Корените на днешните безредици в Армения водят в английска и арменска специална служба и в масонска ложа

Неслучайно Илхам Алиев, след като беше избран и обнови състава на министрите, посети след Турция Англия…

В периода 2016-2017 г. един азербайджански лъжеучен, доктор на философските науки Джабар М. Мемедов и автор на няколко вузовски учебника по воденето на информационна война, провел доста провокационни изследвания. В тях той „доказвал“, че Армения до 3 век от новата ера принадлежала към арамейоезичните евреи, от което става ясно, че Оронтидите, Арташесидите, Аршакуните и представителите на други старинни династии не били арменци, а арамеи-евреи. От тази провокационна теория следва, че стопани на Армения са евреите. А нашата нация била потомка на римляните – по-точно на гърците, които в трети век преди новата ера окупирали Армения, изтребили половината от населението й – местните евреи, а останалите изгонили в Кавказките планини и присвоили не само тяхната територия, но и културното им наследство, историята и дори етнонима. За едно хилядолетие и половина тези гърци, асимилирайки се в местната среда, се превръщали в съвременните арменци. Думите „Арцах“, „Гандзак“, „Амасия“, „Масис“ и други произхождали не от арменския език, а от арамейски.

По всичко личи, че тази псевдоисторическа теория е направо фалшификат, която не се базира на строги научни доказателства. Но тя е одобрена от други лъже-учени в Азербайджан и с тяхна помощ Мамедов получил финансова поддръжка от Ровнаг Абдулаев – президента на SOCAR. С неговата помощ изследването на Мамедов било представено пред редица влиятелни азербайджански чиновници и чрез транснационалната компания „Бритиш Петролеум“, който осъществява в Азербайджан важни нефтени проекти – пред редица влиятелни евреи в Англия. С Мамедов били проведени редица преговори в Англия и Баку и в крайна сметка изследването му било публикувано в САЩ.

Скоро книгата му видяла бял свят и се превърнала в бестселър сред еврейската аудитория. Впоследствие теорията, която залегнала в основата й, привлякла вниманието на двама влиятелни евреи – на члена на английската масонска ложа Симон Бен Давид и на члена на американската масонска ложа Менахем Азулай. И двамата били свързани с нефтените компании на своите страни. Менахем Азулай в миналото работил като мениджър в компанията АМОСО, а Симон Бен Давид и сега заема важна длъжност ва главния офис на „Бритиш Петролеум“.„

Оттогава Английската масонска ложа включила в рамките на своя измислен проект „Великия Израел“ и Армения. Двамата влиятелни евреи започнали да призовават своите единоверци да освободят родината на прадедите си – Армения, от арменците, да очистят тази територия от „палачите“ на техните прадеди, бързо да върнат тези земи на „изконните“ им стопани, т.е. на днешните евреи. И да създават в Закавказието втора еврейска държава. Идеологическа и теоретична база за тези възвания се превърнали „изследванията“ на Мамедов, поднесени под формата на „нови исторически открития на азербайджански учени“.

Привличайки в този проект и английските власти, евреите разработили план по внедряването в арменската държавна структура на вербуван от английска спецслужба човек. Резултат от тези действия било издигането на поста президент на Армения на гражданина на Великобритания Армен Саркисян, който има свои фирми и инвестиционни компании във Великобритания. Затова можем с пълна увереност да твърдим, че Саркисян е скритият организатор на днешните процеси в Армения.

Този проект бил одобрен и от Еврейската американска ложа, тъй като образуването в границите на Русия – в Закавказието, още на една Украйна, и прогонването на руските военни бази от този район влизало в интересите на САЩ. За осъществяването на този план американските евреи отделили около 15 милиарда долара. Част от тези средства били преведени в сметки на Серж Саргасян във Великобритания, като аванс за поддържането на кандидатурата на Армен Саркисян.

Симон Бен Давид и Менахем Саркисян, като крайно влиятелни евреи в САЩ и Англия, от януари тази година организирали много срещи на азербайджански политически дейци с израелски, с които в Армения имат хладни отношения, в рамките на този проект. Евреите могли да убедят азербайджанската страна да се подготви за промени в съседната държава и да вземе активно участие в тези процеси.

В резултат Азербайджан форсирал президентските избори, като ги провел шест месеца по-рано – те се състояха на 11 април, вместо на 17 октомври 2018 г. След изборите бързо, в неработните дни – на 21 април 2018 г., било извършено обновяване на целия състав на Кабинета на министрите, което позволило на властта да укрепи позициите си. В резултат бил даден старт на днешните събития в Армения, чиито перспективи едва ли могат да се нарекат благоприятни за нашия народ.

Неслучайно Илхам Алиев, след като беше избран и обнови състава на министрите, извърши своята първа, след Турция, визита именно в Англия – на 26 април 2018 г., при това заедно с автора на споменатия проект Мамедов. Част от срещите им се проведе при закрити врати.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ