“Лепило за месо” – Как ни тровят (ВИДЕО)

/

Трансглутаминаза – един нов и иновативен начин производителите и търговците да ни пробутат отпадъчно месо или изрезки под формата на сочни и вкусни свински и пилешки пържоли, телешки бифтеци и стекове

Какво всъщност се визира под Лепило за месо? 

Това е ензим наречен трансглутаминаза.

Трансглутаминазата се произвежда чрез изкуствено отглеждане на бактерия или се добива от кръвта на свине и крави, като се изолира коагулант, който е отговорен за съсирването на кръвта.

Основното действие на трансглутаминазата е да свързва протеините в храната.

Това е една от причините повечето телешки бифтеци да изглеждат с толкова добре разпределена структура между протеини и мазнини. Имаме предвид, че точно правилното разпределение на червено и бяло месо придават един сочен и привлекателен вид на бифтеците и стековете.

Ето ви и един цитат директно от сайта на фирма вносител на суровина трансглутаминаза и за какво се използва тя:

 • спояване/слепване на не дотолкова качествени остатъци от месо;

 • подобрява консистенцията и среза;
 • подобрява текстурата и консистенцията на кашкавала и сиренето и предотвратява разтрошаването им;
 • намалява загубата на вода в киселото мляко и сирената;

Кои храни съдържат трансглутаминаза?

Месо и месни продукти, риба и морски деликатеси – рулцата от рак, шунка и варено-пушени деликатеси, млечни продукти – сирена, кашкавал и кисело мляко, брашно и в цялостното хлебопроизводство. При направата на Тофу също се използва този слепващ агент.

Добре, какъв е проблемът и защо да се опасяваме, че приемаме трансглутаминаза?

Проблема е там, че нито температурата, нито химикалите нито термичната обработка не могат да повлияят активността на трансглутаминазата. Има данни за експеримент от Японски учени, които хранили мишка с трансглутаминаза и след две седмици тя е починала, като при аутопсията са открити само парчета месо (слепени), няма органи, нито бъбреци, нито черен дроб нито черва. Всичко слепено.
Когато човек употребява колбаси и подобен тип меса, които съдържат този ензим, ферментът се натрупва в организма.
Друг основен проблем е фактът, че всички ние искаме да не бъдем прецаквани. Щом плащаш за филе или пържола нормално е да искаш да получиш същото, а не слепени отпадъци от месо.

А ето и как се правят вкусни и сочни стекове от изрезки и месо, което производителите биха изхвърлили, ако не разполагаха с трансглутаминаза:

 

 

 

 

В преработените меса не се крие само трансглутаминаза, а и много други вредни добавки:

През 2007 година изследване на WCRF (World Cancer Research Fund International – занимават се с проучвания и изследвания, които свързват връзката между рака и начина ни на хранене, теглото и физическата активност) откри, че яденето дори на една наденичка на ден значително може да увеличи риска от заболяване на рак на дебелото черво.
Приема средно на 500 грама преработени меса (тип наденички, кренвирши салами) увеличава рискът от рак с 20%. Други проучвания на същата организация споменават и други факти: ежедневното приемане на преработени меса увеличава риска от:

 • Рак на пикочния мехур с 59 процента
 • Рак на стомаха с 38 процента
 • Рак на панкреаса с 67 процента

Много хора ще си кажат – е, ами то нищо не трябва да се яде!

Ами ние ще ви отговорим, че не е така – просто подбирайте източниците!

Ето ви няколко насоки

за това как да намерите нормално и натурално месо, а не такова, което е слепено с трансглутаминаза и е продавано като вкусни телешки пържоли, пилешки филенца и т.н.

 • Препоръчително е животното да е хранено с трева, а не смески и други подобни храни съдържащи ГМО и т.н.
 • Почти в цялата страна има места и села, където с малко повече търсене можете да си намерите постоянно месо, което е прясно.
 • Търсете малки производители и местни кланици, които разфасоват месото на място
 • Огромен плюс за качеството на месото е ако то е живяло в нормалните и естествените си среди и е хранено по естествен начин.

Истинското месо не е вредно,

преди години не е имало рак и такъв бум на болести свързани с храните. Всичко идва от изкуствените добавки към храните, които се използват от производителите с цел намаляване на разходите и увеличаване на приходите, удължаване на срока на годност и т.н.

 • Помпай. ком

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани