Кой краде най-много от нашата енергия

Знаете ли кой отнема най-много от вашата енергия, здраве, радост от живота и енергията на психологическата защита? Не мислете, че това е враждебният човек, който ви е наругал, наклеветил или нападнал. Такъв човек действително ви е нанесъл вреда и също е отнел част от вашата енергия. Но това е нещо като боксьорски двубой. След това силите се възстановяват.

Дълъг е списъкът с онези, които крадат нашата енергия. Най-много жизнени сили отнема от нас онзи, който ни изкарва от състоянието на отпуснатост, блажен отдих и тих размисъл. Когато лежим на дивана, в полусънно състояние или се радваме на цветята в градината. Този човек ни отнема минутата на безгрижие, която е толкова рядка в нашето забързано ежедневие и той е откраднал най-много от нашата жизнена енергия.

Това е онзи човек, който ви е лишил от сън, разбудил ви е заради каприза си, заради някоя глупост.

В юдаизма онзи, който буди друг човек без сериозна причина, се осъжда. Това е грях – да се лиши човекът от сън, който му е подарен свише за почивка на душата. Само по времето на сън човек почива добре от грижите в живота и набира сили. Да отнемеш съня на спящия, означава да отнемеш здравето му. Да отнемеш силата му, да отхапеш парче от живота му. Подло е да се буди човек без причина само защото на някого му се е приискало да общува и да го натовари с проблемите си.

От почивка ни лишават различни хора. Това може да бъде някой истеричен приятел, който се обажда през нощта и се оплаква от жена си, от майка си, от децата си или е решил да се похвали с някоя нова придобивка. Или се обажда късно вечерта, когато сте седнали на дивана пред телевизора на чашка чай и сте се потопили в хубав филм, а сте принудени да изслушате бурните му оплаквания или хвалби.

Отнема от вашата енергия и вашият роднина, който е дошъл на гости непоканен, когато имате други планове за вечерта или се наслаждавате на тишината. Може да краде енергията ви и колега, който иска нещо от вас или ви предава негативна информация в минута, когато сте в отпуск и спокойно се наслаждавате на залеза. Усмивката незабавно изчезва от лицето ви, то става напрегнато и съсредоточено.

Запомнете тези хора, но списъкът може да бъде много дълъг. Те не само са откраднали времето ви. Те са откраднали рядкото състояние на безгрижие, хармония и баланс, откраднали са вашата усмивка, откраднали са това истинско съкровище, парче спокойно щастие, което рядко се среща в живота. Това е най-добрата и полезна енергия – енергията на безгрижния покой, какъвто изпитва бебето, което се усмихва насън.

Тези хора не са ви дали да удовлетворите главната потребност на човека – потребността от сигурност и отдих. Почувствали вкусната енергия, те се нахвърлят върху вас, както чайката, която изтръгва от ръцете на дете вкусната кифла и отлита с вик, а лицето на детето се изкривява и то заплаква, въпреки че преди малко се е усмихвало. Ето такива „чайки“ отнемат вашата енергия, когато съвършено не сме готови за нападение. Те крадат нашата „вкусна кифла“, а сладкото в живота е толкова малко, като минутите на безгрижие и душевен покой, които трябва да пазим и умножаваме при първата възможност. Защото това са минути, в които трупаме жизнена енергия, в които зареждаме акумулаторите си.

Издaтeлcтвo PACПEP

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница