Какви тайни крие „Третото“ око

Легенди разказват, че третото око било смятано за орган на човешката биоенергия (телепатия) и че то може да предава мисли на разстояние, да лекува, да влияе на гравитацията. Изследователи предполагат, че атлантите и лемурийците можели с един поглед да преместват огромни каменни блокове и да строят монументални съоръжения. Възможно е чрез третото си око те да са се настройвали на честотата на полето на камъка и го завъртали така, че да противодейства на гравитацията.

Официалната наука отъждествява третото око с епифизата (пинеалната жлеза, която има формата на шишарка, разположена в междинния мозък, между двете мозъчни полукълба); тя е последната открита жлеза в ендокринната система на човека; според окултните разбирания тази жлеза възприема енергията от Космоса…

Антични философи вярвали, че третото око свързва хората с висшите сили. Те били убедени, че благодарение на него избрани получават способност за ясновидство, други – тънка интуиция.

Леонардо да Винчи, който сериозно се занимавал с анатомия и препарирал трупове, твърдял, че в човешката глава има свързани с очите специални сферични зони. Една от тях е „камерата на здравия смисъл“; тя е място, което обитава душата, и отговаря за общуването с Бог.

На Изток по времето на сакрални обреди между веждите и досега рисуват око или точка, която имитира око, през което минава сноп космическа енергия.

Главата на Буда често е украсявана със скъпоценни камъни в областта между веждите. Трето око е открито дори у Големия сфинкс в Египет.

Вероятно с помощта на това червено-кафяво зрънце – на епифизата, разположено дълбоко в нашия мозък, ние четем чужди мисли.

Епифизата е удивително подвижна; тя може да се върти подобно на око и да улавя светлината.

Според учени при рептилиите подобен орган улавя електромагнитното излъчване и ултразвука.

Епифизата е своеобразен биологичен часовник в нашия организъм; тя ръководи смяната на сън и бодърстване; от нея зависи продължителността на живота ни. Хормоните, които тя произвежда, отговарят за подмладяване на клетките в организма.

Според източната философия третото око има и друго предназначение: да вижда миналото и бъдещето, да приема информация от Космоса, да изпраща мисли на огромни разстояния.

Учените се опитват да изучат епифизата като орган на телепатията.

Третото око, шесто чувство, свръхчувствителни способности – всичкото това символизира интуицията, специалното свойство на човешкото съзнание да вижда невидимото, да познава непознаваемото, да чувства на разстояние или извън времето. Тази способност се развила още при древния човек, който, за да оцелее, трябвало отрано да предвиди опасността, да избегне среща с див звяр и природен капан. С времето при повечето хора това качество се притъпило.

Една легенда

Тя разказва, че някога, много отдавна, всички хора – мъже и жени, умеели да използват третото си око. По тези времена боговете ходели по земята и живеели сред хората. У хората се родила илюзията, че те самите не са по-малко велики от боговете и пожелали да ги убият. Хората не разбирали, че онова, което те виждат, боговете виждат по-добре от тях, и усетили намеренията им. За наказание боговете затворили третото им око. Оттогава, в течение на много векове, способността за ясновидство останала при малцина. Онези, които я получавали при раждането си, можели да я развиват и засилват благодарение на трепанация на черепа.

 

Из книгата на издателство PACПEP “Третото око“
Третото око? Какво представлява то и как можете да го отворите, ще научите от тази книга.

 

Луната е доставена в орбита около Земята за контрол и поробване на планетата

 

Всевиждащото око – Символ на могъществото на тайните общества

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница