Кристалина Георгиева определи дигиталните валути като топ приоритет за МВФ през 2020 година (ВИДЕО)

/

 

Ръководителят на Международния валутен фонд, икономиста Кристалина Георгиева, изброява основните приоритети на организацията за новата година.

За да стимулира здравословната глобална икономика за 189-те държави-членки на МВФ, Георгиева казва, че лидерите ще трябва да „са в крак с развитието на фактите във финтех пространството, включително дигиталните валути“.

МВФ има дълга история на тласкането на различните държави към дигиталната ера. През септември, бившият шеф на МВФ, Кристин Лагард, помоли централните банки да се възползват от нововъзникващата технология.

Въпреки подкрепата на МВФ за дигиталните активи, главният икономист на организацията, Гита Гопинат, казва, че ще отнеме известно време, за да получат стабилна опора в традиционната икономика.

Неотдавна Гопинат каза пред Financial Times, че дигиталните валути и цифровите форми на пари, издадени от технологичните гиганти, могат да помогнат за подобряване на „бавното, скъпо и натоварващо“ статукво на трансграничните плащания. Тя обаче смята, че дигиталните активи са далеч от това да изместят доминиращия щатски долар.

„Дигиталните валути, емитирани от големи технологични фирми, несъмнено биха имали някои предимства спрямо фиатните валути. Мащабните предложения като китайското WeChat Pay предлагат безпроблемна интеграция на множество услуги в една платформа, в съчетание с ниска цена и удобна за потребителите система за плащане[…..]“

Cryptodnes. BG

 

МВФ и Световната банка пускат криптовалута

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

Кристалина Георгиева е агент на ЦРУ (ВИДЕО)

 

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница