Конопбетонът – 7 пъти по-здрав от бетон

Hempcrete – 7 пъти по-здрав от бетон

Строителството е източник на голяма част от вредните емисии на CO2 в света. Дори и вече изградени, сградите продължават да изпускат въглероден диоксид и да оказват влияние в околната среда.

“Зеленото” строителство се развива с всеки изминал ден и това е причина за много открития в областта. Едно от тях е

революционният материал за стени

на британската компания LHoist. Той е не само въглеродно неутрален, а е въглеродно отрицателен. По-запознати със зелените технологии, няма да се учудят, че

магическият материал всъщност е коноп.

Hemcrete

(от hemp-коноп и concrete-бетон)

не е хай-тек решение на климатичните изменения. Той е прост и ефективен – лек бетон, изработен от коноп, вар и вода. Когато расте, конопът задържа въглерод във всяко растение, а в същото време отделя чист кислород.  Общият баланс на CO2за Tradical Hemcrete и варовити продукти е такъв, че уловените количества въглероден диоксид се запазват в рамките на структурата на сградата.

В сравнение с някои други екологично чисти, както и стандартни строителни материали, Hemcrete притежава доста високи качества. Той е изключително здрав и се използва също толкова лесно, колкото стандартните материали.

Hemcrete е и много функционален. Може да се използва за

изолация

на стени, подове и покриви.

Огнеупорен е, водоустойчив и не загнива

стига да е над земята.

Hemcrete е толкова щадящ околната среда, че производителите твърдят, че би могъл да се използва като тор, след като е “изживял” времето си в строителството. Материалът е изключително възобновяем, предвид че конопените растения узряват само за 14 седмици.

Конопът има широк кръг от приложения стотици години наред. Модерното му възраждане сред екологично мислещите потребители е в известна степен възпрепятствано от закони.

Определени видове коноп, не могат да се отглеждат в някои части на света (в САЩ и България например). Това прави използването на Hemcrete скъпо удоволствие. Материалът все пак е на разположение за тези, които са готови да платят внушителната му цена.

Коноп. БГ

ПО ТЕМАТА!

Можем да правим бензин от Коноп (ВИДЕО)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

Вълнова (квантова) генетика Известният френски имунолог доктор Жак Бенвенист (1935-2004г.) изследвал електромагнитното излъчване на живата клетка.