Квантовите компютри могат да революционизират блокчейн преди 2023 година

Анализаторите на Technavio споделиха проучване на световния блокчейн пазар в сектора на търговията на дребно за периода 2019-2023 г.

Квантово бъдеще

Ръстът на квантовите изчисления ще засили приемането на блокчейн в търговията на дребно и ще допринесе значително за растежа на гореспоменатия прогнозен период. Това най-вече ще бъде резултат от огромната изчислителна мощност на тези устройства, които ще бъдат използвани за дешифриране на публични ключове за криптиране.

Увеличаването на тенденциите за регулаторното търсене и сигурност като услуга (Security as a service – SaaS) също ще улесни този процес. Според старши анализатор в Technavio:

Увеличаването на регулациите за киберсигурност и появата на блокчейн като услуга (Blockchain as a service – BaaS) са други фактори, които ще стимулират допълнително растежа на пазара през прогнозния период.

Зони на растеж

Изследователите изтъкнаха и областите, които ще се развиват за технологии, базирани на блокчейн. Един такъв сектор е управлението на идентичността на данните, което е наистина богат източник за разработчици на блокчейн. Технологията ще бъде използвана за елиминиране на кражбите на самоличност и измамите с данни в индустрията на дребно.

В географски план се очаква северноамериканският регион да запази доминацията си на пазара. След това следват Европа, Азиатско-Тихоокеанският регион и Южна Америка, съответно в повечето сфери на приемане на блокчейн.

Трябва също да се отбележи, че наскоро Research & Markets прогнозираха, че използването на блокчейн в търговията на дребно ще нарасне три пъти по-бързо през следващите пет години.

Crypto Dnes. BG

Квантовите компютри са по-страшни от ядреното оръжие

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница