Как влияе инфразвукът върху вътрешните органи и психиката на човека

Ако инфразвукът влезе в резонанс с биоритмите на човека, и е с голяма сила, може да предизвика мигновена смърт

Изследвания показват, че честота 19 Херца е резонансна за очните ябълки и може не само да разстрои зрението, но и да предизвика видения, фантоми и др.

Всеки звук има вибрация и в зависимост от честотата й той може да въздейства положително или отрицателно върху човешкия организъм. Всичко е подложено на вибрации – човекът, природните явления, галактиките, Космосът. Как въздействат различните звукови вибрации върху здравето, съзнанието и психиката на човека?

Какво представлява инфразвукът

Думата „инфразвук“ идва от латинската дума infra – в превод „ниско“, „под“. Инфразвуковите вълни са гъвкави вълни, подобни на звуковите, но имат честота по-ниска от честотите, които човек може да чува.

Инфразвук се съдържа в шумовете на атмосферата, горите, моретата. Източници на инфразвукови вибрации са бурите, взривовете и оръдейните изстрели. В земната кора има източници на инфразвукови колебания от най-различни източници. За инфразвука е характерно, че се поглъща малко в различни среди и поради това инфразвуковите вълни във въздуха, водата и земната кора се разпространяват на много големи разстояния. Разпространяването на инфразвука на големи разстояния в моретата може да помогне в предвиждането на стихийни бедствия, цунами например. Звуците на взривовете, които съдържат голямо количество инфразвукови честоти, се използват за изследване на горните слоеве на атмосферата, на свойствата на водната среда и др.

Инфразвукът има вибрации с честота, по-ниска от 20 Херца.

Повечето съвременни хора не чуват акустични вибрации с честота под 40 Херца.

Инфразвукът може да предизвика у човека тъга, страх, паника, усещане за студ, безпокойство, разтреперване. Ако инфразвукът влезе в резонанс с биоритмите на човека, и е с голяма сила, може да предизвика мигновена смърт.

Максималните нива на нискочестотните акустични вибрации от промишлени и транспортни източници достига до 100-110 Децибела. При ниво от 110 до 150 Децибела и повече в човешкия организъм може да настъпят промени в централната нервна система, сърдечно-съдовата и дихателната система, във вестибуларния апарат.

Допустимите нива на звуковия натиск са 105 Децибела в октавните полоси – 2, 4, 8 и 16 Херца, и 102 Децибела – в октавната полоса – 31,5 Херца.

Нискочестотните звукови вибрации могат да причинят бързо появяваща се и бързо изчезваща гъста като мляко мъгла над океана.

Изследователи обясняват феномена на Бермудския триъгълник с инфразвука, който се генерира от големите вълни; хората се паникьосват, стават неуравновесени, могат да започват да се избиват помежду си.

Инфразвуковите вибрации с честота 8-13 Херца се разпространяват добре във вода и се проявяват 10-15 часа преди бурята.

Влиянието на звуковите честоти на организма и съзнанието на човека

Инфразвукът може да промени честотите на вътрешните органи. В храмове и църкви има дълги органни тръби, които издават звук с честота, по-ниска от 20 Херца.

Какви са резонансните честоти на вътрешните органи на човека

 • Глава – 20-30 Херца
 • Очи – 40-100 Херца
 • Вестибуларен апарат – 0,5-13 Херца
 • Стомах – 2-3 Херца
 • Черва – 2-4 Херца
 • Коремна област – 4-8 Херца
 • Бъбреци – 6-8 Херца
 • Ръце – 2-5 Херца
 • Гръбначен стълб – 6 Херца

Много процеси в организма протичат в инфразвуковия диапазон

 • Съкращенията на сърцето – 1-2 Херца
 • Делта-ритъм на мозъка, състояние на сън – 0,5-3,5 Херца
 • Алфа-ритъм на мозъка, в състояние на покой – 8-13 Херца
 • Бета-ритъм на мозъка, умствена работа – 14-35 Херца

Когато честотите на вътрешните органи съвпаднат с честотата на инфразвука, съответните органи започват да вибрират, което може да предизвика силна болка.

Френски учени изследвали 42 млади мъже, които в продължение на 50 минути били подлагани на въздействието на инфразвук с честота 7,5 Херца и ниво 130 Децибела. При всички участници в експеримента се повишила долната граница на кръвното налягане, променили се сърдечните съкращения и дишането, отслабнала функцията на зрението и слуха, възникнала силна уморяемост и други нарушения.

Сърцето и белият дроб, като всички обемни резониращи системи, също са склонни към силни вибрации при съвпадение на техните честоти с честотата на инфразвука. Най-малка съпротива на инфразвука оказват стените на белия дроб, което може да предизвика увреждането му.

Резонансните честоти на сърцето на човека са 20 Херца, на коня – 10 Херца, на заека и мишките – 45 Херца.

Много силен психотропен ефект предизвиква честотата 7 Херца, съзвучна с алфа-ритъма на природните вибрации на мозъка; в такива условия умствената работа е невъзможна, тъй като човек усеща, че главата му ще се взриви.

Инфрачестоти около 12 Херца при сила 85-110 Децибела предизвикват пристъпи на морска болест и световъртеж, а вибрации с честота 15-18 Херца при същата сила внушават безпокойство, неувереност и панически страх.

Инфразвукът действа не само на ушите, но и на целия организъм. Започват да вибрират вътрешните органи – стомахът, сърцето, белият дроб и т.н. Уврежданията им са неизбежни.

Инфразвук, дори с не много голяма сила, може да наруши работата на нашия мозък, да предизвика загубата на съзнание и временна слепота. Мощни звуци над 7 Херца спират сърцето или късат кръвоносните съдове.

Биологическото въздействие на инфразвука се проявява, когато честотата на вълните съвпадне с т.нар. алфа-ритъм на главния мозък.

Изследвания показват, че честота 19 Херца е резонансна за очните ябълки и може не само да разстрои зрението, но и да предизвика видения, фантоми и др.

Много хора се чувстват зле след пътувания с автобус, влак, кораб. Тези усещания са свързани с действието на инфразвука върху вестибуларния апарат, който има честота близо до 6 Херца.

Инфразвукът може да действа не само на вътрешните органи, но и на психиката. Това е доказано от британски учени.

Инфразвукът в атмосферата

Инфразвукът в атмосферата може да бъде резултат от сеизмични вибрации. При взаимообмен на енергия между литосферата и атмосферата могат да появят процеси, които подготвят големи земетресения.

Инфразвуковите вибрации са чувствителни към промените на сеизмичната активност в радиус до 2 хиляди километра.

В опити изследователи наблюдават влиянието на наземни взривове върху акустичните промени в йоносферата.

Краткото акустично въздействие с голяма сила променя характера на звуковите вибрации в атмосферата за дълго време. Когато стигнат до йоносферните височини, инфразвуковите вибрации въздействат на йоносферните електрически токове и водят до промени в геомагнитното поле.

5-10 дни преди големи земетресения съществено се променя спектърът на инфразвуковите вибрации в атмосферата.

 

Тайната на честотата 432 херца. Днес ни зомбират с честота 440 херца. Кога се появи честотата 440 Херца ? Кой иска да установи контрол над масите чрез тази честота

 

Звуковата честота, която трансформира ДНК

 

Кой и защо промени основната честота в музиката от 432 Hz на 440 Hz

 

Психотронни оръжия държат българина в покорно робство, или го убиват

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница