Как Фармафията, големите технологични компании и правителството на САЩ прокарват трансхуманизма под прикритието на „здравеопазване“

Наскоро интервюирах разследващата журналистка Уитни Уеб за двутомната ѝ поредица от книги „Една нация под шантаж“. Тя е на обиколка и рекламира книгите в десетки интервюта.

Тук обсъждаме някои от преживяванията ѝ след излизането на книгите ѝ и се задълбочаваме в обезпокоителното сливане на разузнавателната държава, Силициевата долина и медицината и как трансхуманизмът – ребрандираната евгеника – се разпространява под прикритието на здравеопазване.

Говорим и за цензурата и други тактики, използвани за формиране на общественото мнение, както и за това как изкуственият интелект може да бъде прехвален, за да даде на технократите и евгенистите картбланш да правят каквото си искат, без да носят никаква отговорност.

НАВЛИЗАЩАТА ДЪРЖАВА НА НАБЛЮДЕНИЕТО

Обиколката ѝ с книгата я връща в САЩ за първи път от осем години. Когато я питат за първите ѝ впечатления след толкова дълго отсъствие, тя изразява изненадата си от готовността на американците да приемат шпионски инструменти, като например камерите Ring на входните врати.

„Това всъщност е обезпокоително – казва тя, – защото много от тези технологични компании, включително Google, са изпълнители на поръчки за военните и разузнаването. Мисля, че би било наивно да приемем, че те нямат достъп до тези устройства, да знаят кога сте си вкъщи и кога не и всичко останало.

Мисля, че е интересна готовността на толкова много хора, толкова много домакинства, да поканят този тип технологии в домовете си. Не съм поглеждала много в домовете на хората, но както разбирам, много хора имат устройства като Алекса на Amazon. Излязоха многобройни истории за това, че те ви записват без ваше съгласие, въпреки че твърдят, че не го правят.

Но хората все още продължават да използват продукта и наистина бих искала хората да поумнеят, когато канят този тип технологии в дома си. Голяма част от това, което ни се продава днес, се предлага като удобство, но в действителност е само градивен елемент за инфраструктурата на една много опасна и оруелска система за контрол.“

КАК ТРАНСХУМАНИСТИЧНАТА СИСТЕМА НАПРЕДВА

Като бивш сътрудник на Mint Print Press News, където се публикуват много материали за навлизащата държава на наблюдението, Уеб знае някои неща за оруелските системи за контрол. Голяма част от работата ѝ там е посветена на пресечната точка между разузнавателните служби и Силициевата долина.

„Дори след като напуснах и започнах да работя сама, запазих голяма част от този фокус“, казва тя. „Предполагам, че темата на моята работа е структурата на властта и как тя наистина функционира. Ако се вгледате в Силициевата долина днес, много ясно е, че тя по същество се е сляла с държавата на националната сигурност…

Едно от нещата, които видяхме да се случват, особено по време на ерата на COVID, е, че Биг Фарма вече се включва в този микс. Между големите фармацевтични компании и Силициевата долина се случват много сливания.

Това се наблюдава при много съвместни предприятия на компании от Силициевата долина в областта на здравеопазването. Голяма част от тях са свързани с устройствата за носене и усилията за нормализиране на технологии като CRISPR или нанотехнологиите за инжектиране.

Виждате, че всички те се обединяват, а много от тези съвместни предприятия или компании в тази конкретна област, която обхваща големите фармацевтични компании в Силициевата долина, обикновено получават голямо финансиране от групи като In-Q-Tel, която е подразделение за рисков капитал на ЦРУ.

Мисля, че в усилията за прокарване на тази технократска трансхуманистична система виждаме много по-голямо припокриване между властовата структура на държавата за национална сигурност в Силициевата долина и Биг Фарма. И това е много, много лошо. Не знам как иначе да го кажа.

Ужасно е. Мисля, че повече хора трябва да обръщат повече внимание именно на това… Има усилия трансхуманизмът, който всъщност е новата евгеника, да бъде представен като здравеопазване и именно за това става дума в голяма степен.“

ПРЕДСТОЯЩИЯТ ХРАНИТЕЛЕН ПРЕВРАТ

Храната и селското стопанство също са включени в микса. В началото на декември 2022 г. писах за това как Джон Рокфелер е премахнал храната от медицината преди 112 години и как сега фондация „Рокфелер“ («“Reset The Table”– част от пъзела “The Great Reset”» Фондация Рокфелер публикува документ, наречен „Нулиране на масата“) работи с Белия дом, за да върне храненето в нея.

Макар да звучи като чудесна идея, истинската цел е същата, както и преди век. Става дума за контрол на населението.

Както отбелязва Уеб:

„Ако тези хора завладеят снабдяването с храни, те ще го представят като връщане към принципа „храната е лекарство“, но това не е така. Е, това не е точно храна като лекарство, както биха си помислили хората, когато някой като теб говори за това понятие…
Тази идея, например, да се поставят ваксини в храната, като например в доматите. Да изядеш един от тези ГМО домати е равносилно на това да си сложиш ваксина и други подобни…

Това е да вземеш тази стара поговорка и да я изкривиш, за да я приспособиш към своите цели. Храната като лекарство е удобна за тях само когато не е нещо, което действително ви лекува, а нещо, което ви държи в тази нова система, която те създават.“

ПРОГНОЗИ ЗА 2023

Когато записваме това в края на ноември 2022 г., изглежда, че се намираме в известно затишие по отношение на тираничните изстъпления. Това е нещо като да се намираш в окото на ураган. Знаете, че бурята ще ви връхлети, но отново е само въпрос на време.

Въпросът е какво следва?

„Мисля, че има няколко неща, които трябва да се наблюдават много внимателно през следващата година“, казва Уеб.

„Едно от тях е този Договор за пандемиите на Световната здравна организация (СЗО), който се опитва да замени Конституцията не само на САЩ, но и на почти всяка страна, която го подписва.
Това определено е нещо, на което трябва да се обърне голямо внимание, защото ако това бъде прието, мисля, че е вероятно да видим усилия за повтаряне на много от това, което видяхме по време на COVID-19 от тези конкретни групи. И ако не бъде подписан, мисля, че ще изчакат…
Те чакат да получат този вид нови правомощия, за да не се налага да се справят с толкова много несъгласие, независимо дали става въпрос за национални държави или за отделни местни населения, на които им е писнало и които едва ли ще повярват на всичко това за втори път.
Мисля, че те наистина разчитат на това, че СЗО ще разполага със свръхнационален орган, за да продължи да изпълнява програмата за биосигурност, за да не се повтори това, което видяхме през последните години.
Другото нещо, което смятам за много важно, е програмата на централните банки за дигитални валути. Понастоящем в почти всички страни по света – има и изключения, но мисля, че те са мнозинство – се провежда някаква пилотна програма за CBDC.
В САЩ те дори обявиха, че правят пилотни проекти [за CBDC – (дигиталната валута/дигиталният концентрационен лагер)] с търговски банки като Джей Пи Морган и някои от големите финансови гиганти на Уолстрийт.

Бих казал, че 2023 или 2024 г. вероятно ще бъде годината на CBDC [дигиталните валути на централните банки]. В страните, в които вече са стартирали CBDC или имат много напреднала пилотна програма, тя първо е доброволна, а след това, разбира се, когато достатъчно хора започнат да я използват, тя се превръща в единствената форма на законно платежно средство в употреба. Поне това е крайната цел на CBDC във всяка конкретна страна.“

ПРОГРАМИРУЕМИТЕ ДИГИТАЛНИ ВАЛУТИ НА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ ОЗНАЧАВАТ, ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ КОНТРОЛИРА ПАРИТЕ ВИ

Както обяснява Уеб, дигиталните валути на централните банки са програмируеми пари. Централната банка ще решава кога, къде и за какво можете да харчите парите си. Освен това не можете да спестявате, когато и колкото искате, тъй като някои от дигиталните валути на централните банки имат срок на валидност.

Използвате ги или ги губите. Не вие решавате кога да харчите парите си, а държавата.

Дигиталните валути на централните банки могат също така да бъдат програмирани да работят само за определени видове стоки, включително за определени видове храни. Ако здравните ви досиета показват, че имате здравословен проблем, дигиталните ви пари могат да бъдат програмирани така, че да не можете да купувате храни, които се считат за нездравословни за вас.

Покупките могат да бъдат блокирани и въз основа на резултата от въглеродния ви отпечатък, както и въз основа на параметрите на геозоната.

„Ако например обявят локдаун и не ви е позволено да излизате на пет мили извън дома си, парите ви няма да работят на пет мили извън дома ви. По принцип това е причината, поради която дигиталните валути на централните банки са привлекателни за властите. Но първо ще го определят като доброволно, преди да преминат към принудително.
През следващите две години това ще се появи в много повече страни. И очевидно това е фазата за масово отхвърляне на дигиталните валути на централните банки по всякакъв начин… Ще се върна за момент към COVID, за да обясня накъде се опитвам да насоча темата.
Разбирам и съчувствам на хората, които не са искали да загубят работата си и са се притеснявали, че ще изпаднат в бедност, затова са си сложили ваксината заради изискванията. Но колкото повече стъпки правите по пътя на „Това е удобно“, толкова по-трудно ще ви бъде да тръгнете по алтернативния път по-късно.
За хората, които са били в тази ситуация с COVID-19, това би трябвало да е голям предупредителен сигнал, за да започнат да правят нещо различно и да помислят как да излязат от този път…
… ако тръгнете по този път и след това последвате дигиталните валути на централните банки, само защото засега е по-удобно, ще дойде момент, в който, ако направите достатъчно компромиси, ще бъде почти невъзможно, ако не и напълно невъзможно, да се пренасочите и да отидете към друг резултат.

Това са неща, които са много важни за хората, за да обърнат внимание на развитието на ситуацията и да планират как да запазят семейството си независимо от тези видове системи и да се изправят пред всички сътресения в системата, които вече виждаме, че предстоят.“

БЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИТИСНАТИ ПЪРВИ

Както отбелязва Уеб, тези, които първи ще усетят натиска на тиранията, са бедните и хората от средната класа. Вече виждаме как те планират да насърчат масовото приемане на дигиталните валути на централните банки чрез различни програми за подпомагане, като например талони за храна.

Тъй като цените на храните и енергията продължават да растат, все повече хора ще имат право на държавна помощ и ще бъдат принудени да се включат в тези системи. Уеб също така подозира, че ако има допълнителни дългосрочни локдауни, всички бъдещи стимулиращи плащания могат да бъдат изплатени само в дигитални валути на централните банки.

„Това е много коварен план“, казва Уеб. „Те се опитват да намалят жизнения стандарт на хората, а за да го запазят, ги принуждават да приемат система за контрол, прикрита като парична система…
Те ще я представят като доброволна, преди да стане принудителна. На този етап, когато тя е доброволна, е от решаващо значение хората да действат [и да я отхвърлят]…

Не мисля, че можем да им попречим да я въведат, но можете да попречите на себе си, на семейството си и на общността си да възприемете тази система и да използвате паралелна икономическа система.“

Въпреки че някои спекулират, че децентрализираните цифрови валути като биткойн могат да работят като паралелна икономическа система, проблемът с тази идея е, че правителството лесно може да я направи незаконна. Те вече обещаха да въведат нови правила за това пространство.

Най-безопасните алтернативи са тези, които правителството не може да регулира или да направи незаконни (поне не лесно). Това включва търговия и размяна на стоки и услуги без каквато и да е валута, може би с изключение на физическо злато и сребро.

„Така че трябва да мислим за тези неща, когато се противопоставяме на програмата на дигиталните валути на централните банки“, казва Уеб. „Доброволният етап е моментът да направите тези планове, за да не ви застигнат при преминаването от доброволен към принудителен режим, което те определено ще направят или ще се опитат да направят.

Но тя ще бъде успешна само ако се възприеме масово. Колкото повече хора се откажат от нея и използват някаква паралелна система за своята икономическа дейност на ниво квартал или общност, толкова по-малко успешна ще бъде тази програма.“

ХОРАТА СЕ СЪБУЖДАТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯТА В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

Макар да изглежда, че се насочваме към мрачно бъдеще, което не може да бъде избегнато, и да няма ясни начини за спасение, Уеб смята, че все още има причина за оптимизъм.

Важното е, че сега повече хора от всякога са разбрали за плановете на глобалистите и са жадни за обяснения за това какво наистина се случва.

Хората, които искат истината, са по-склонни да я търсят и са готови да я приемат. По-малко вероятно е да си забият главата в пясъка и да отпишат всичко като безпочвена теория на конспирацията.

„Мисля, че много хора усещат, че нещо наистина не е наред. И мисля, че затова се полагат толкова много усилия за цензуриране на този тип информация. Също така смятам, че държавата инвестира значителни средства в усилията да ни накара да мислим, че сме малцинство, въпреки че не сме.

Това, за което социалните медии се използват от властите, е да ни накарат да мислим, че определени идеи са по-популярни, отколкото са в действителност. Вземете ситуацията с ботовете в Туитър… много от тези ботове служат за популяризиране на идеи, които много хора невинаги имат, или правят определени фигури или идеи да изглеждат по-популярни, отколкото са…

Когато комбинирате това с цензурата, премахването на идеи, които иначе биха били популярни с истински автентични акаунти, манипулирате представата на хората за това как се чувства останалата част от страната… Голяма част от това, което се случва в момента в социалните медии, е да се промени изцяло начинът, по който възприемаме дадена ситуация или програма, с надеждата, че промяната във възприятието ще доведе до промяна в поведението.

Ако цензурирате дадена идея, вие се опитвате да я извадите от общественото съзнание и да я накарате да не бъде повече част от дискусията. Това очевидно води до промяна във възприятието, защото имате само една идея или много малък спектър от мнения за определена идея.

Това е всичко, с което хората ще се занимават, ако цензурирате всички останали дубли. Идеята е напълно да се изтрие различното мнение, така че всички да възприемат събитията, хората, идеите и програмите по един и същи начин, а оттам и поведението да се формира в полза на тези конкретни сили.“

ЗАМАЗВА ЛИ НИ ЕЛОН МЪСК ОЧИТЕ

Що се отнася до Туитър, с Елон Мъск начело мнозина се надяват, че той ще се превърне в бастион на свободата на словото. Уеб обаче е скептична.

Тя подозира, че Мъск насърчава свободата на словото и възстановява забранените акаунти, защото иска да превърне Twitter в американска версия на WeChat – „приложение за всичко“, свързано с цифрови документи за самоличност, дигитални валути на централните банки и системата за социален кредит.

Колкото повече потребители има, толкова повече хора ще бъдат въвлечени в системата на дигиталния затвор.

„Намираме се в период на промяна на парадигмата, в който преминаваме от икономика, базирана на петрол, към икономика, базирана на данни. Данните са новият петрол и този, който притежава „приложение за всичко“ в тази нова система, ще бъде кралят на замъка на новата икономика. Те ще бъдат Рокфелер в ерата на данните“, казва тя.

„В това няма нищо хубаво. Мисля, че това, което виждаме в момента, е опит за връщане на хората обратно в Туитър и това може да има някои ползи.

Но в крайна сметка това, което интересува Елон Мъск, са данните и включването на повече хора в Twitter, отколкото преди, с цел превръщането му в WeChat, което е преход към това „приложение за всичко“.

Струва си да се отбележи, че компанията, която стои зад WeChat, Tencent, е един от най-активните съветници на Tesla и основен акционер в Tesla. Там има връзка.“

ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ И ВЪЗХОДЪТ НА „СМАРТ ДИКТАТУРАТА“

С Уеб обсъждаме също така нарастващата роля на изкуствения интелект (ИИ) и ролята на социалните медии за снабдяването на ИИ с данни за програми, свързани с откриването на пандемични огнища и предварителната престъпност.

Но макар че ИИ и неговият наследник – изкуственият общ интелект (ИОИ) – имат впечатляващи възможности, Уеб смята, че има много фалшива шумотевица и че тази шумотевица ще се използва, за да се предпазят хората с власт от отговорност.

„Много се говори за ролята на ИИ в живота ни, след като той достигне определена точка, наречена сингулярност, в която се твърди, че интелигентността на ИИ ще надмине човешката интелигентност толкова много и толкова бързо, че на практика ще я завладее. Ако питате мен, въз основа на всичко, което съм видяла, не мисля, че сингулярността е възможна. Или ако е възможно, мисля, че е много далеч.

Но ако вие сте хората, които стоят зад тази програма – хора като Ерик Шмид и Хенри Кисинджър, които току-що издадоха книгата си „Новата ера на изкуствения интелект“, в която се говори много за изкуствения интелект и неговата роля в управлението, като по същество изкуственият интелект се превръща в правителство – всичко, което трябва да направите, е да убедите хората, че сингуларността е тук и че тя е толкова по-добра от човешкия интелект, че трябва да ѝ възложим вземането на всички решения.

След това зад завесата има човек от типа на Вълшебника от Оз, който взема решенията. Ако погледнете какво казват Шмид, Кисинджър и други за ИИ и правителството, те казват, че той ще бъде толкова далеч над нашия интелект, че няма как да обясни вземането на решения. Ще бъде просто – „Компютърът казва това“.

И ако в основата си сте организирана престъпност, която управлява правителството, а аз твърдя, че това е днешната ситуация, и не искате да обяснявате причините за политиката си, защото тя е ужасна и никой не би се съгласил с нея, каква чудесна завеса, каква чудесна фасада за вашата интелигентна диктатура.

Те просто трябва да кажат, че това е било решение на изкуствения интелект. Те могат да отричат всичко, нали? И много от нещата, които казват в този контекст, са много тревожни. ИИ може да реши да пожертва стотици хиляди, ако не и милиони от собственото си население, за да спечели.

Ако поставената цел е победа, тогава ИИ е готов да направи всякакви жертви, които хората не биха направили. Но ако погледнете хора като Кисинджър и Ерик Шмид, те биха били много щастливи да убият куп хора и след това да обвинят ИИ за това решение.

Те не се интересуват от убийството на милиони хора. Те се интересуват от безкрайното увеличаване на парите и властта си. Как можете да отричате това и да се измъкнете от масовите убийства, програмите за евгеника и контрола на населението?

Казвате: „Има нова супер интелигентна система, която ще поеме управлението, защото е толкова по-добра. Тя ще изработи политики, а ние просто ще ги следваме“.

По принцип това е новият бог. Той ни превъзхожда и не може да обясни как е стигнал до това заключение, защото мисли по много различен начин от нас. Така че просто трябва да следваме това, което казва, но в същото време не сме отговорни за това, което казва…

Хора като Рей Курцвейл казваха, че сингуларността ще се случи отдавна, но това не се случи.

И ако погледнете програми като Wellcome Leap, в които се опитват да картографират мозъците на бебетата и децата, като ги принуждават да използват много инвазивни биометрични технологии, защото смятат, че това ще създаде сингуларността, за мен това е хващане за сламка.

Те нямат възможност да създадат нещо, което да е равностойно на човешкия мозък. Те могат да имитират много успешно неща с ИИ и са го правили, но по отношение на създаването на съзнание?

Това са най-безсъвестните хора на цялата планета, които се опитват да пресъздадат съзнанието по свой образ и подобие. Мисля, че ще се опитат да го фалшифицират.

И ето още нещо. Цялата тази история за неизбежността на ИИ е основен маркетингов наратив, необходим за широкото разпространение на трансхуманистичните технологии…

Това за свръхинтелигентната сингулярност най-вероятно е психологична операция, за да ви вкарат в трансхуманистичната кутия, от която няма да излезете. След като получите мозъчен чип, няма връщане назад.“

КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ

Ясно е, че всички ние сме изправени пред огромни предизвикателства през следващите години, независимо къде живеем, тъй като това е глобално поглъщане.

И така, какво можете да направите, за да се подготвите? Ето някои от препоръките на Уеб:

Изграждане на общностна и местна паралелна икономика.
 Натрупайте знания за това как да отглеждате и развъждате храна, дори ако в момента не сте в състояние да я отглеждате.
– В интернет има много безплатни видеоклипове, които можете да гледате. В идеалния случай ги изтеглете, за да можете да ги гледате офлайн, дори ако интернет прекъсне. Ценна инвестиция са и книгите за домашно стопанство и основни умения за оцеляване.
– Като общо правило занапред е да имате копия на хартиен носител или на външни твърди дискове на всяка информация, до която искате да имате достъп в бъдеще, тъй като интернет все повече се изчиства от важна информация. Ако използвате външен твърд диск, не забравяйте да го съхранявате във фарадеева торба, за да защитите информацията от електромагнитни оръжия.
 Запасете се с резервни запаси, като храна и енергийни генератори.
 Имайте план за осигуряване на питейна вода. Тъй като икономиката се срива, а инфлацията се покачва, парите ви в банката не ви носят особена полза. С всеки изминал месец губите покупателната си способност, а спасяването на банката може да ви унищожи напълно. Така че, ако се нуждаете от продукти за оцеляване, закупуването им сега може да се окаже една от най-добрите инвестиционни стратегии.
 Направете всичко възможно, за да избегнете влизането в системата с дигитални валути на централните банки, когато тя бъде въведена.
 Върнете се към използването на повече пари в брой, ако вече не го правите.

Освен това обмислете да намалите използването на интернет, по-специално на социалните медии. „Ако нещата станат наистина лоши и войната срещу вътрешния тероризъм започне да се разраства, бих стояла колкото се може по-далеч от онлайн света“, казва Уеб.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

В заключение искам да кажа, че Уеб вече разследва скандала с централизираната криптоборса FTX. Възможно ли е в крайна сметка да видим том 3 от поредицата ѝ „Една нация под шантаж“? Може би, но тя не дава никакви обещания.
Работи и по разследваща поредица с Иън Дейвис за целите за устойчиво развитие на ООН, в която точка по точка ще покаже „агендата под капака“.

Не бих могъл да препоръчам материалите й по-силно. Тя е следовател от световна класа и е готова да се гмурне дълбоко в ключови теми, които малцина други се осмеляват да засегнат.

Автор: Д-р Джоузеф Меркола
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

ПО ТЕМАТА

СТРАНИЦА 5, ТОЧКА XI: «КОЕТО БИ ДОВЕЛО ДО ТОВА, ЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ЖЕНИ ПО СЪЩЕСТВО ЩЕ СТАНАТ БЕЗПЛОДНИ»,

– Д-р Майкъл Йедън, бивш вицепрезидент и главен научен директор в Pfizer

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че експерименталните инжекционни течности ще стерилизират 70% от населението ? (ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОВА 2-МИНУТНО ВИДЕО НА Д-Р АРНЕ БУРКХАРД)

Първата в света фабрика за изкуствена утроба (ВИДЕО-БГ СУБ)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от