Купуването на криптовалути може да ви спаси при следващата рецесия (ВИДЕО)

/

Много внимание бе обърнато на банковата система през тази година, тъй като тя се бори да поддържа икономиката стабилна.

Репо-пазарът изпитва затруднения в САЩ, но въпреки това, правителството остава непоколебимо в своите политики за регулиране на крипто индустрията. Бившият конгресмен и крипто ентусиаст, Рон Пол, говори за бъдещето, и положението въобще не е цветущо.

Крипто може да бъде отговорът

Водещата, Наоми Брокуел, седна с бившия конгресмен на неотдавнашната конференция на Лайткойн, за да се заеме с продължаващата битка между правителството и криптовалутите.

В интервюто за NBTV, д-р Пол заяви, че правителството носи отговорност и е объркано, причинявайки икономически депресии и рецесии.

Той продължи, като заяви, че конкуренцията е нещо здравословно и децентрализираните цифрови активи осигуряват по-конкурентна среда. Голяма е отговорността да се защити богатството на хората, което банките не успяват да направят, поради огромните недостатъци на настоящата финансова система.

Брокуел призна, че Рон Пол е един от първите, които се опитаха да обучат хората за паричната политика и действията на ФЕД, преди криптовалутата да просъществува. Той продължи, като добави, че толкова много хора вече знаят какво се случва в момента, а новините, особено когато става въпрос за Федералния резерв, невинаги са добри.

Рон Пол прогнозира голям икономически крах, и като домакин Наоми посочи: „Вече не сме на етапа, в който можем да спечелим много пари, а на етапа, където трябва да защитим това, което имаме“.

„Да се надяваме, че пазарът на криптовалути ще помогне. Защитата на богатството традиционно се извършва чрез притежаване на „неща“. Хората ще искат да се махнат от долара и да купуват активи, като недвижимо имущество. Някои хора, ако им е удобно, ще купуват криптовалути.“

Спестовните и инвестиционните фондове вече не са вариант, с настъпването на отрицателни лихви. Рон Пол заключи, че този път ще бъде много по-различно и хората наистина трябва да са наясно какво прави правителството, за да се защитят, когато всичко се срине.

Още една голяма депресия

В свързано интервю за Kitco News, Джералд Селенте, издател на списанието Trends, заяви, че ФЕД просто инжектира пари, за да поддържа илюзията за неестествения възход на пазара. Централните банки изкуствено стимулират икономика, която е на ръба на следващата голяма депресия.

Той добави, че тези „евтини пари“ са опит за насърчаване на повече разходи, но печалбите не са достатъчни и нивата на потребителския дълг стават все по-тежки. Както основателят на Bridgewater Associates, Рей Далио, посочи в неотдавнашна статия, че печатането на пари е единственото жизнеспособно решение, тъй като няма ограничения за това.

Без да го казваме пряко, и тримата намекват за насочване към активи тип „сигурни убежища“, преди да настъпи следващият голям икономически колапс.

Златото ще бъде изборът за мнозина, но криптовалутата и Биткойн се очертават като номер две, особено за по-младите поколения, които вече имат недоверие към правителството и банковата система.

Cryptodnes. BG

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница