Над сто дървета са повалени от загадъчна сила в щата Вашингтон

В националния парк в щата Вашингтон в САЩ загадъчна сила повалила над сто големи здрави дървета. Много от дърветата са не само повалени, но и са счупени като кибритени клечки с огромна сила. Учените твърдят, че това е дело на много мощен вятър, но според метеоролози такова явление в щата този ден не е имало.

Това събитие било наблюдавано рано сутринта на 27 януари 2018 г. За него съобщава Seattle Post-Intelligencer. Пострадали дървета от парка Olympic National Park край северния бряг на езерото Куинолт.
Инцидентът е наречен „загадъчен“, тъй като според метеоролози, както посочихме по-горе, в този ден не е имало бурни ветрове в тази област, а времето било нормално.

Никое от метеорологичните устройства не е отбелязало ветрови аномалии. Била издигната теоретично възможната версия за случаен „микропоривист“ вятър, но представител от Националната метеорологична служба отхвърля тази версия, тъй като, за да се повалят над 100 здрави дървета, вятърът трябва да духа със скорост 70-80 мили в час – 112-128 км в час. Тази скорост на вятъра при силен ураган не може да не бъде забелязана.

Освен това в тази местност не съществували условия за такъв „микропоривист“ вятър. В този ден в някои места в щата били отбелязани области с понижено атмосферно налягане и неслаба ветровитост. Но в парка такова нещо не било наблюдавано.

Загадката на повалените над 100 дървета в Олимпийския национален парк в щата Вашингтон засега остава неразгадана.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница