Най-загадъчната звезда в Галактиката рязко угасна !

Светенето на звездата Таби (KIC-8462852) рязко се понижи, съобщи в своя блог, посветен на „най-загадъчната звезда на Галактиката“, американският астроном Табета Бояджян.

Наличните данни показват, че през март 2018 г. яркостта на KIC-8462852 рязко се е сринала. По-рано подобно поведение на звездата е наблюдавано през 2013 г.

Звездата KIC-8462852 се намира на 1480 светлинни години от Земята в съзвездието Лебед. Масата и радиусът на звездата са около 1,5 пъти по-големи от тези на Слънцето. Яркостта на звездата се променя периодично.

Има няколко обяснения за това явление, по-специално – наличието около нея на кометен облак, фрагменти от загинала планета, или мегаструктура, близо до KIC 8462852, създадена от извънземна цивилизация.

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

Атлантида (ВТОРА ЧАСТ)

ПЪРВА ЧАСТ С ПРЕДИСЛОВИЕ ВИЖТЕ ТУК 👇 Атлантида (ПЪРВА ЧАСТ) Атлантида (ВТОРА ЧАСТ) От Крис Томас

«Какво се случва?» ДОКЛАДЪТ UAP | Пентагонът ще отвори официален офис за изследване на НЛО (доклади). След доклад от юни, в който правителството на САЩ призна, че не може да обясни повечето неидентифицирани въздушни явления, Министерството на отбраната заяви, че ще увеличи усилията си, създавайки официален офис за изучаване на подобни събития. В памет на Проф. Лъчезар Филипов (ОСМА ЧАСТ-ВИДЕО)

  ВИДЕО   СПОДЕЛЕТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница