/

Кои храни от Китай да избягваме (ВИДЕО)

Известно е, че Китай в последно време се слави не само че пуска на пазара фалшиви телефони и техника, но и продукти. Ето кои от тях трябва да не купуваме.

Риба треска

Почти винаги рибата се отглежда в китайски рибни ферми. Треската живее при изкуствени условия и плува в собствените си отходни вещества, което се отразява отрицателно на качеството на месото й. Избягвайте този тип риба. Напълно е възможно да е внос от Китай.

Риба за масово поражение: Цялата истина за норвежката сьомга (ВИДЕО)

Китайски сокове

В момента тази азиатска страна замърсява продукцията си с химикали, за което не пише на етикетите и опаковките. Препоръката е да не се купува сок, който е внесен от Азия.

Гъбни консерви

Американски специалисти изследвали консервирани гъби и открили, че в китайските партиди голяма част от продукцията е развалена. 35% от вноса на консерви гъби в Русия е от Китай.

Чесън от Китай

Китайският чесън се пръска с пестициди повече от необходимото, поради което вкусът му силно се променя. Голяма част от чесъна на българския пазар е китайски.

Бел.ред. китайският чесън се избелва! В него се впръскват химикали, за да се спре покълването, за да стане по-бял, и да се унищожат насекомите. Освен това, този чесън се отглежда в замърсена почва, а и водата, с която се полива не е от най-чистите. 
Китайският чесън е силно опушен с метил бромид – много токсично вещество, което се използва, за да се унищожат насекомите и другите вредители. Това може да доведе до много сериозен здравен проблем. Този химикал може да увреди дихателните органи и централната нервна система, и дори може да доведе до смърт. 
Други опасни съединения в китайския чесън са оловни и сулфатни съединения. Те се използват, за да не се разваля чесъна, и дълго време да има онзи добър търговски вид, заради който хората ще купуват повече от него. Заради всичкото това вредно третиране, и заради единия добър външен вид, се губи най-полезното вещество на чесъна – алицин.

Пиле

Китай е на първо място в света по износ на пилета. Напълно е възможно пилето на нашата трапеза да е китайско и да е натъпкано с химикали. Китайците използват и хормони на растежа за пилетата и други животни. Не че българските производители не тъпчат продукцията си лекарства и друга химия.

Блел.ред; химическо видео, ако се чудите защо като варите пилето ви смърди с извинение на кoпeлe…от антибиотиците и хормоните е..

«Вижте как в рамките на 20 дни теглото на пилетата се увеличава от 2 на 3 кг, а проучвания показват разпространяващи се опасни болести, засягаща сърцето и черния дроб при хората, които нарастват поради яденето на «такъв вид пилета..»

 

Изкуствен ориз

Неистинският ориз се произвежда от картофен прах и материали, които се използват в производството на гума. Ако оризът при варенето не омеква и има нужда от допълнителна обработка, той може да е фалшификат, който съдържа пластмаса.

Черен пипер на зърна

В зърната на китайския черен пипер се съдържат частици тиня, които при готвене не се усещат, но могат да се отразят на нашето здраве.

Сол

Трапезната и промишлената сол са различни неща; китайците изнасят най-често промишлена сол, която не е подходяща за хранене. Тя може да причини нарушения в мозъчната дейност.

Зелен грах

В Азия започнаха да отглеждат масово грах преди 13 години. Едновременно с това започнаха и да го фалшифицират с боя, соя и други химически съставки, които могат да предизвикат нарушения в метаболизма, ракови болести и др.

Издателство PACПEP

ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво точно разрешиха от ЕК

Предишна Статия

16-те билки на отец Георгий, които лекуват всичко (РЕЦЕПТА)

Следваща Статия

Амишите: Тайните на най-закритото общество в САЩ

Последно от ВИДЕО

Don`t copy text!