Кралицата може да върне Британската колония САЩ обратно в общността

Да направим Америка отново британска

Кралицата може да върне бившата колония в Британската общност

В качеството си на бивша британска колония САЩ може да бъде следващият „асоцииран член” на Британската общност (Commonwealth, бел. прев.) – благодарение на декларираната от президента Доналд Тръмп любов към Великобритания и кралица Елизабет II. Според британския вестник The Telegraph планът, който според съобщенията е бил подкрепен от кралицата, предвижда откриване на клон на организацията Кралско общество на Британската общност (Royal Commonwealth Society, бел. прев.) в САЩ. „Великобритания остави това съкровище на тавана и забрави за него, защото хората бяха вързани за Брюксел”, заяви Майкъл Лейк, директор на Кралското общество на Британската общност.

Този ход идва на фона на усилията да се използва Британската общност като платформа за развитие на международните отношения в редица области като международната политика и търговия.

Лейк заяви, че ходът е бил подкрепен от Тръмп и „лошите момчета от Брекзит” – име дадено на бившия лидер на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж и неговите последователи от спонсора на партията Арън Банкс. Още през декември Лейк написа в писмо до Тръмп, че това действие ще позволи на Великобритания и САЩ да „намерят творчески начини” да си сътрудничат. Писмото беше връчено на Тръмп от Фараж, който в разговорите си с високопоставени сътрудници и с главния стратег на президента Стив Банън, е подкрепил хода, като е споделил вярата си, че принципите на Британската общност ще се вместят в концепцията за външна политика на Тръмп.

Анди Уигмор, близък помощник на Фараж, заяви пред The Telegraph, че Белият дом все още не е дал каквото и да е потвърждение, но неговата реакция е била „много положителна” до степен, че е твърде възможно вече да се водят разговори за отваряне на офис в Ню Йорк.

„Политиката ни беше много самовглъбена, нужно е да (бъде) по-отворена”, каза Лейк. „В този смисъл, приехме политика на откриване на клонове на Британската общност в страни, които не членуват в общността.” Подобна политика се предполага, че ще донесе „взаимноизгодни” отношения между „надеждни приятели”. Директорът на Кралското общество на Британката общност твърди също така, че сътрудничеството през Британската общност би било по-лесно от това между две правителства, тъй като то ще бъде по-неформално и основано на общи ценности и принципи.

Тръмп, чиято майка е от Шотландия и е поклонник на кралските особи, вече изрази желанието си да изгради отношения с кралското семейство. Наскоро той изрази желание да играе голф с кралицата в нейната резиденция в Балморал по време на планираното официално държавно посещение на Великобритания през юни.

Източник заяви пред вестник Express, че президентът не иска да „направи това, което направи Обама по време на държавното си посещение в Обединеното кралство”, допълвайки, че „той иска да се справи по-добре” и да постигне „всичко, което е възможно”.

Предложеният план идва след като миналата година беше открит клон на Британската общност в Дъблин като част от усилията в съюза да бъде привлечена Република Ирландия. Лейк каза, че „не е тайна”, че клонът е получил одобрението на кралицата след нейното посещение там миналата година. „Кралицата е нашият патрон, виждам се с нея от време на време и тя дава да се разбере, че Британската общност е приоритет за нея”, каза Лейк.

Съвременната Британска общност датира от 1949 г. и се състои от 53 страни, 16 от които имат за свой държавен глава Нейно Величество кралицата.

Превод: А-specto

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Намиращ се в сърцето на Вашингтон върху 10 квадратни мили земя, се намира Окръг Колумбия. Този щат развява свое собствено знаме и има собствена конституция. Въпреки, че географски са разделени – структурите на Ватикана, Лондонското сити и Окръг Колумбия, флагът на Окръг Колумбия има 3 червени звезди, всяка една за 3-те града на “Империята“ – (Ватикана-Лондонското сити – Окръг Колумбия). Чрез тези скрити структури Светът е контролиран: икономически от Лондон, военно от окръг Колумбия и “духовно“ от Ватикана. Ако направите задълбочено проучване, ще се ШОКИРАТЕ да разберете, че САЩ все още са, и винаги са били Британска кралска колония. Окръг Колумбия функционира извън конституцията на САЩ, и е отделна корпоративна единица. Между другото, както Ватикана и Лондонското сити, така и Окръг Колумбия не плаща никакви данъци на никой ! . . .

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА

Истината за папата и Ватикана: Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Кърмата на приелите експерименталната инжекционна течност съдържа биологично оръжие, а кърмените бебета са заплашени от «внезапна неочаквана смърт»

Кърмата на „ваксинираните“ с иРНК инжекции съдържат биологичното оръжие, а кърмените бебета показват симптоми на обичайните

Фейсбук страница