Конопбетонът – 7 пъти по-здрав от бетон

Hempcrete – 7 пъти по-здрав от бетон

Строителството е източник на голяма част от вредните емисии на CO2 в света. Дори и вече изградени, сградите продължават да изпускат въглероден диоксид и да оказват влияние в околната среда.

“Зеленото” строителство се развива с всеки изминал ден и това е причина за много открития в областта. Едно от тях е

революционният материал за стени

на британската компания LHoist. Той е не само въглеродно неутрален, а е въглеродно отрицателен. По-запознати със зелените технологии, няма да се учудят, че

магическият материал всъщност е коноп.

Hemcrete

(от hemp-коноп и concrete-бетон)

не е хай-тек решение на климатичните изменения. Той е прост и ефективен – лек бетон, изработен от коноп, вар и вода. Когато расте, конопът задържа въглерод във всяко растение, а в същото време отделя чист кислород.  Общият баланс на CO2за Tradical Hemcrete и варовити продукти е такъв, че уловените количества въглероден диоксид се запазват в рамките на структурата на сградата.

В сравнение с някои други екологично чисти, както и стандартни строителни материали, Hemcrete притежава доста високи качества. Той е изключително здрав и се използва също толкова лесно, колкото стандартните материали.

Hemcrete е и много функционален. Може да се използва за

изолация

на стени, подове и покриви.

Огнеупорен е, водоустойчив и не загнива

стига да е над земята.

Hemcrete е толкова щадящ околната среда, че производителите твърдят, че би могъл да се използва като тор, след като е “изживял” времето си в строителството. Материалът е изключително възобновяем, предвид че конопените растения узряват само за 14 седмици.

Конопът има широк кръг от приложения стотици години наред. Модерното му възраждане сред екологично мислещите потребители е в известна степен възпрепятствано от закони.

Определени видове коноп, не могат да се отглеждат в някои части на света (в САЩ и България например). Това прави използването на Hemcrete скъпо удоволствие. Материалът все пак е на разположение за тези, които са готови да платят внушителната му цена.

Коноп. БГ

ПО ТЕМАТА!

Можем да правим бензин от Коноп (ВИДЕО)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Съдят Pfizer – Патент за дигитален контрол на тестваните и инжектираните за СОVID чрез 5G мрежата и суперкомпютър: Заразяването с СОVID е ставало чрез наночастици и РНК инжектирането също се прави с наночастици и РНК (ПАТЕНТИ+ВИДЕО-БГ СУБ)

Още малко инфо за „ваксиналната“ вакханалия с биологичното оръжие, базирано на иРНК наноплатформа, разработена от DARPA

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че експерименталните инжекционни течности ще стерилизират 70% от населението ? (ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОВА 2-МИНУТНО ВИДЕО НА Д-Р АРНЕ БУРКХАРД)

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че „експерименталните инжекционни течности

В поверителен документ на Pfizer за спайк протеина официално се признава за наличието на графенов оксид в експерименталните инжекционни течности (ДОКУМЕНТ)

Поредната “конспирация“ отива в коша.. Документ на Pfizer потвърждава наличието на графенов оксид в експерименталните инжекционни