Молитвата пречиства кръвта и лекува

Удивителните изводи на един украински учен

В продължение на 15 години той провеждал изследвания: вземал венозна и капилярна кръв от доброволци, изследвал я, след това молел някого от роднините им да четат молитви за себе си ли на глас в продължение на 10-15 минути. След това отново вземал кръв от доброволците и я изследвал.

„Известно е, че след молитви и църковни песнопения човек чувства умиротворение, духовно облекчение. А какво се случва на физическо ниво? Най-вече с основната течност в нашия организъм – кръвта? Нея започнах да изучавам. Започнах да търся доброволци. Молех хората да се помолят за себе си или някой друг да се моли за тях на глас или мислено. Онези, които се съгласиха, имаха различен пол, различни образование, социален статут, професии, различни заболявания; имаше и атеросклероза, и хепатит В, и ревматизъм. Свещеници не използвах, за да не се поддават те на съмнения за целебното въздействие на молитвите…“ – разказва ученият.

Във всеки от случаите ученият изучавал три групи кръвни показатели: количеството левкоцити и техните съставляващи, неутрофили и лимфоцити, количеството тромбоцити и показателите на фагоцитоза в един литър кръв. Според учения, в някои случаи силно се променяли показателите във венозната кръв, в други случаи – в капилярната.

В резултат от експеримента се оказало, че кръвта променя своята структура на клетъчно и субклетъчно ниво. След молитва агресивността на инфекцията в кръвта във всичките случаи спадала. Особено когато ставало дума за острата фаза на болестта.

Михаил Лазорик разказва: „Помня нашият първи доброволец, който в този момент беше на 27 години, че имаше остеомиелит – гнойно възпаление на костите на бедрото след катастрофа, в която загинал брат му, а младежът страдал от страшни болки. Молитвата не четял той, а друг човек. Когато сравнили показателите на кръвта преди и след молитвата, се оказало, че нивото на фагацитозата в кръвта било шест пъти по-ниско. Това означава, че след молитвата във венозната кръв на болния шест пъти се намалило количеството на клетките, фагоцитиращи – изяждащи, бактериите, а количеството микроби, които те са фагоцитирали – с 5,5 пъти…“

Ученият си спомнил и за пациента с остеохондроза на гръбначния стълб и изкаран от него инфекционен хепатит. Пациентът бил вярващ и редовно се молел, четял молитви 5-7 минути, след това само я слушал, когато друг я четял. Скоро здравословното му състояние съществено се подобрило, показателите на възпаление в организма му спаднали.

„Молитвата не са само думи. Това са вибрации с определена честота. Отдавна е доказано, че молитвата променя структурата на водата. А нашата кръв на 80% се състои от вода. Т.е. влияейки на главната течност в нашия организъм, молитвата я променя на клетъчно ниво, дори когато я четем за себе си. Когато я слушаме, звуковите вибрации допълнително въздействат на организма на човека и предизвикват промени в показателите на кръвта, намаляват възпалителните процеси, оказват целебно въздействие…“ – отбелязва ученият.

„Мощните промени в кръвта след въздействието на молитвата, не с десет процента, а няколко пъти, опровергават теорията на атеистите и дават доказателства за влиянието на молитвата върху организма… Монаси и свещеници, които се молят много, живеят дълго и изглеждат много по-млади от своите връстници. Не сте ли се замисляли защо?“ – разказва ученият.

Уникалният си метод за оценяване влиянието на молитвата върху човека ученият е патентовал.

Издaтeлcтвo PACПEP

 

За Силата На Молитвата (НАУЧНО) и Не Само

 

Предишна Статия

Рак – старо и безопасно лекарство, за което никога не сте чували

Следваща Статия

Кога „ще умре“ телевизията и защо постоянно губи милиони зрители?

Последно от ЛЮБОПИТНО

Don`t copy text!