Минало незабравимо | Бг ВИП престъпници

/

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ, ЗАБОГАТЕЛИ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН

Според американското разузнаване, в България са били следени от ЦРУ, най – богатите българи забогатели по незаконен начин, още от зората на така наречения от медийната пропаганда – „ПРЕХОД“. Такъв никога не е имало, няма и да има. Ако някой още вярва, че е имало нещо подобно, то трябва да се замисли, как ще нарече следващите 25 години, в които се очаква още по-голяма бедност и безработица за България. Планът Ран-Ът си работи перфектно още със задействането му в началото на 90-те години от САЩ за България. Американски компании държат енергетиката на държавата. ТЕЦ „Марица изток 1” и ТЕЦ „Марица изток 3” са с дългосрочни договори, които противоречат на европейското и българското законодателство. Според международната фирма за анализи „ИКАП ГРУП„, от анализираните 300 компании като бизнес лидери в България за 2014 год., не случайно Номер 1 в листата е именно Американският енергиен концерн AES Corporation. Казано по-просто. Американците печелят, българите плащат! Загубите за българския данъкоплатец възлизат на близо 5,4 МЛРД. ЛЕВА. Въпреки всичко, арогатната политическа върхушка, продължава да вкарва обикновените българи в още заеми, а по този начин и в сигурни дългове, които ще плащат внуците, дори българските деца, които все още не са родени. Резултатите от това, ще са апокалиптични в бъдеще, докато българина един ден не осъзнае, че „ПРЕХОД“, никога не е имало! Това е просто едно понятие заложено от медиите, за прикриване на тази огромна за оцеляващия българин – измама.


През така наречения „преход“ обаче, американското посолство в България е водило интензивен отчет на всеки българин, който е забогатял от сивия сектор. Тази кореспонденция на американското посолство в България с Вашингтон беше изнесена в сайта на Wikileaks.


От информацията може да се състави списък с имена на известни българи, които според американските дипломатически доклади, са замесени в противозаконна дейност.

И така, нека разгледаме списък на престъпници, според американските доклади, които са забогатели от нелегална дейност, но или са недосегаеми за правосъдието, или към тях не се прилага цялата строгост на закона или пък са под протекцията от корпорации на политическия елит отвъд окенаТова е привилегия, отличаваща от „простолюдието“ както историческите, така и сегашните „местни“ феодали.


От списъка са изключени много лица, които фигурират в докладите, но вече не са между живите.Само две от цитираните в този списък незаконно забогатели лица са получили ефективна присъда „лишаване от свобода“ за незаконната си дейност – братя Галеви, които обаче изчезнаха (???) и са издирвани.

Бойко Борисов – премиер на България. Откъс от документа:Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.“


Виж оригиналния документ тук:   WikiLeaks
( Итересната част се намира в последната част от документа.)

 

Валентин Златев – шеф на Лукойл.

Откъс от документа:

Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност…

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks 

Тихомир Митев, Иво Каменов, Марин Митев, Мирослав Несторов, Йордан Йорданов, Николай Николов – шефове на варненската групировка ТИМ.

Откъс от документа:

Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.

Виж оригиналния документ тук:   WikiLeaks

Васил Божков – Черепа – шеф на Нове Холдинг.

Свързан с Интергруп чрез обща фирма с Младен Михалев – Маджо.

Откъс от документа:

Незаконните дейности на Божков включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет

WikiLeaks  

„Най-известният български гангстер… Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства.“ (2009).

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Николай Цветин – Близнака, Пламен Тимев – Ганди, Антон Боянов, Димитър Джамов – ВИС-2, по-късно ВАИ Холдинг.

Откъс от документа:

„Като най-големият играч на пазара на наркотици ВАИ контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителките мрежи. Групировката се занимава и с трафик на крадени автомобили от западна Европа към бившия Съветски съюз. Други криминални дейности включват изнудване и рекет, незаконна търговия с оръжие, залагания, проституция и контрабанда.“

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Красимир Маринов – Големия Маргин, Николай Маринов – Малкия Маргин, Младен Михалев – Маджо, Румен Николов – Пашата, Венцислав Стефанов, Кирил Киров – Японеца, Георги Лиалев, Румен Гайтански – Вълка, Евгения Калканджиева – групировката СИК, по-късно Интергруп.

Незаконните действия на Интергруп „…включват наркотици, финансови измами, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция“.

Виж оригиналния документ тукWikiLeaks

 

Алексей Петров – Трактора, Златомир Иванов – Баретата.
Съюз на бившите командоси Спартак, Лев Инс, преди Аполо & Болкан – контрабанда, изнудване, рекет, проституция и трафик на жени. И двамата са обвинени за тежки престъпления, но са на свобода. Алексей Петров беше кандидат за президент на изборите през 2011.
Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Тодор Батков – Борат, представител на „бандитски капитали“

WikiLeaks

на прочутия Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност. Близък на застреляния Емил Кюлев, български банкер и бивш съветник на президента. Криминалните дейности на Кюлев са включвали „…измами и пране на пари“.

WikiLeaks

Батков е носител на ордена Стара Планина, който му е връчен от президента Георги Първанов.

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

 

 

Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви.

Обвинени в „… измъчване, изнудване, насилствено присвояване и търговия с наркотици“. Оправдани на първа инстанция, Осъдени на втора инстанция единствено за изнудване и рекет. Присъдата е потвърдена от ВКС.
В началото на май 2012 изчезват и са обявени за международно издирване.

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

 

 

Гриша Ганчев – Литекс.

Откъс от документа:

„…Незаконните дейности на Литекс са свързани с контрабанда на петрол, финансови измами, пране на пари, изнудване и рекет.

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Слави Бинев – евродепутат, Георги Стоянов, Михаил Стефанов – групировката МИГ.

Откъс от документа:

„…Криминалните дейности на групировката включват проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили.“

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Добромир Гущеров – депутат от БСП.

Откъс от документа:

„…Застрахователната компания на Гущеров беше една от фирмите, занимаващи се с изнудване и рекет в годините непосредствено след падането на комунизма

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Петър Манджуков и Борислав Дионисиев

Компанията им Машинекспорт фигурира в доклада Duelfer заради незаконни сделки с режима на Саддам Хюсеин в Ирак.

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Николай Банев – компания АКБ.

Откъс от документа:

„…Нейните основни незаконни дейности включват приватизационни измами и корупция.

Виж оригиналния документ тук: WikiLeaks


ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ“
Терминът „енергийна мафия“ е използван както в американските доклади,
така и от министър Трайчо Трайков

Богомил Манчев – Риск Инженеринг. „Кръстникът“ на българския ядрен сектор. WikiLeaks Държи входа и изхода на АЕЦ „Козлодуй“. Прокуратурата разследва трима министри на енергетиката и фирмата на Манчев – EFT за неизгоден договор за износ на ток, от които държавата е загубила 47 милиона щатски долара печалба годишно.

Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Красимир Георгиев – консултант и лобист на най-големите енергийни проекти, вкл. скандалния „Цанков Камък“. Партньор на майката на Вальо Топлото във фирма за недвижими имоти. Близък до Румен Овчаров и го придружава в официални пътувания в чужбина, за потрес на местни и чуждестранни чиновници и бизнесмени. Георгиев е замесен в решение на енергийното министерство да възложи (без конкурс) 14-годишна поръчка на руската фирма ТВЭЛ, която да снабдява Козлодуй с ядрено гориво. Сделката е очевидно неизгодна, тъй като горивото струва с 40% повече, отколкото в Русия. Горницата е разделена между български (25%) и руски (40%) посредници.
Виж оригиналния документ тук:  WikiLeaks

Христо Ковачки – близък на убития контрабандист Константин Димитров-Самоковеца. Незаконните дейности на Димитров са в основата на началния капитал на Христо Ковачки, които той е използвал, за да изкупува енергийния сектор. Анализатори, които са по-запознати с Димитров и българските контрабандни канали, виждат Русия и руската организирана престъпност зад богатството на Ковачки. Ковачки е разследван за укриване на данъци в особено големи размери, но е на свобода. Осъден е на три години условно за укриване на данъци за над 16.7 млн. лева.


БЪЛАГРСКИ БАНКИ СВЪРЗАНИ С ПРАНЕ НА ПАРИ

САЩ посочват 7 банки,
в чиито капитали присъстват средства от
„пране на пари от български и чужди престъпници и свързаното с него отпускане на заеми“

Виж оригинален документ: WikiLeaks

1. Първа Инвестиционна Банка, стъпила „в най-тъмните сфери на престъпния свят“. Собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.

2. Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, известна като „банката на Риск Инженеринг“, практикуваща „тъмни сделки за продажба на електроенергия“ чрез посредници като Богомил Манчев и Христо Ковачки.

3. Инвестбанк на Петя Славова, със задкулисни собственици Денис Ершов и Митко Събев – Ершов има общо минало с Майкъл Чорни и също е изгонен от България като заплаха за националната сигурност.

4. Интернешънал Асет Банк – наречена „банката на СИК“, виж по-горе СИК/Интергруп.

5. СИБАНК – виж по-горе Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.

6. ДЗИ – банката на убития Емил Кюлев.

7. Централна Кооперативна Банка – виж – ТИМ.

8. Софийска общинска банка – виж по-горе Христо Ковачки.

АПЛОДИСМЕНТИ ОТ ВАШИНГТОН – МЪЛЧАНИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ В СОФИЯ

Докладите на американските дипломати за българската организирана престъпност получават аплодисменти от Вашингтон. Лично Хилари Клинтън поздравява посолството на САЩ в София, за това, че изпраща доклади „точно от този вид и от това качество, на които анализаторите се надяват“. WikiLeaks

Тя препоръчва на посолството да разшири информацията с конкретни данни в три ключови сфери:

подробна информация за видовете производства и имената на компании, в които български (или чужди) престъпници са инвестирали, придобили или смятат да придобият;

подробна информация за притежаваните банки и информация за техниките, използвани от престъпниците при прането на пари;

подробна информация за връзки между престъпници и официални представители на правителството.

В София докладите на американското посолство, изпращани включително в ЦРУ, бяха омаловажени от главния прокурор Борис Велчев, който каза, че в тях няма достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че е извършено престъпление“.

Аз достатъчно данни не виждам никакви, виждам твърдения. Ако допуснем някой да бъде разследван по твърдения, представяте ли си в каква държава ще живеем, подчерта обвинител №1., цитиран от  Труд.

peshakoffstudio.com

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

The Bulgarian Times

Фейсбук страница