Левски София е първият клуб в света който интегрира блокчейн (ВИДЕО)

ПФК Левски обяви по време на пресконференция по-рано днес, за ново партньорство с блокчейн компанията Recheck. Отборът е първият в света, който ще интегрира блокчейн технология.

След като Левски се обявиха срещу масовата фалшификация на фен артикули, от Recheck се свързват с клуба за съвместна работа в борбата с несертифицирани продукти носещи бранда на ПФК Левски.

Инициативата се изразява в това, че според проучване, става ясно, че около 10% от населението на Европа бива подвеждано да си купува фалшиви дрехи. Същото се отнася и за българския отбор от А група. Масово се предлагат ментета на по-ниски цени, които нямат нищо общо с оригинала. Това ново партньорство има за цел да елиминира подобни фалшификации, като въведе дигитално сертифициране на продуктите, базирано на блокчейн.

На самите артикули ще бъдат поставени чипове (специални идентификатори), които при сканиране от смартфона на потребителя ще дадат информация относно произхода на продукта, който купуват. След като тази информация се съдържа на блокчейн, тя няма как да се фалшифицира или променя.

Към тази система ще се интегрират и бонус токени, които ще служат за благотворителни каузи и инициативи. Те ще се трупат след всяка регистрирана продажба. Това няма общо с другите криптовалути и Recheck нямат за цел да популяризират или продават крипто – напротив, тяхната цел е да се блокира всяка дейност свързана с фалшификация на продукти.

Това ново начинание бележи исторически момент, след като български футболен отбор е пионер в тази област – никой друг тим не е използвал блокчейн технология до този момент.

Crypto Dnes. BG

Гледахте на живо: ЛЕВСКИ стартира уникално за България ново партньорство

Гледахте на живо: ЛЕВСКИ стартира уникално за България ново партньорство

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Петък, 2 ноември 2018 г.