Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши говори открито за Chemtrails, Румен Сорос най-нагло лъже и мълчи като пукел! (ВИДЕО)

/

 

пукел – обръщение към безкрайно тъп човек

 

РЕАЛНО ЛИ Е КЛИМАТИЧНОТО ИНЖЕНЕРСТВО

В ТОВА ВИДЕО 👇

кандидатът за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши интервюира Дейн Уигингтън, основател на GeoЕngineering Watch, за климатичното инженерство и скритата му роля в климатичните промени. Уигингтън продуцира и документалния филм „Замъгляването“.

 

Докато Уигингтън се опитва да повиши осведомеността за реалността на климатичното инженерство през последните две десетилетия, работата му сега набира скорост, след като Белият дом обяви, че подкрепя план за блокиране на слънчевата светлина в усилията за климатично инженерство.

 

БЕЛИЯТ ДОМ ОБМИСЛЯ МЕРКИ ЗА БЛОКИРАНЕ НА СЛЪНЧЕВАТА СВЕТЛИНА

Както съобщава Daily Mail на 1 юли 2023 г.:

„Белият дом отвори вратата за дързък план за блокиране на слънчевата светлина да достигне повърхността на Земята в опит да спре глобалното затопляне.“

Въпреки че някои учени предупреждават, че усилията могат да имат неизказани странични ефекти от промяната на химическия състав на атмосферата, администрацията на Джо Байдън призна, че са отворени за идеята, която никога досега не е била опитвана.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

👆 В доклад, публикуван в петък от Белия дом, служители предложиха ограничаване на слънчевата светлина за бързо охлаждане на планетата, процес, известен като модификация на слънчевата радиация.

В доклада се отбелязват няколко начина, по които властите биха могли да се стремят да постигнат модификация на слънчевата светлина, всички, от които идват с потенциално опустошителни последици, ако имат обратен ефект. Предприемането на гигантската задача може да има сериозни последици за метеорологичните условия и доставките на храни, което от своя страна ще повлияе на биологичното разнообразие, геополитиката и здравето.“

Политиците в Европейския съюз наскоро призоваха за международна оценка на рисковете от геоинженерството, като отбелязаха, че:

„Тези технологии въвеждат нови рискове за хората и екосистемите, като същевременно биха могли да увеличат дисбаланса на властта между нациите, да предизвикат конфликти и да повдигнат безброй етични, правни, управленски и политически въпроси“.

 

СУПЕРКОМПЮТЪР ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЕФЕКТИТЕ

Според Scientific American, суперкомпютър, наречен Деречо, ще помогне на климатолозите да решат дали да блокират слънцето:

„Нов суперкомпютър за климатични изследвания ще помогне на учените да проучат ефектите от слънчевото геоинженерство, противоречива идея за охлаждане на планетата чрез пренасочване на слънчевите лъчи.
Машината, наречена Деречо, започна да работи този месец в Националния център за атмосферни изследвания и ще позволи на учените да провеждат по-подробни метеорологични модели за изследване на слънчевото геоинженерство, заяви Кристен Расмусен, климатолог от Държавния университет в Колорадо, която изучава как изкуствено създадените аерозоли, които могат да се използват за отклоняване на слънчевата светлина, могат да повлияят на моделите на валежите.
Тъй като Derecho е три и половина пъти по-бърз от предишния суперкомпютър NCAR, нейният екип може да пусне по-подробни модели, за да покаже как регионалните промени във валежите могат да бъдат причинени от освобождаването на аерозоли, добавяйки към разбирането на учените за рисковете от слънчевото геоинженерство. Машината ще се използва и за изучаване на други въпроси, свързани с изменението на климата.“

 

ГЕОИНЖЕНЕРСТВОТО Е С НАЙ-ГОЛЯМ ПРИНОС ЗА ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА

Според Уигингтън има много доказателства, които показват, че различни видове геоинженерни проекти вече оказват сериозно въздействие върху метеорологичните модели, способността ни да отглеждаме храна, биоразнообразието и човешкото здраве.

Умишленото геоинженерство – включително слънчевото замъгляване – продължава повече от 70 години и експоненциално се увеличава през последните години. Геоинженерна карта, създадена от ETC Group и фондация Heinrich Boell, показва как геоинженерните проекти са се увеличили от около 300 през 2012 г. до повече от 1700 през 2023 г.

Това включва улавяне/ отстраняване на въглерод, намаляване на слънчевата радиация и различни проекти за промяна на времето в световен мащаб. Не е изненадващо, че Бил Гейтс финансира геоинженерството от дълго време. Като цяло, програмите за геоинженерство първоначално се прилагат след Втората световна война, започвайки в полярните региони.

В продължение на години всеки, който казваше, че се използва геоинженерство и модификация на времето, беше етикетиран като теоретик на конспирацията, носещ шапка от станиол. Както се оказва, това е било вярно през цялото време и с току-що публикувания доклад на Белия дом, основните скептици изведнъж също го признават.

Това, което те не признават лесно обаче, е, че а) геоинженерството е толкова опасно, колкото и самото изменение на климата, и б) че геоинженерството е отговорно за най-катастрофалните промени в нашия климат.

Както отбелязва Уигингтън, глобалистките силови структури, които сега твърдят, че трябва да използваме геоинженерство за решаване на изменението на климата, са тези, които са отговорни за създаването на това изменение на климата на първо място със своето геоинженерство. Според Уигингтън състоянието на нашия глобален климат е „дори по-лошо, отколкото ни се казва“, а климатичното инженерство „подхранва този процес“.

С други думи, глобалисткото задкулисие се опитва да ни убеди, че причината за проблема е решението, като същевременно хвърля вината за изменението на климата върху обикновените хора, които ходят с кола на работа и ядат месо.

 

РЕАЛНИ ЛИ СА КЕМТРЕЙЛИТЕ

Една от геоинженерните техники, използвани по целия свят, включва разпръскване на химикали и метали в атмосферата – практика, наричана разговорно Chemtrails – „кемтрейли“/ „химически следи“.

Основната разлика между обикновените кондензационни следи от самолети и следите от частици (кемтрейли) е, че кондензационните следи се изпаряват доста бързо. Те няма да блокират 80-90% от слънчевото греене и да предизвикат глобално затъмнение, както правят химическите следи.

Постоянните линии, които виждате в небето и които много бавно се разсейват, създавайки мътна, мъглива „обвивка“ по цялото небе, НЕ са кондензационни следи. Това са следи от частици или „химически следи“. Разпръснатите във въздушния стълб частици се манипулират допълнително чрез радиочестотни предавания.

Инсталацията в Аляска, известна като HAARP (HAARP: Secret Weapon Used For Weather Modification, Electromagnetic Warfare), е само едно от включените съоръжения. По света има десетки други големи наземни съоръжения като него. Използват се и по-малки мрежи и радарни станции NEXRAD, разположени в градски райони по света. Всички тези мрежи се използват за манипулиране на частиците, разпръснати чрез „кемтрейлите“ в атмосфера.

 

КАКВО РАЗПРЪСКВАТ В АТМОСФЕРАТА

Една от основните съставки на тези частици е наноразмерният алуминий, който е невротоксичен за животните и хората. Алуминият също така унищожава кореновите системи на растенията и дърветата, както и почвения микробиом. Той също така променя рН на почвата, което затруднява отглеждането на някои култури. Една от причините за използването на алуминий е, че той има висока отражателна способност, така че слънчевата светлина се отразява от него.

Според Уигингтън климатичните инженери са заявили, че ежегодно в атмосферата се отлагат десетки милиони тонове алуминиеви наночастици като част от текущи програми за управление на слънчевата радиация – „без никакво внимание към последствията“.

Лабораторните тестове, проведени от GeoЕngineering Watch, показват също така наличието на барий, стронций, титан, манган, полимерни влакна, повърхностноактивни химикали и графен в тези частици, както и в дъжда.

Докато всички тези съставки се проучват за тяхната ефективност в геоинженерството, не се правят изследвания, за да се установи какви биха могли да бъдат последиците за здравето на населението, растителността и дивите животни под тях.

Уигингтън също така предупреждава (във видеото от статията:бел.ред.), че тези аерозолни спрейове могат да се използват за разпръскване на биологично оръжие и може би вече са били използвани за тази цел. Той цитира статия на „Вашингтон поуст“, в която се отбелязва, че само между 1949 и 1969 г. американската армия е провела 239 открити теста за бактериална война върху населението на САЩ.

 

КЪДЕ СА УИСЪЛБЛОУЪРИТЕ

Според Уигингтън разполагаме с доказателства, че търговските авиокомпании са започнали да се използват за операции по изпускане на частици през 2002 г., когато са въведени ограничения за багажа на пътниците. Това не означава, че пилотите или служителите на авиокомпанията знаят какво се случва, но някои самолети са оборудвани с дюзи и резервоари за тази цел.

Кенеди-младши изтъква (във видеото от статията:бел.ред.), че хиляди хора трябва да са били включени в програми от такъв мащаб, така че как така има толкова малко информатори? Според Уигингтън всички, които знаят, са под заповед за мълчание. В това число и метеоролозите. Секретността се поддържа и чрез масивно разделяне.

Все пак знаем, че модифицирането на времето и геоинженерството са реални. Не само че можем да го видим в небето и да измерим токсичните частици в аерозола и на земята, но разполагаме и с патенти, описващи тези процеси.

Според Уигингтън правителството на САЩ е собственик на много от основните патенти. Други са притежание на отбранителни контрактори като Raytheon и Lockheed Martin, които също така правят всички метеорологични модели за Националната метеорологична служба на САЩ.

Той предполага, че причината, поради която метеоролозите могат да предскажат, че в даден район ще има частично слънце седем дни предварително, е, че вече нямаме естествено време. Имаме програмирано време. А причината, поради която „Рейтиън“ и „Локхийд“ контролират моделирането на времето, е, че те също са затънали до шия в модифицирането на времето и трябва да запазят контрола върху разказа.

 

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД РЯЗЪК КЛИМАТИЧЕН СРИВ

Dane Wigington: We Face Abrupt Climate Collapse

Според Уигингтън това, пред което сме изправени, е много по-лошо от изменението на климата. Поради геоинженерството, това, пред което сме изправени, е рязък срив на климата поради многото задействани механизми за обратна връзка. Частиците, разпръснати по време на тези геоинженерни мероприятия, „разрушават“ озоновия слой. В резултат на това върху повърхността на планетата вече попадат UV-C лъчи.

Други наблюдавани понастоящем последици от геоинженерството включват глобално затъмняване (химическите решетки намаляват слънчевата радиация с 80-90%), глобално затихване (намаляване на вятърния поток), намаляване на валежите и продължителни суши, намаляване на планктона с 90% и откриване на токсични елементи от геоинженерството на земята и в дъждовната вода.

За да се охлади планетата, трябва да се създадат повече дъждове, но тези програми доведоха до по-малко дъждове, а причината за намаляването на валежите се дължи на частиците в атмосферата. Освен че отклоняват топлината отвън, тези частици задържат топлина и в долната част на планетата, което значително влошава цялостното ѝ нагряване.

Дали борбата с глобалното затопляне наистина е крайната цел, или това е само удобно прикритие за една много по-безразсъдна цел? И ако е така, каква може да бъде тази цел?

Една от тях може да е, че се опитват да скрият сериозността на щетите, които геоинженерството вече е нанесло. Друга възможност е да се контролира населението и правителствата, като се използва времето като оръжие. Възможно е това да е и с цел подобряване на комуникациите, тъй като тези частици правят атмосферата по-електропроводима.

 

ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ НА ГЕОИНЖЕНЕРСТВОТО

В края на интервюто Кенеди-младши пита Уигингтън какви неща от ежедневието трябва да търсят хората, ако търсят доказателства за геоинженерство. Една от основните причини е унищожаването на горите, тъй като кореновите системи умират поради натоварването с алуминий.

Домашните градинари, особено ако се занимават с това от десетилетие или повече, може да забележат, че плодовете и зеленчуците не растат толкова добре, колкото преди. Не само че почвените микробиоми са унищожени и рН на почвата е променено, но и въздухът също е променен.

Частиците в атмосферата създават дефицит на парното налягане, понижават rH на въздуха, което е като pH на почвата. Ако няма достатъчно влажност, дърветата и растенията изключват дихателната си система (устица).

Устиците участват в обмена на въглероден диоксид и вода между растенията и атмосферата. Така че, когато настъпи дефицит на парното налягане, растенията и дърветата спират да поемат въглероден диоксид и не отделят кислород.

В резултат на това горите престават да бъдат поглътители на въглерод и се превръщат в източници на въглерод. В крайна сметка без дишане растенията и дърветата умират. Повишената ултравиолетова радиация също уврежда растенията, причинявайки изгаряне на листата.

 

ГЕОИНЖЕНЕРСТВОТО НЯМА ДА РЕШИ КРИЗАТА С КЛИМАТА

В края на март 2023 г. излезе ново проучване, което опровергава идеята, че краткосрочното затъмняване на слънчевата енергия може да бъде жизнеспособен начин за постигане на целите на световните правителства в областта на климата. Scientific American съобщава за проучването, като отбелязва:

„Спорната идея за охлаждане на земния климат чрез изкуствени средства вероятно ще изисква много по-дълъг глобален ангажимент, отколкото политиците и обществеността разбират, според скорошно проучване, което повдига нови въпроси относно потенциала за използване на слънчево геоинженерство.
Ако световните лидери решат да използват слънчево геоинженерство, за да постигнат международните цели в областта на климата, може да се окаже, че ще го използват в продължение на век или повече…
Геоинженерингът „често се обявява за временна мярка – така че той предполага, че е относително кратък, и то кратък в смисъл на няколко десетилетия“, казва водещият автор на изследването Сузане Баур, докторант в Европейския център за научни изследвания и обучение на напреднали в областта на научните изчисления във Франция.
„И така, когато започнахме да разглеждаме тези пътища и ги екстраполирахме малко по-дълго, видяхме, че в много случаи те всъщност не са толкова кратки.“
Обществеността може да не осъзнава обхвата на ангажимента за слънчево геоинженерство или неговите рискове, включително необходимостта от дългосрочно международно сътрудничество. „Ако трябва да поддържаме подобна система толкова дълго време, това само увеличава вероятността да се случи нещо лошо“, каза Баур.“

Накратко, в проучването се твърди, че след като веднъж се започне слънчево геоинженерство, не може да се спре, докато не се премахне достатъчно количество въглерод от атмосферата, за да се понижи температурата на Земята под определен праг.

Ако останат твърде много въглеродни емисии, внезапното спиране на геоинженеринга може да доведе до „шок от прекратяване“ – понятие, което описва внезапно, драстично повишаване на глобалните температури, към което животът на Земята няма време да се адаптира. С други думи, това може да доведе до глобално измиране.

За да научите повече за модифицирането на времето и геоинженерството, посетете GeoЕngineering Watch. В него има богата информация, ресурси за споделяне, патенти и документи, свързани с програмите за геоинженерство. Гледайте и пълнометражния документален филм на Уигингтън „Замъгляването“.

Автор: д-р Джоузеф Меркола, 19/07/2023
Източник: Джоузеф Меркола
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

 

 

“Пандемията“, която никога не я е имало приключи: гответе се за климатичен и дигитален тероризъм👇

КЛИМАТИЧЕН КОВИД (+ВИДЕО СЪС СКРИТА КАМЕРА-CNN)

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Бившият шеф на ФБР признава за Chemtrails (ВИДЕОТО, ЗАРАДИ КОЕТО УБИХА ТЕД ГЪНДЪРСЪН – БГ СУБ)

В публикацията ще витите;
В официален сайт на правителството на САЩ chemtrails е в графа „Екзотични оръжия“. А в края на документа се казва: „Терминът „екзотични оръжейни системи“ включва оръжия, предназначени да увреждат атмосферата и природните екосистеми (като йоносферата – горния слой на атмосферата) или климата и атмосферните условия, както и тектонични оръжия, имащи за цел да предизвикат ПОВРЕЖДАНЕ ИЛИ УНИЩОЖЕНИЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА, РЕГИОН НА ЗЕМЯТА ИЛИ АТМОСФЕРАТА.“;👇

В официален правителствен сайт на САЩ “Chemtrails“ е в графа „Екзотични оръжия“! Проф. д-р Ръсел Блейлок: Химтрасетата унищожават човечеството! Правителствата трябва да спрат отравянето на планетата

Правителствен документ на САЩ очертава националните програми за модифициране на времето

Мащабен документ на американския Сенат за националната и глобалната модификация на времето (ДОКЛАД)

100 американски патента и линкове към тях, свързани с модификация на времето (CHEMTRAILS)

Отрови от небето: Военната операция “Лист от детелина” – Какво ръсят самолетите? Тази “манна небесна” има следния състав:

«Забранено интервю» от 2018 г.» (ВИДЕО – БГ СУБ)

ЦРУ най-накрая ясно съобщи: Използването на Chemtrails е факт (ДОКЛАД НА ЦРУ+ВИДЕО-БГ СУБ)

Климатичен скандал в Германия: Военновъздушните сили на Горна Бавария признават за Chemtrails (ДОКУМЕНТ)

ЦРУ: Chemtrails са военно оръжие

Дебора Таварес: Промяната на климата всъщност е модификация на времето (ВИДЕО)

«WEATHER MODIFICATION» Defense Technical Information Center: През 2025 г. ще притежаваме времето (ДОКЛАД)

Проектът SCoPEx: Бил Гейтс и Джордж Сорос ще затъмняват Слънцето, щели да борят измамата на ЦРУ “Глобално затопляне“ (ВИДЕО)

Не е шега: ваксинации чрез салати, ГМО-комари, наночастици и шипови протеини чрез химтрасета! Неудобните новини и взаимовръзки между привидно несвързаните събития — гответе се за повече терор (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

Бил Гейтс срещу БОГ (ВИДЕО БГ-СУБ)

С Какво Те Пръскат По Света (ФИЛМ-БГ СУБ)

Топ геофизик и държавен лекар обвиняват глобалната програма за геоинженерство в умишлено унищожаване на биосферата на Земята

«Замъгляването» документален филм за Chemtrails (ФИЛМ – БГ СУБ)

Нечовеците рептилоират Земята (ГАЛЕРИЯ)

ПО ТЕМАТА

Дупки В Небето – H.A.A.R.P. (ФИЛМ – БГ СУБ)

Интервю с Дейвид Рокфелер, земетресенията в Япония и ХААРП (ВИДЕО-БГ СУБ)

Доц. Сергей Сал за тектоничните и климатичните оръжия на HAARP (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Костадинов: Няма Chemtrails, няма страшно и от СЗО (ВИДЕО)

 

 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани