НАСА търси защитник на Земята от извънземни и предлага шестцифрена заплата (ВИДЕО)

/

Фантастично вакантно място се появи на официалния сайт USA Jobs

НАСА търси офицер по планетарна сигурност за постоянна работа

Що за позиция е това и какво ще прави този човек?

Според описанието на сайта, „планетарната безопасност преди всичко е свързана с въпроса за органично и биологично замърсяване на хората и роботите по време на космическите изследвания.“

Затова е необходимо той да гарантира, че земните организми и органични компоненти умишлено или случайно да не попадат на други планети или други тела в Слънчевата система, както и необходимост да изследва всички кораби, които се връщат от космоса на Земята с проби от всякакви извънземни органични вещества.

Отговорностите на планетарния служител по сигурността са следните:

А) да планира и координира всички дейности, свързани с космическите мисии на НАСА, засягащи въпроса за планетарната безопасност

В) да дава независима оценка и да предоставя допълнителни изследвания на всички космически мисии

Б) да изследва всички кораби, които се връщат на Земята от космоса.

В) да съветва различни държавни служители по отношение на рисковете, свързани с планетарната сигурност.

Г) да осъществява сътрудничество и координация с учени и експертни комисии по горепосочените въпроси

Д) както и да разработва нови протоколи, директиви и стандарти на НАСА, свързани с планетарната сигурност.

Като цяло, длъжността е сериозна, а ако на Земята попаднат извънземни органични вещества, то офицерът пръв попада под техния удар.

Кандидатът ще бъде нает за три години, с опция за удължаване на срока за две години, а в изискванията за работата се казва, че ще пътува често, ще се проверява за всички наркотици, ще предоставя цялостни финансови данни и доклади, както и ще е на едногодишен изпитателен срок.

Също така кандидатът трябва да притежава научна степен по физика, инженерни науки или математика, да е работил на мениджърска позиция в публична институция поне една година, да има изявени дипломатически умения и умения за планиране, да разпределя отговорностите и да изпълнява поставените цели.

Като цяло това трябва да е висококвалифициран инженер-мениджър или приложен физик с интереси в планетарната сигурност, добър организатор, да може да взема решения в стресови ситуации. Очевидно е, че работата обещава да бъде сложна.

Бъдещият офицер по защита от извънземни ще получава от 124 до 187 хиляди долара годишно, т.е. минимум по 10 300 долара на месец. 

Последно от ВИДЕО