Неразгаданите тайни на света и цивилизациите

На земята съществуват древни съоръжения и повечето от тях са неразгадани тайни.  Учените и досега нямат отговор как са ги строили хората, които не притежавали знания и технически средства. Кои са най-ранните цивилизации на земята

 1. Шумерската цивилизация се смята за най-древната, създадена в края на 6-о хилядолетие пр.н.е в Месопотамия, или Двуречието.

 2. Древният Египет – появил се през 5-6 хилядолетие пр.н.е.

 3. В Азия се появила Индийската-Харапска цивилизация в долината на реката Инд, 3-ти век пр. н.е. По-късно се появила държавата на хуптите, държавните образувания в Китай, Царството на Великите Монголи, Делийският султанат.

 4. Древногръцката цивилизация е създадена през 2-3 век пр.н.е.

 5. Следва Древният Рим – 1-2 хилядолетие пр.н.е.

 6. Открити са и цивилизации в Америка – преди четири хиляди години.

Постоянно се появяват археологически находки, които вместо отговори увеличават въпросите. Много от изкопаните артефакти не се поддават на научно обяснение.

Неразгадани са следните обекти:

 1. Камъните от Ика – на които човекът е изобразен до динозаври;

 2. 250-милионните по възраст отпечатъци на боси човешки крака;

 3. Разхвърляните по земята пирамиди – Египет, Крим, на дъното на Японско море, Европа и Китай. Много въпроси предизвиква огромната пирамида на дъното на Бермудския триъгълник, построена от неизвестен материал, който прилича на кристал и стъкло. Необяснимите технологии на египтяните и днес са неподвластни на човешкото разбиране и са загадка.

 4. Рисунки на операции по трансплантиране на органи;

 5. Мегалитите в Перу, които и днес занимават учените с фантастичните си и невероятни технологии;

 6. Древните карти с детайлно точно описание на бреговете на Атлантида;

 7. Пирамидите на маите;

 8. Лемурия;

 9. Хетите;

 10. Шамбала;

 11. Хиперборея;

 12. Атлантида;

 13. Ацтеките;

 14. Теотиуакан;

 15. Скулптурите на олмеките;

 16. Анкгор-ват в Камбоджа.

Атлантида – мит или загубена цивилизация?

Една от най-развитите цивилизации на земята била Атлантида. Платон писал, че нейната столица представлява комплекс от крепостни стени, градини, спортни съоръжения, канали, разположени в кръг около храма на Посейдон. Метеорит или комета паднали на земята в района на Атлантика и унищожили Атлантида, но и досега подводната цивилизация не е открита.

Пирамидата Ел Кастилио – Кукулкан, в древния град Чичен-Ица на мексиканския остров Юкатан
Два пъти в годината в дните на пролетното и есенното равноденствие слънцето хвърля загадъчно причудлива сянка, която е с гигантски размери и прилича на змия, която изпълзява от 25-метровата пирамида. Ако се обърне леко пирамидата с няколко градуса на другата страна, ефектът изчезва. Това означава, че строежът на пирамидата е точно пресметнат от топографите и астрономите. Наричат пирамидата Кукулкан – бог на Маите, прародителят на всичко живо на земята. От всичките страни пирамидата е снабдена със стълби, които водят към върха. Всичките стъпала са 365 – колкото са дните в годината. Изследователи твърдят, че тази пирамида е календар. Кой е научил маите да изчислят кога точно да сеят и жънат? Има запазен ръкопис от тяхното време, в който са описани точните премествания на планетите и учените са убедени, че това е дневник за наблюдаване на Венера. Въпросът е с какво тази планета заинтересувала маите?

Издателство РАСПЕР

ВИДЕО: Бивш съветник в US правителството – Айзенхауер е имал три срещи с извънземни

 

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница