Какво ще стане със Земята след 4 милиарда години ? (ВИДЕО)

/

„Роскосмос“ показа нагледно какво ще стане със Земята след четири милиарда години, когато се очаква да се сблъскат двете най-големи галактики в Местната група – Млечният път и Андромеда. Видеоклипът на зрелищния сблъсък, пресъздаден в телестудиото на космическата агенция, бе пуснат в Youtube и качен на сайта на„Российская газета”.

В резултат на стълкновението между Млечния път и отстоящата на 2,5 милиона светлинни години Андромеда ще възникне нова галактика. Според руските учени този процес е неизбежен, тъй като двете галактики се движат една срещу друга.

При зрелищния танц на нашата галактика с Андромеда част от звездите ще бъдат изхвърлени в междугалактическото пространство от мощни гравитационни сили. Ядрата на двете галактики ще кръжат едно около друго в продължение на милиони години, преди да се слеят и да образуват нова галактика.

Според руските учени зрелището няма да е „особено радостно” за земляните, ако въобще оцелеят дотогава. Слънчевата система ще получи необикновено ускорение, а нашата планета ще изскочи от сегашната си орбита и ще се зарее нейде из Космоса.

Последно от ВИДЕО

Новинарски епизод, доколкото „новините“ са поредните „конспиративни теории“, ставащи реалност пред очите ни: Изберете санкционирана свобода, вместо място в световния концлагер (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

Новинарски епизод, доколкото „новините“ са нещо ново за нас – будните, които просто гледаме как конспиративните

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times