Мозъкът такъв какъвто никога не сте го виждали досега (ВИДЕО)

/

Видеото е анатомично — реалистична 3D моделизация на мозъка, обрисуваща в реално време локализираната мозъчна дейност (връзката между мощност и „ефикасност“) на електроенцефалограмите сигнали. Всеки цвят представлява източник на захранване и свързаност в различен честотен диапазон (тета, алфа, бета, гама) и златните линии са белите фиброзни анатомични свръзки материя. Приблизителната стойност на обмена на информация между мозъка и различните му зони е моделизиран като светлинни пулсации, протичащи по тъканта свързваща отделните области.

Ще видите 1 мин 14 сек, нормална мозъчна дейност (реално време). Моделизацията е направена с помощта на скенер за електромагнитен резонанс, както и чрез електроди поставени на определени места по скалпа.

Този клип е не само цветна картинка на нещо което в действителност не виждаме. Ако като Ханибал Лектър (Мълчанието на Агнетата), отворим една мозъчна кутия на жив индивид, тези неща не са осезаеми с просто око. В действителност обаче, мозъчната дейност е ни повече, ни по-малко интерактивност между електронни импулси или всъщност обмяна на енергия (включително и от фотони). Така че можем да приемем тази реализация не като артистично/технологично/компютърно обяснение на научни факти, а чисто и просто като начин да приемем централните си компютри за това което са – най-мощната нематериална база данни. Мозъците ни са реално съставени от 90% вода, 10% суха материя – ако решим да ги разглеждаме под материалистично — анатомичния микроскоп, но всъщност те са 100% енергия и вибрация. Засега сме се научили да използваме само 5% от глобалния им капацитет. Мозъкът вероятно не използва и половината от това. Тоест ако ние решим да включим в действие способностите си, бихме се превърнали в мини — ядрени централи генериращи потоци от лъчаща енергия…
Как виждате собствения си мозък сега?

Смелата овца

 

Човешкият мозък може да побере цялата информация в Интернет

 

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница