохол е отрова. В натуралното вино и бира НЯМА нито една цяла молекула алкохол. Там въобще няма чист спирт! …

В организма на човека няма чисти молекули и на захарта – в кръвта. Или мислите, че според анализите на „кръвната захар“,захарта, която се продава в бакалиите, си плува в кръвта?
Рафинираната захар е също такъв „троянски кон“, като дестилирания спирт, и също е вреден, защото уж е същия, като природната захар, но не е! Защото прониква в организма като диверсант, с подправени документи и с чужда снимка!

С натуралния алкохол от живото натурално вино не може да станете алкохолик. В Средиземноморието още от древността са пили натурално вино, но не са били алкохолици! В Германия, в средните векове, никой не е станал бирен алкохолик.,защото бирата им е била жива и натурална. Сега се появиха „бирените алкохолици“,а всъщност те са си обикновени спиртни алкохолици. Сегашната бира е изцяло фалшива, защото към чешмяната (язовирна) вода, само се добавят — спирт, плюс изкуствен дъх и вкус на бира, за всякакви марки „светло“, „тъмно“ и „специално“ пиво. Наздраве!

…Още веднъж за това, че сега често може да се срещне надпис на бутилките – „ЖИВО“. Например „Живо пиво“, „живо вино“ и т.н., С което се твърди, че уж не е подлагано на пастьоризация или нямало консерванти. Но за да се затвори в бутилка „живото“ пиво или вино, трябва да се стерилизира! Иначе ще се надуе съдът или ще спука бутилката! Защото „живото“ предполага живи микроорганизми. А микроорганизмите отделят газ в процеса на жизнената си дейност. И ако не отделят газ, значи микроорганизмите са мъртви, и значи съдържанието не е „живо“, ако опаковката е херметически затворена! Значи надписът на опаковката е лъжа, а производителят е нагъл измамник.

За да е „жива“, бирата трябва да е току-що сварена… Как мислите, че някой сега ще произвежда нещо „живо“ или прясно, за да го предлага в магазините, на гоите. Вие луди ли сте? Ако сами не си го направите, никой няма да ви произвежда нещо „живо“. Същото е и със сока, който изцеждат още на ябълковите плантации. Отидеш ли там ще изпиеш направо от сокоизтисквачката – жив сок! А на онова, което е в кутиите, още там му е добавен фиксаж за спиране на ферментацията.

Или: искаш ли нещо ЖИВО, прави си го сам. И именно там е великият смисъл! Здравето си можеш да заработиш сам, а да си купиш здраве, не можеш.

Авторът никога не би изпил една бира от кутия! Никога! Не е пил още от когато преди 19години дойде в Америка и още тогава изпробва всичко.

Водата е живот. Лошата вода е – лош живот

Водопроводната вода се обработва с хлор, а в САЩ още и с флуор. Това са т.н. халогени – активни окислители, поради което в природата те се срещат само във вид на съединения.

А понеже халогените са активни окислители, всички те са силно отровни. По отровност се подреждат в следния ред:

Флуор— зелено-жълт газ, много отровен и реакционно-способен.

Хлор — зеленикав газ. Тежък и също много отровен. Има характерна неприятна миризма.

Бром — червено – сиво-кафява течност. Отровна. Поразява обонятелния нерв. Бързо изпаряващ се, поради което се държи в запоени ампули.

Йод — виолетово-черни кристали. Много лесно се запалва. Отровен.

Хлорът в първата световна война е употребяван като бойно отровно вещество. Затова широко се използва за хлориране водата за хората. В САЩ водата още се и флуорира. За брома и йода също се опитват да обосноват употребата им в храната. В медицината бромидът на натрия и бромидът на калия употребяват като успокояващи вещества. Затова има упорити и явно не безпочвени слухове, че в армията употребяват тези соли на брома, като успокояващо средство. Но официално тези слухове се опровергават. От времето на първата световна война бромът, във вид на пáри,също се използва за производство на бойни отровни вещества. Йодът също е много токсичен. На рафтовете на магазините може да се намери йодирана сол. (В България готварската сол се продава, само йодирана, поради загриженост за нашето „здраве“)

Положението с качеството на водата е просто. Водопроводната вода в големите градове е само за технически цели. Не е за пиене. Авторът за първи път видя това с очите си, когато купи в Ню Йорк керамични филтри. Те са още по-добри и с това, че дават възможност, не само да се види, но и да се пипне онова, което е разтворено във водопроводната вода. След три месеца керамичните филтри се покриха със слой, от вида на мазута… И ако не си пречиствате сами водата, или не намерите алтернативен източник на вода, то цялата тази мръсотия ще се натрупа в бъбреците ви. При това керамичните филтри не очистват водата от хлора и флуора. Затова авторът ползва стационарен дестилатор от неръждавейка.

Извадки от книгата „Чем наполнить организм?“ на Проф. Столешников, А.П. Ню-Йорк 2011 год.

Превод: Григор Симов

Бел.ред. Авторът на книгата е професор по медицина..

Последно от ЛЮБОПИТНО