Над 10 000 камили в Австралия ще бъдат застреляни, пиели много вода

Повече от 10 000 камили ще бъдат отстреляни от хеликоптери, тъй като пият твърде много вода в засегнатата от суша и пожари Южна Австралия.

Професионалните стрелци ще започнат операцията в сряда след заповед на лидерите на аборигените в земите на Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY). Местните жители са се оплакали, че животните навлизат в общностите и създават неприятности, докато търсят водоизточници, включително кранове и резервоари. Те дори събарят оградите и нахлуват в къщите.

Говорител на Министерството на околната среда и водите в Южна Австралия заяви, че увеличаващият се брой камили е причинил няколко проблема в региона.

„Това доведе до значителни щети на инфраструктурата, опасност за семействата и общностите, повишен натиск върху земите на APY и критични проблеми, свързани с хуманното отношение към животните, тъй като някои камили умират от жажда или се стъпкват взаимно за достъп до вода“, каза той.

В някои случаи мъртвите животни са замърсили важни водоизточници и културни обекти.

Очаква се операцията, която възлиза на 1,2 милиона долара, да отнеме пет дни. Телата на животните ще бъдат оставени да изсъхнат, преди да бъдат изгорени или погребани.

Камилите са внесени в Австралия от Индия и Афганистан през 19 век и се използват за транспорт и строителство. Ако не се извърши такова убийство, населението им ще се удвоява на всеки осем до 10 години.

Арабски учени признаха жените за млекопитаещи животни

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница