Новата дебитна карта на Visa позволява депозити и тегления на криптовалути

Един от най-големите проблеми на криптовалутната индустрия в днешно време е това да се прехвърлят пари от крипто борсите към банкови сметки.

От една страна говорим за законови ограничения в рамките на определени юрисдикции и конкретните политики на банките, а пък от друга става въпрос за тромавите процедури по обмена на средствата. Всеки един трейдър и инвеститор се среща с проблемите на това да конвертира своите крипто активи във фиатни валути като долар, евро, лев и т.н.

 

Не са малко случаите на борси и обмени, които влизат в черния списък на дадена банка, което само по себе си означава, че няма как клиента на дадената борса или обмен да бъде обслужен от банката. Освен това, съществува и риск да бъде закрита банкова сметка заради връзка на потребителя с някоя борса за криптовалути.

 

Запознайте се с новия начин за управление на вашия крипто портфейл

 

Въпреки тези затруднения, на пазара се появи един бърз и сигурен начин да се конвертират криптовалути в евро – става въпрос за Visa картата TRASTRA, с помощта на която не се налага да се съобразявате с политиките на банката. С TRASTRA имате достъп до вашия крипто портфейл като можете да изпращате, обменяте и получавате криптовалути, както и да правите покупки с дигиталните си активи.

 

TRASTRA картата в момента е достъпна само за потребителите в рамките на Европейската икономическа зона и поддържа следните криптовалути: Биткойн , Етериум , Биткойн Кеш, Лайткойн и Ripple.

 

Едно от най-значимите предимства на TRASTRA е почти мигновените преводи до самата карта, което обикновено не отнема малко време, особено ако банката е замесена. Подобно на много други Visa карти, TRASTRA позволява безконтактни разплащания, и всичко това може да се случи само с помощта на вашия смартфон и смарт часовник.

 

По-голямата част от банките не предлагат удобни инструменти за крипто-ориентираните клиенти, които искат бързо и безпроблемно да правят транзакции от и към сметките си. Това е проблем от гледна точка на факта, че волатилността на повечето криптовалути пречи при тегленето на средства, като се има предвид, че минимално забавяне може да доведе до тяхната загуба. В някои случаи, докато процедурата по конвертиране на вашите криптовалути бъде завършена, цената на криптовалутата може да спадне, което да доведе до значителни загуби.

Няма нужда от услугите на банките

 

Елиминирайки нуждата от посредничеството на банка, TRASTRA предоставя много удобна и достъпна възможност за теглене на пари в брой.

Самата карта се издава от Contis Financial Services Ltd, компания регистрирана в Уелс и Англия, и упълномощена от FCA (Органът за финансово поведение) да предлага услугите си за преработване на дигитални разплащания. Contis Financial Services Ltd също е принципален член на Visa Europe.

 

TRASTRA Visa е лесна за използване и трябват само няколко секунди, за да извършите каквато и да било финансова операция. Сравнявайки обикновената европейска Visa с TRASTRA, има някои функции, с които TRASTRA Visa превъзхожда своя аналог.

В случай, че загубите вашата пластика, не се притеснявайте – картата може да бъде деактивирана в рамките на няколко секунди, така че няма опасност някой да тегли от вашите средства. Ако случайно успеете да намерите картата си, отново можете да я активирате и да я използвате за ежедневните си финансови операции.

Така наречените “Push” известия и известията по имейл ще ви предоставят цялостна информация за вашата сметка – кога е влизано в нея, какви транзакции са правени, до кого, по кое време и т.н., което дава уникалната възможност да се следят всички изходящи и входящи преводи.

Какви са таксите?

Всичко, що се отнася до регистрацията на сметката, е безплатно – създаването на профил, създаването на платежна сметка и активирането на портфейла за различните криптовалути. Цената на самата пластика е €9, a доставката ѝ е безплатна и отнема приблизително една седмица. Депозирането и обмена на криптовалути за долари или евро също е напълно безплатно.

Изпращането на криптовалути е безплатно до вътрешния портфейл, а ако средствата бъдат изпратени до външен портфейл, таксата ще бъде 0,005 ETH. Тегленето на пари от банкомат струва €1,25. Смяната на ПИН код коства €0,40, а транзакциите от една вътрешна карта към друга се таксуват с €0,20.

Колко пари мога да имам в картата?

Максималният баланс на сметката е €5,000, а ежедневните харчове не могат да надхвърлят €1,300. Дневният лимит при теглене от банкомат е ограничен до €300, а операции с ПОС терминал до €1,000.

TRASTRA е сред малкото дебитни карти за криптовалути, които предлагат ефективно бърз начин за конвертиране на вашите дигитални активи във фиатна валута. Картата предоставя на потребителите сигурна платформа, на която можете да обменяте криптовалути за евро, да изпращате средства до външни портфейли, да купувате криптовалути и много други.

Посетете TRASTRA още днес и започнете безпроблемно в движение да управлявате вашите дигитални активи.

Cryptodnes. BG

Последно от СВЯТ