Консолидиране на контрола

Консолидиране на контрола

Неотдавнашната банкова криза в САЩ вече не е на първите страници на вестниците, но според финансовия специалист Катрин Остин Фитс, издател на Solari Report, тя е на път да навлезе в още по-тревожна фаза.

В интервю с Уитни Уеб, водеща на Unlimited Hangout, Фитс разказва как дигиталните валути на централните банки ще консолидират контрола върху финансовата система – което в крайна сметка ще доведе до контрол над световното население. Уеб казва:

„По същество изглежда, че сегашното спокойствие на повърхността е позволило на властта, или по-скоро финансовата власт, да отпусне пътя, като им даде време да подредят нещата така, че да могат да контролират и управляват ситуацията, след като хаосът и паниката се върнат.

И все пак, независимо дали и кога ще се появи нова криза, последиците от нея вероятно ще бъдат възприети като възможност от страна на властите да разгърнат или драстично ускорят въвеждането на дългоочакваната дигитална валута на централната банка или парадигмата CBDC.“

ОПАСЕН СТРЕМЕЖ КЪМ КОНСОЛИДИРАНЕ НА БАНКОВИТЕ ДЕПОЗИТИ

Когато през март 2023 г. Silicon Valley Bank (SVB), 16-ата по големина банка в САЩ, се срива, Фитс смята, че това се дължи на хищническо управление. „Наистина изглеждаше като комбинация от къси продавачи и проектирано бягство“, казва тя. „Обикновено една от функциите на централната банка е да помогне на банка в такова положение. Но всъщност видяхме, че водещите банки в Нюйоркския федерален резерв, които притежават и контролират Нюйоркския федерален резерв, организираха бягството.“

Това подчертава рисковете, присъщи дори на големите банки, където се намират повечето проблеми, казва Фитс. Въпреки това корпоративните медии натрапват идеята, че трябва да вложите всичките си пари в големите банки, за да ги предпазите. „Това е много опасно“, казва Фитс.

„Налице е реален стремеж към консолидиране на банковите депозити… Видяхме, че пандемията спря работата на много малки предприятия, което наистина вреди на устойчивостта на икономиката. Не трябваше да се случва… това беше капитализъм на бедствията. Това беше икономическа война. А сега сме свидетели на стремеж към закриване или източване на малките банки.

И нека обясня. Няма нищо по-важно за здравето на местната икономика от наличието на много и различни малки банки, кредитни съюзи и спестовни каси. Те са важен елемент от създаването и изграждането на икономиката в местния регион.“

Когато малките местни банки и кредитни съюзи процъфтяват, това се отразява на здравословното състояние на малките предприятия и малките ферми в общността. Отново виждаме, че изграждането и поддържането на връзки с местната общност е от ключово значение за устойчивостта във финансово и друго отношение. Но тези местни връзки са подложени на атака.

ЗАЩО ВСЕКИ ЩАТ СЕ НУЖДАЕ ОТ СУВЕРЕННА БАНКА

Големите банки, към които медиите се опитват да подтикнат потребителите, се считат за „твърде големи, за да фалират“. В действителност обаче „на големите банки буквално им се позволява да нарушават закона и да получават“ – обяснява Фитс – „Така че не позволявайте на медиите да ви изплашат от добрата ви местна банка

и да се насочете към криминална банка. Не правете това.“

Мощните банки и организации по света се ползват с неограничени привилегии и имунитет. Както казва разследващият журналист Кори Лин:

„Заедно БМР [Банката за международни разплащания], централните банки, ООН, ОАД [Организацията на американските държави] и другите международни организации и банки, ползващи се с имунитети и привилегии, представляват мощна сила, която има способността да се движи незабелязано, при закрити врати, без прозрачност или отчетност, и да осъществяват своите планове без почти никакви правни последствия.

Докато хората се занимават с това да слагат децата си да спят, да ги изпращат на училище, да ходят на работа и да готвят семейна вечеря, тези майстърмайндове чертаят бъдещето на всички по един постепенен начин, който повечето не разпознават като глобално превземане, каквото е.“

В същото време, за да могат глобалистите в крайна сметка да получат контрол – чрез централизирани финансови транзакции, централизиран контрол върху храните и централизиран контрол върху политиката – банковата система трябва да бъде консолидирана. Фитс обяснява:

„Ако имаме 4000 банки, повечето от които са обществени банки и кредитни съюзи, спестовните каси, тези каси… заедно с малките предприятия и ферми, са в основата на демокрацията. И отново и отново сме свидетели как Федералния резерв се опитва да въведе политики, а малките банкери надигат глава и започват да крещят.

Те не могат да го направят от политическа гледна точка. Така че, знаете ли, няма съмнение, че ако искате да преминете към строг централен контрол, трябва да унищожите малките банки.“

Един от начините да се спре това е всеки щат да има суверенна банка, която да обработва щатските депозити. „В много щати е имало суверенна банка…, но по различни причини тя е била закрита“, казва Фитс. „Повечето щатски и местни власти са силно зависими от големите банки извън щата, което не е здравословно от политическа гледна точка.“

За Solari Report Ричард Вернер пише доклад за това, защо една суверенна щатска банка би била чудесна за Тенеси – но принципите могат да бъдат приложени в целите Съединени американски щати. В него се описва как здравето на местната икономика зависи от малките финансови институции. Вернер обяснява отчасти:

„Целта на SBT [State Bank of Tennessee] е да гарантира, че щатът Тенеси може да действа по-добре в интерес на своите граждани, да изпълнява по-добре конституционните си задължения и да осигури устойчива и силна икономика и финансова система.

SBT няма да се конкурира с по-малките местни банки за пазарни дялове в областта на кредитите и депозитите, а ще ги подкрепя по различни начини, включително чрез участие в кредити и покупки, като същевременно ще се възползва взаимно от увеличената ликвидност на краткосрочните парични пазари на щатско равнище.

Малките и средните предприятия осигуряват по-голямата част от работните места в Тенеси (както и навсякъде другаде) и проучванията показват, че техният просперитет и капацитет за създаване на работни места, иновации и разширяване на дейността им зависят в значителна степен от наличието и капацитета на малки местни банки. Малките фирми и малките банки зависят една от друга в симбиоза.“

БОРБАТА СРЕЩУ НАБЛЮДЕНИЕТО И КОНТРОЛА НА СЪЗНАНИЕТО

За да установят контрол върху финансовата система, глобалистите трябва да се стараят да скрият истинските си намерения – за да не се разбунтуват хората. Това включва въвеждането на дигитални паспорти под претекст да се поддържа населението здраво и в безопасност. Накратко, те използват системата на здравеопазването като един от инструментите си за управление. Фитс казва:

„Хитрото нещо, което направиха, е, че докато не получат пълен контрол върху транзакциите, използват здравеопазването като средство за изграждане на контрол. Те нямат пълен контрол върху финансовата система и не искат да е очевидно, че става дума за финансовата система, защото тогава всички ще погнат централните банкери. Така че те много умело използват здравеопазването, за да организират икономическата си война и да изпълнят своите планове. Това е много умно.“

Това е и мястото, където започвате да виждате Силициевата долина, големите технологични компании и държавата на националната сигурност да се сливат. „По същество те са едно и също нещо“, обяснява Уеб, и настояват за носими технологии, нанотехнологии и други форми на технологии, които един ден могат да имат способността да модулират централната нервна система – всичко това под прикритието на здравни грижи и без информирано съгласие.

„Ако не можете да си представите живота си без смартфон“, казва Уеб, „значи, че по същество вече сте били поробени от системата… това всъщност е примамката, с която се опитват да вкарат хората в обора на цифровото робство.“ В Solari Report Фитс подробно описва тактиките за контрол на съзнанието, които се използват върху младите хора и децата, като прекаленото стоене пред екрана, и прекомерната употреба на технологии. Тя добавя:

„Мисля, че пречка номер 1 пред запазването на свободата е технологията за наблюдение и контрол на съзнанието. И по същество има истински натиск, включително смартфоните са голяма част от него, да ни накарат да резонираме с клетъчните кули, вместо с живота, който бих нарекла божествена интелигентност.

… Мисля, че това, което се опитват да направят, е по същество да контролират електромагнитното ни тяло… Някои хора го наричат аура… както и нашата интелигентност и способност да споделяме разузнавателна информация с други.“

Важно е да сте наясно с малките детайли в ежедневието си, които в крайна сметка ви оставят по-малко енергия. Вземете например калкулатора на мобилния си телефон. Тъй като той винаги е на разположение, вече не е необходимо да правите умствени изчисления. Скоро способността ви да решавате математически задачи в главата си вече не е толкова добра, колкото преди. „И колкото повече са тези удобни инструменти и приложения на смартфона, толкова повече ставаме зависими от тях за тези способности“, казва Уеб.

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ФИНАНСОВО

Най-важното нещо, което трябва да направите, за да се подготвите финансово, е да „се измъкнете от мрежата за контрол“, казва Фитс. Тя препоръчва да мислите в малки размери и да разпределяте парите си на различни места, включително извън банковата и брокерската система. Дръжте пари в брой в дома си, съхранявани в един или два огнеупорни сейфа; пари в брой могат да се съхраняват и в депозитар, в местна банка и в сейф в местна банка – или във всички тях.

Дигиталните валути на централните банки са неразделна част от тази бъдеща система за социален контрол. Чрез премахването на хартиената валута и замяната ѝ с дигиталните валути на централните банки, способността ви да извършвате транзакции може да бъде включвана и изключвана. Като противопоставяне на дигиталните валути на централните банки, Фитс препоръчва да се използват възможно най-много пари в брой и да не се посещават магазини, които не ги приемат.

Макар че известна дигитализация е добре, изцяло цифровата система е изложена на риск да бъде манипулирана и контролирана от централна власт. Фитс препоръчва да сведете до минимум използването на цифрови системи, включително да избягвате биометрични технологии и QR кодове. Освен това да разкажете на всички, които познавате, за истинските намерения зад дигиталните валути на централните банки, за да могат и те да предприемат действия срещу тях.

Това включва обучение на себе си и на другите, за да се противопоставите на пропагандните тактики, използвани от

големите технологични компании за влияние върху общественото мнение и индивидуалните умове. Не забравяйте, че за да правите разумни избори по отношение на парите си и всичко останало, Фитс казва: „Умът ви трябва да е ясен, свободен и последователен.“ Затова се откажете от мобилния си телефон и други интерференции на големите технологии, колкото е възможно повече, в полза на реални взаимоотношения и местни връзки.

Макар че тази информация може да ви се стори обезсърчителна, съществува възможност да спечелите тази битка – с едно действие и с един човек. Споделете наученото с приятелите и семейството си, за да могат и те да натрупат полезна информация – още един ключ, казва Фитс, който „предпазва всички ни от бездната“.

Източник: Джоузеф Меркола
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

CBDC – дигиталната валута/дигиталният концентрационен лагер (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

ПО ТЕМАТА

Новият световен ред във възход: Пандемичното споразумение на СЗО и какво означава то за световното население (ОБНОВЕНА)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вие няма да имате/притежавате нищо, но ще бъдете щастливи

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от