Истината за вятърните турбини (ВИДЕО)

/

Истината за вятърните турбини

В Шотландия откриха във вятърни турбини … дизелови генератори, които въртят същите тези турбини

Зелените активисти вече са възбудени, а правителството все още не е коментирало. Важно е, че дори лопатките на вятърните мелници не могат да се рециклират, а вибрациите от въртенето влияят много зле на реколтата, правейки земята безплодна. Но по някаква причина тези факти не притесняваха малките зелени човечета преди.

Една от най-големите измами на века продължава да удря дъното…

ВИДЕО

Вятърните турбини не могат да се преработят и унищожат

ВИДЕО

Те се трупат с години по сметищата и създават много повече боклук.

Перките на вятърните турбини не могат да се рециклират

Ето едно сметище за перките на вятърните централи от птичи поглед – и те не се преработват

Малкото жълто петънце е булдозер. Това е погребване на вятърни енергоносители, използвани за зелена енергия. Защо? Защото тези перки са износени и няма как да бъдат рециклирани.
Така работи „зелената енергия“.

Вятърните турбини са нещо по-добро по отношение на разходите и унищожаването на околната среда. Всяка вятърна мелница тежи 1688 тона (еквивалент на теглото на 23 къщи) и съдържа 1,300 тона бетон, 295 тона стомана, 48 тона желязо, 24 тона фибростъкло и трудните за добиване редки метали неодим, прасеодим и диспрозий. Всяко от трите остриета тежи 5,216 кг и има живот от 15 до 20 години, след което трябва да бъдат сменени. Не можем да рециклираме използвани лопатки на ротора.

Вятърните турбини убиват птиците

Вятърните турбини произвеждат инфразвук и убиват хиляди насекоми, прилепи и птици. Ново китайско проучване за въздействието на вятърните паркове върху влагата в почвата също потвърждава по-ранни проучвания от Шотландия и САЩ, че вятърните турбини допринасят за сушата, като постепенно премахват влагата от почвата около тях. В случай на вятърни паркове, изследвани в граничната зона с Монголия, влажността на почвата е намаляла с впечатляващите 4,1% само за една година. „900 вятърни турбини в района на Кадис в Южна Испания убиха около 2900 прилепа само за една година. Не по-малко е масовото избиване на птици.“ Отделно вече се коментира и че в Северна Европа има реални климатични изменения причинени от турбините.

Вятърните турбини убиват хората

Изследване показа неочаквани резултати: инфразвукът от вятърни турбини може да провокира сърдечни заболявания

ВИДЕО

Все повече и повече хора, живеещи в близост до вятърни турбини, страдат от здравословни проблеми, включително сърдечни заболявания.

Шотландия сече по 1700 дървета на ден

Почти 16 милиона дървета (15,7) са изсечени в Шотландия само от 2000 г. насам, за да направят място за вятърни паркове, според агенцията за горите и земите на Шотландия (FLS) – еквивалентът на повече от 1700 на ден.

Вятърните турбини отделят много опасен газ, разрушаващ климата

Вятърните турбини отделят много опасен газ, разрушаващ климата, като Германия е най-големият замърсител в Европа.

Любимо „зелено решение“ е излъчването на най-лошия химикал, убиващ климата, познат на човека

Докато Германия се надпреварва да строи вятърни паркове, има причина за безпокойство, тъй като химикалът, определен като най-силният парников газ в света, се отделя от вятърните турбини.

Всъщност измерванията на въздуха над Германия вече определиха страната като най-големия нарушител в Европа, що се отнася до изключително опасното вещество серен хексафлуорид (SF6). Химикалът се използва при производството на вятърни турбини и изтича в околната среда. Тъй като Германия е лидер в използването на вятърни турбини в Европа, учените казват, че това е основният фактор зад изключително високите нива на показанията на SF6 в Германия.

Според Междуправителствения панел по изменение на климата, SF6 е убиец на климата. Всъщност той е 26 087 пъти по-вреден за климата от въглеродния диоксид.

Серният хексафлуорид е газ, който промишлените компании смятат за перфектния изолатор, и въпреки че е забранен от много други производствени сектори, той все още се използва широко във вятърни турбини, главно в електронни разпределителни уредби, т.е. „възлите“, в които е електрическата енергия разпределени. Когато има малко място за работа, като вътре във вятърните турбини, газът осигурява отлична изолация, като същевременно позволява допълнително пространство за жизненоважни машини и части.

След като това вещество навлезе в атмосферата, са необходими повече от 3000 години, за да се разложи отново SF6 и да стане инертен, според доклад на германската медия Taggeschau .

От десетилетия се знае колко опасно е веществото. Още през 1997 г. Протоколът от Киото постановява, че емисиите на SF6 трябва да бъдат ограничени!
(https://rmx.news/article/wind-turbines-emit-highly-dangerous-climate-destroying-gas-with-germany-the-worst-polluter-in-europe)

Вятърните турбини са изключително вредни!

Вятърните турбини са скъпи, замърсяващи, увреджащи почвата, реално променящи климата негативно по райони, избиващи птиците и антиприродни като цяло!

Изсичат горите, които превръщат въглеродния диоксид в кислород; едновременно с това искат да избият кравите, защото произвеждали твърде много въглерод, да плащаме за „въглероден отпечатък“ докато се храним с насекоми и живеем в 15 минутни градове-затвори.

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

ВИДЕО

Европейците започнаха бавно да осъзнават, че атомните електроцентрали са бъдещето, а не миналото. Норвежците публикуваха видео, показващо сравнение на площта под атомната електроцентрала и вятърните турбини за генериране на същото количество енергия. В Германия вече се „простреляха в крака“, като изоставиха атомни електроцентрали, но страните, които имат поне частичен суверенитет, усърдно развиват ядрена енергия, ярък пример за това са САЩ, Русия, Китай, Турция, Ирак , Индия, Франция и др. Лидерът в развитието на ядрената генерация в света е Русия, благодарение на мощното научно развитие и правилната политика на сегашното ръководство на страната, сега основният доставчик на „мирния атом в света“ е Руската Федерация.

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Събитие от световен мащаб: Русия създаде вечен двигател (ВИДЕО)

ПО ТЕМАТА

Сметката за АЕЦ Белене е много проста: 1 000 000 лв. печалба – на час !

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани