Най-удачната дата на тия боклуци в безродното събрание за Национален празник на България е 2-ри февруари… По обясними причини…

 

В АНКАРА ВЕЧЕ ПИРУВАТ – В ХОД Е ЕВТАНАЗИЯТА НА ТРЕТИ МАРТ В БУЛГАРИСТАН. ВЛАСТВАЩАТА ДЕСНИЦА РЕВИЗИРА ИСТОРИЯТА В ДУХА НА ЕВРОАТЛАНТИЗМА И НЕООСМАНИЗМА.
ДБ и ПП предлагат конституционни промени, в които водещото безумие е Трети март да не е национален празник и да се замести от 24 май. ..
Умнокрасивите вече получили подкрепата на ГЕРБ (които отдавна предлагат това) и ДПС (които по понятни причини са най-щастливи от ревизията на Трети март).
В духа на новото време съвсем на място ще е бул. „Цар Освободител“ да стане НАТО, а столичните улици на руски генерали (ген. Скобелев, ген. Тотлебен, ген. Гурко) да се окичат с имената на Столтенберг, Зеленски и Байдън.
А щом Трети март 1878-а е толкова черна дата за десницата, която завинаги трябва да се заличи от историческата памет, тогава по-добре да приемат евроатлантическия контрапункт на Сан Стефано. Което означава само едно – да обявят Берлинския конгрес през същата година за рождена дата на Третата българска държава.
И защо да не почетат с по една улица и тримата ни „благодетели“ на политкоректния конгрес, хвърлили в коша русофилския Санстефански договор – Бисмарк, Дизраели и граф Андраши?…
В Сан Стефано не ни дадоха Бяло море, но НАТО вече ни дари с излаз на „Три морета“.
Апропо, след новината за евтаназията на Трети март в Булгаристан в Анкара вече пируват. И кое ли родно хюмне пак ще поиска паметник за падналите на Шипка турски войници?
А може и ново политкоректно име на върха, в духа на евроатлантизма и неоосманизма – вместо генерал Столетов… Сюлейман паша…
• Велизар Енчев

 

За огромно тяхно съжаление, САЩ не са ни освободили никога!
• Елена Бойчева
 

ДПС, канадски и израелски гражданин вземат решение за националния празник на българите и България! За ДПС поне е ясно защо искат да се забрави позора им в Руско-Турската война. Ами другите защо ги търпим?
• Елена Гунчева

 

 

Горките българи, не знаят какво се случва с тях.
Малцина ще разберат, но ще е твърде късно…
• Александър Божков Хараланов
 
Сега ще ви обясня как сриваме империите…
Първо ни превзеха икономиката (Костов).
После разглобиха армията (пак Костов).
После закриха 4 от 6 реактора в АЕЦ (Кунева-Царо).
После ни вкараха в ЕС (Серго).
После ни измислиха мутра за премиер (Баце).
А накрая ни назначиха правителство с 8% поддръжка по собствените му самопризнания, като приватизираха цели други партии (днес).
Най-накрая отмениха и националния празник.
И във всичко това, нито един българин не се вдигна да протестира.
Американският император (на 80 години) гледа изумен и получи инфаркт от неразбиране…
Дойде редът на следващата империя да се пробва…
• Добри Божилов
 

Сорос и Америка за България чрез надупените пудели от парламента и правителството посягат на националния ни празник.
Козяк е доволен.
Анкара доволно потрива ръце.
Румен Радев е пас.
Популацията е докрай ошашавена.
Градската жълтопаветна десница плюс политическите чеда на Радев обявиха война на българския народ, премахвайки националния му празник.
КИРЧОВЦИТЕ посегнаха на националния ни празник.
Техният политически баща и създател ЩО МЪЛЧИ ?!
“Трети март е проблемна, разделяща дата“, – Даниел Лорер. Един от Кирчовците, които Румен Радев ни натресе.
Впрочем изчадието Лорер е българомразец като изчадието Соломон Паси.
Защо мълчиш, Радев ?!
Оглушително, гузно и страхливо мълчиш.
Твоите политически изчадия посягат на националния ни празник.
Тъпчат с калните си нозе Шипка, Шейново, Плевенската епопея …
Цинично посягат на народната ни памет, на Ботев, Левски, Раковски, на Балканджи Йово, на Райна княгиня …
Изправи гръбнака си, Радев и защити Майка България.
Запази националния ни празник и поискай прошка от народа си, защото ти доведе хората, които ни причиняват всичко това.
Хайде, Радев, докажи, че си българин, а не натовски генерал.
Званието БЪЛГАРИН стои много по-високо от твоите натовски генералски пагони.
МАЙКА
БЪЛГАРИЯ
НЯМА
ДА НИ ПРОСТИ!
• Стела Банкова

 

Ако някакви 10% ала-бала-пунта-мара са решили да избират нов национален празник не е ли по-добре да си изберат нова нация
• Петър Патриков
 
Временноуправляващите ни ППДЕБИЛГБТ+ изобщо не осъзнават, че с промяната на националния ни празник от 3-ти март на 24-ти май не само НЕ ни откъсват от Русия, а дори напротив – още по-тясно ни привързват към нея!
Защото ограниченият им IQ, несъпоставим дори с IQ-то на пералнята на жена ми, не е допуснал дори да проучат въпроса със статута на този празник в омразната им „Матушка-Рашка“…
Иначе щяха да знаят, че още през 1991 с постановление №568-1 на тогавашния Президиум на Върховния Съвет на Руската Федерация, 24-ти май получава статут на ДЪРЖАВЕН празник, а по-късно е „ъпгрейднат“ до единствения ДЪРЖАВНО-ЦЪРКОВЕН празник в календара на държавните празници с названието „Ден на славянската писменост и култура“! И от година на година се чества дори по-тържествено и пищно и от България дори!
Та нима тези недобългарски и недоевропейски атлантици искат да ни върнат във времената, когато заедно със СССР празнувахме общия празник 7-ми ноември?
По смехотворност започнахме да наподобяваме Македония, че дори и Украйна, чиито кокаиноклоуни си мислят, че с укази могат да променят Вярата на хората, както променят „хероите“ им и датите на честване на празниците им…
И нека сега някой ме обори в убеждението ми, че парламентите са измислени, за да не се скита Глупостта немила-недрага по гората!
• Леонид Шопов
 

Тъпаци, ако нямаше Трети март, нямаше да има 24 май!

 

Отказът от 3 март всъщност е отказ от българската държавност. 24 май не отразява традиции на държавен суверенитет. Точно това е и целта – да се затрие споменът и коренът на българското независимо самоуправление и отстояването му в бъдеще – част от политиката на българското обезличаване и заличаване – основен приоритет на евроатлантическите продажници. Това ще доведе до намразване и на 24 май. Той ще загуби смисъла си на безспорния духовен празник. Да не говорим, че евроатлантиците по принцип предпочитат да се изразяват на латиница и презират православието, за чиито цели е създадена бълг. азбука.

 

Националната памет пази жив спомена за историческата истина, а тя е, че третата българска държава е създадена благодарение на Русия след война с вековния поробител Османската империя. ДЪРЖАВАТА ОЗНАЧАВА СИЛА, а бездържавието е БЕЗСИЛИЕ! Управлението на неподготвени майкопродавци е безсилие, водещо България към пълен разпад! Мнозинството българи заслужаваме този празник, а тези, които бъркат понятието благодарност с понятието раболепие, не го заслужават. Долу мръсните ръце от 3 март! Не дискусия, А РЕФЕРЕНДУМ!

 

Родоотстъпници – алабалисти, махнете си мръсните ръце от националния празник – Трети март! С пуделското ви поведение пред посолствотО и патологичната ви русофобия, вие поругавате и паметта на българските опълченци и загиналите във въстаническата борба.

 

Най-важната дата и национален празник трябва да бъде 10 ноември! Тогава изгряха свободата, демокрацията и реституцията! Вечна слава на героите-ноемврийци! 😊❤️

 

Адмирации за позицията на Слави Трифонов относно изявлението на Лорер, че Трети март е проблемна дата: „…Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този „проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински воини. …Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!…“

 

Яловите напъни за смяна на националния празник издават, че българската нация трудно може да определи датата с най-важно значение в нейната история. В същото време няма закон или императивен международен акт, който да ни задължава да имаме национален празник. Затова нека станем първата в света държава без национален празник. Този факт може да стане добра реклама за привличане на туристи. Посетете България, най-бедната страна в Европа, която няма дори и национален празник!

 

Професор Андрей Пантев за 3-ти март:

Това беше най-честната война в историята на целия 19 век в Европа.
Това беше война на вярата!
Това беше победа на вярата!
Войничетата, които форсираха Дунава, виждаха, че един народ отсреща,
първо се моли на същия Бог по същия православен начин,
второ, че казва любов, мамо, хляб с една и съща дума.
И този народ заслужава да бъде свободен, дори и да се пролее кръв.
Днес пак ви разправят, че Русия имала имперски интереси.
Хубаво!
Коя държава по това време от ранга на Русия няма и не провежда имперски интереси? Имперска държава по това време е Белгия, имперска държава по това време е Холандия.
Защо Русия да няма имперски интереси и това едва ли не да е негатив за характеристиките на тази война?
Ставало дума за панславизъм, а нямаше ли пак с брита́ника, пангерманизъм, а да не говорим за френската колониална идеология и прочие.
Ще ви дам само два примера за оценка за сравнение.
Когато в края на 19 век Америка без един изстрел освобождава, сиреч изпъжда испанците от Куба и Филипините, в Конституцията на Куба има член, който разрешава на американската армия, в случай на безредици, да влиза на територията на Куба без разрешението на правителството.
Нещо, правено два пъти преди ВСВ.
Ще ви дам друг пример.
Когато Наполеон в края на 18 век, преди 100 години, освобождава Италия от австрийците, цялото продоволствие за армията е реквизирано безплатно от местното население.
А руснаците си плащаха всичко за продоволствието по време на тази освободителна война и от това някои българи дори забогатяха.
Така, че всичките тези приказки, всичките тези съмнения и конюктюрни деформации не казват простата, великата истина, че една война, една политика се оценяват по резултатите.
В резултат на Освободителната война най-сетне на европейската карта се появи държавна единица, а не само етническа, с името България.
Да се каже, че Санстефанска България било театър, че на Шипка нашите щели да победят цяла Турция и без генерал Радецки!
Добре, може би да, но доколкото знам командващият на българското опълчение не се казва Джон Смит, а се казва генерал Столетов. Нали?
Значи, ако е било друга акция, да плюем върху гробовете на опълченците, защото те са сътрудничили на една армия, която идва да ни покори, да ни направи Задунайска губерния.
Какво правят руснаците, след като създават България?
Качват се на шлеповете и си тръгват.
Остава една църква тук, и то по-късно.
Къде са банките, къде са базите, къде са жп-линиите?
Къде е командеренето?
Ами след 6-7 години Стамболов им се опъва. Че ако е била толкова заложена тази коварна идея да сме им Задунайската губерния, как е възможно след 6-7 години България дори да скъса дипломатическите си отношения с Русия?
Една толкова позорна страница в нашата история!
Ние днес се преклоняваме пред един велик исторически подвиг!
Нас не ни интересува какво ни внушават в момента!
През 1915 година преди да се присъединим към австрогерманския блок също казваха, че не сме славяни, също имаше такава литература.
По време на ПСВ „Св. Ал. Невски“ беше преименуван, а една-две години в богослужението дори не се споменаваше името на Царя-Освободител, но това свърши!
Онези, които са ни поощрявали да се противопоставяме на Русия, в крайна сметка са се съюзявали с нея.
И англичани, и французи, и американци.
Може да са се радвали на нашето русофобство, но тайно са ни презирали. Слава Богу, че много повече от българите са се държали по друг начин.
Затова 3-ти март е нашата изначална Вселена!
Русия не беше длъжна нито да освобождава България, нито да я спасява тогава, когато през 1913 година сме в състояние на война с четири балкански държави.
Така, че тук не става дума за раболепие, не говорим за подмазвачество, ние говорим за една историческа благодарност, която е изразена с над 400 паметника на руските войни, знайни и незнайни.
В редиците на руските богатири и на нашите опълченци са крачили и сенките на нашите въстаници, четници, книжовници, на нашите мъченици.
Те са разбрали най-сетне, че не са загинали мърцина.
А на онези, които полагат в момента демитологизаторски усилия, ние казваме: Единствената война в историята на 19 век, вън от границите на Русия, се нарича Освободителна и това е войната, донесла свободата на българите и тяхното избавление!

 

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на