„Корените на здравето и дълголетието“ Целебните свойства на целината (РЕЦЕПТА)

 

Древни писания твърдят, че първото нещо, което направил Бог, преди да сътвори света, е КОРЕНЪТ

 

В корените е заложен смисълът на Сътворението. Ето защо почти всички корени са уникални, целебни и дори вълшебни. Без тях животът е немислим и невъзможен. Те са магмата на живота и в тях са скрити всички тайни на здравето и дълголетието. Остава само да ги опознаем и да разберем как да ги използваме, за да се справим с болестите, за да сме силни и здрави.

 

В тази книга ще ви запознаем с някои от тях и ако ни се доверите, животът ви ще стане не само по-вкусен, но и ще откриете онези вълшебни еликсири, които не само ще ви позволят да бъдете здрави и мъдри, но и ще ви спестят огромните усилия и средства за купуване на скъпи и безполезни лекарства.

 

Според Хипократ целината е не само зеленчук, но и лекарство. Нейните листа спасяват организма от онкологични болести, бактерии, гъбички, подобряват обмяната на веществата и храносмилането, ефективно дезинфекцират устната кухина и стените на стомаха и червата.

 

Целината стимулира отделянето на соли от организма, предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

 

Особено силни лечебни свойства имат коренът и семето на целината. Корените й се изкопават през есента, а семената й се събират през август и септември.

 

Коренът целина съдържа етерични масла, калий, калций, фосфор, натрий, оксалова и оцетна киселина, аминокиселини, витамините С, РР и В.

 

Листата също съдържат много витамини, етерични масла, глюкозиди.

 

Целината е богата на органичен натрий, който може в готвенето да замени солта.

 

Етеричните масла в целината предпазват организма от бактерии и гъбички.

 

Тя съдържа и комплекс вещества, които подобряват работата на нервната система, зрението, бъбреците.

 

Целината помага да се отделят солите от организма. Препоръчва се при сърдечни болести, болести на кръвоносната система, подагра, ревматизъм.

 

Целината е особено полезна за възрастни хора, тъй като тя тонизира организма, засилва имунитета и костите, предпазва от атеросклероза, лекува централната нервна система, безсъние, неврози, анемия и бронхит.

 

Още едно полезно свойство на целината: тя помага на организма да балансира водния обмен и обмяната на солите, затова тя е полезна при затлъстяване, подагра, ревматизъм, болести на ставите. При тези заболявания се препоръчва пресен сок от целина, смесен с малко мед.

 

Този целебен корен е много полезен и за жени, и за мъже, тъй като подобрява обмяната на хормоните, укрепва потентността и мъжката сила.

 

Рецепта за подобряване на храносмилането

 

Две лъжички настъргана целина се заливат с една чаша гореща вода. Сместа престоява няколко часа. Употребява се по една трета чаша, три пъти на ден, преди ядене.

 

При проблеми със стомаха се препоръчва пресен сок от целина, който е полезен също за бъбреците и пикочния мехур.

 

Търсете книгата на издателство PACПEP „КОРЕНИТЕ НА ЗДРАВЕТО И ДЪЛГОЛЕТИЕТО“

 

Раковите клетки умират за 42 дни: Известният австрийски сок излекувал над 45 000 души от рак (РЕЦЕПТА) 

 

Рудолф Брус е бил лечител от Австрия, образован човек, който имал невероятно разбиране и любов към своите ближни. Роден през 1899 г., той посвещава живота си на намирането на алтернативно лечение за рак. Брус твърди, че от 1950 г. успешно е излекувал повече от 2000 пациенти. Той изчислява, че от 1986 г. насам още 45 000 пациенти с рак и други „нелечими болести“ са били излекувани от използването на неговите методи.

 

Как работи?

 

Общото лечение на рак на Брус продължава около 42 дни. Тъй като раковите клетки имат много различен метаболизъм от нормалните клетки, Брус диетата е предназначена да убива раковите клетки, като не осигурява никакви твърди хранителни протеини. Но диетата не уврежда нормалните клетки.

 

По време на 42-дневния пост всички сурови плодове и зеленчуци се приемат в течна форма. Брус твърдо настоява пациентите с рак да не пият/ядат нищо друго освен сокове и чайове. Всички използвани зеленчуци трябва да бъдат биологично отгледани и утайките на соковете трябва да бъдат отстранени. Теорията е, че раковите клетки могат да живеят само на протеина от твърда храна. Ето защо, ако не пиете нищо друго освен зеленчуков сок и чай за 42 дни, раковите клетки умират, докато нормалните клетки продължават да се справят добре.

 

Суровите плодови и зеленчукови сокове винаги са били използвани и се препоръчват в естествената медицина като част от лечебната система за много болести и хронични заболявания. Суровите сокове съдържат антиоксиданти и живи ензими, които науката е определила като императивна част от диетата на всички, ако искат да останат здрави и да поддържат защита срещу всички токсини в днешната среда.

 

Рецепта за сок за убиване на ракови клетки

 

Той разработва тази формула на сок, състояща се от цвекло, моркови, целина, репички и картофи в определени съотношения, за да осигури баланс между основните елементи, необходими за подхранването на тялото. В комбинация със соковата формула, Брус препоръчва различни билкови чайове, за да се подобрят ефектите от почистването.

 

Състав:

-1 цвекло
-1 морков
-1 стрък целина
-1/2 картоф
-1 ряпа

 

Упътване: Поставете всички съставки в блендер и ги разбъркайте добре. Налейте в чаша и пийте бавно.

 

Cancer Cells Die In 42 Days: Famous Juice Cured Over 45,000 People From Cancer

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times