Новата Чума – Коронавируса | Официално вече и в Европа. Сценарият – 60 млн. мъртви! Първи биологичен „Чернобил“? Коя е лабораторията изпуснала „Коронавируса“? Господ да ни е на помощ! (ВИДЕО)

/

Новата Чума – Коронавируса
Официално: болестта пристигна и в Европа, има първи заболели
Песимистичният сценарий – 60 млн. мъртви!

 

Учени от много авторитетния американски Център по здравеопазване “Джонс Хопкинс“ са изготвили модел на хипотетичната пандемия чрез помощта на компютър още три месеца преди избухването на коронавируса в реални мащаби.

Според предварителните им прогнози около 65 млн. души от целия свят биха могли да станат жертви на “новата чума“ само за около 18 месеца.

Официално в Китай  под карантина към доскорошните 13 града са прибавени нови 5, а хората в тях са 56 млн.

 

,,Очаквах появата на коронавируса в интерес на истината, така че не мога да кажа, че съм изненадан“, коментира за “Business Insider“ д-р Ерик Тонер, старши изследовател в центъра “Джонс Хопкинс.“

,,Все още не знаем доколко е заразен, знаем само, че се предава от човек на човек, но не и до каква степен“, допълни той.

Компютърното моделиране показало, че за половин година такъв вирус се разпространява въпреки мерките по целия свят и във всички държави.

Специалистът от този център счита, че усилията на Китай да овладее сегашното огнище на бързо развиващо се заболяване на горните дихателни пътища са „малко вероятно да бъдат ефективни.“

Той е сред авторите на симулация, направена със съдействието на Световния икономически форум и Фондация Бил и Мелинда Гейтс. Според нея в рамките на най-лошия сценарий може да се очакват 65 милиона мъртви от пандемията.

Д-р Тонер все още не е завършил проучване на текущия щам на коронавируса Ухан, известен като 2019-nCoV, но каза, че смъртността е вероятно да се измерва в милиони, ако грипът е устойчив на съвременните ваксини и е толкова лесно да се хване, колкото обикновения грип.

Междувременно Световната здравна организация в четвъртък обяви коронавируса за извънредно положение в Китай.

Но не определи епидемията като международна спешна ситуация!

Д-р Тонер заяви, че СЗО може да е направила грешка, като не е обявила 2019-nCoV за международна спешна ситуация.

ИКОНОМИКАТА

Финансовите и икономически експерти изчисляват, че пандемията може да причини средногодишна икономическа загуба от 0,7% от глобалния БВП – или 570 милиарда долара.

Тя обаче вече се отразява на борсите. Инвексът на Dow Jones в петък загуби 170 пункта, или 0,58%, затваряйки малко под 28 990, след като се понижи до 28 843 при следобедна търговия. Междувременно другият индекс S&P 500 SPX, -0.90% падна с 30 пункта, или 0.9%, до 3 295. Nasdaq Composite Index се понижи с 87 пункта, или 0,93%, за да завърши седмицата при 9,315, след като докосна рекордно най-рано през деня.

Мерките в Китай

В град Ухан, от който тръгна епидемията, се строи огромна болница специално за нея.

Срокът за завършването й е шест дни.

При смъртоносната епидемия от коронавирус от SARS през 2003 г., подобна болница беше построена точно за една седмица, в която преминаха лечение една седма част от всички заболели. В нея бяха лекувани една седма от пациентите в страната.

Си Дзин Пин свика специално съвещание на Политбюро във връзка с епидемията.

„Сигурни сме, че ще успеем да спечелим в тази битка, за да победим епидемията чрез превенция и контрол“, заяви той в обобщение, представено по китайската телевизия. Остра критика беше отправена към здравните власти, понеже не достигат лекарства, мед. консумативи, предпазни маски и специално облекло.

Армията също ще бъде привлечена в мероприятията за справяне с инфекцията. В 11-милионният Ухан е забранено движението на каквито и да е автомобили освен специализирани. Военни специализирани части от три военни здравни университети и редица военни болници бяха командировани в града.

По съобщения на китайските власти е отменено празнуването на големия празник Лунната Нова година, забранени са груповите туристически екскурзии в страната и чужбина, спрян е автобусният междуградски транспорт, въведен е специален режим на летищата, вероятно ще бъдат блокирани и пътнически жп превози.

Спират се редица публични прояви и услуги ( кина, театри и т.н.). Вече са затворени 70 000 киносалона в 11 000 филмови комплекси. Затворени са и много туристически обекти – Дисниленд в Шанхай, Забраненият град (императорският комплекс в Пекин), Националният музей на Китай, Великата китайска стена, гробниците на Минг и др.

Неофициално училищата също се затварят.

Под фактическа карантинна блокада вече са 40 млн. души. Официално обявените смъртни случаи досега са 41 на брой, вкл. и лекар от град Ухан. Сред новозаболелите има и 17 лица от медицинския персонал.

Цялата тази информация трябва да се възприема с питанки, понеже в условията на еднопартийно и комунистическо управление е вероятно истината да е по-страшна.

И В ЕВРОПА

Вече е сигурно, че вирусът е и в Европа.

Първите три случая на това заболяване – ДИАГНОСТИЦИРАНО И ПОТВЪРДЕНО в Европа бяха докладвани от Франция в Европейски център за превенция и контрол на заболяванията на ЕС.

Мащабните епидемии в последното столетие

Епидемията от SARS преди около 17 години отне близо 800 живота и зарази повече от 8000 души по света.

По редица оценки грипът от 1918 г., известен още като испански грип, е убил приблизително поне 20 милиона души, а се сочат и числа от 50 милиона.

Първи биологичен „Чернобил“?
Коя е лабораторията изпуснала „Коронавируса“?
Господ да ни е на помощ!
Вирусно-бактериалният център в Ухан ли?
Изглежда става дума за модифицирана и генно променена ЧУМА, което обяснява армейските кордони около градовете, вече стрелящи на месо по всички опитващи се да ги напуснат. Обяснява и вече достигналите 60 млн.души под строга карантина.

Множат се съобщенията в различни сайтове, че специална лаборатория в град Ухан е изпуснала опасния коронавирус.

Наложи се внимателно да подходя към тях, понеже първите информации дойдоха от индийски медии и сайтове, а Индия е противник на Китай, водили са помежду си няколко войни и досега имат гранични спорове и взаимни териториални претенции.

Оказа се обаче, че вирусно-бактериалният център и лаборатория наистина съществуват. Става дума за център на Китайската академия на науките, базиран точно в Ухан – града, от който стартира епидемията.

Оказа се, че няма начин да се свържа с Ли Хън, ръководител на Центъра.

Той се състои от две звена – лаборатории.

ЦЕНТЪРЪТ!

P3

Националната лаборатория по биобезопасност е разделена на спомагателна работна зона и защитена със специални конструкции, технологии и способи основна зона. Разполага с 3 клетъчни лаборатории, 2 за изследвания върху животни, други съоръжения и е основно спомагателно съоръжение към другата лаборатория – P4 Laboratory. Това подразделение играе значителна роля в клъстерните платформи за биологична безопасност.

В тази лаборатория се занимават с Ебола, SARS, Чума, вируси на различни тропически трески, например вирус на хеморагична треска на Кримско-Конго.

Занимават се и с култивиране на патогени, тяхна трансформация, тяхно откриване, тестове за чувствителност за туберкулоза и бацилов антракс.

Занимават се и с коронавируси BEV, CHIKV, MERS.

Лабораторията беше създадена точно за да търси опасни патогени като новия Коронавирус, за който сега се шуми, да насочи изследванията към тях и да намери решение за тях – някаква част от продължителната работа вследствие на избухването на SARS в Китай през 2002-03 г., което зарази много хора и уби част от тях.

P4

През януари 2018 г. Китай представи и втората лаборатория в Центъра – за биосигурност (BSL-4) на Китайската академия на науките (CAS), наречена Wuhan P4 в района Jiangxia в града.Това е другата, най-основната лаборатория.

Занимава се със същото, както и предверието й – Р3, а вероятно и с някои др. „нещица“ /биологично оръжие/.

Оборудвана е с 4 стерилизатора с двойни врати, 1 пречиствателно устройство, 14 вентилационни и климатични системи, както и високоефективни филтриращи системи, 4 специални химически душове – стаи, в които се дезинфекцира персоналът (душовете текат отвсякъде – отгоре, встрани, отдолу) и 1 животоспасяваща система (спасително убежище) за персонала, ако дяволът си няма работа.

КЛАСИФИКАЦИИТЕ

Лабораториите по света са класифицирани между 1-4 нива в зависимост от това колко опасни са микробите, които те изследват.

Четвърто равнище – BSL-4 лаборатория, изследва възможно най-опасните патогени и трябва да следва максималните нива на безопасност или „биосъдържание“.

Питам се какви идиоти са тези, които са решили да разположат Центъра и двете негови лаборатории в огромен 11-милионен град, и то в една от най-посещаваните му части.

Защото такива съоръжения се строят в пустинни места, а в основите им се залага свръхмощна термична бомба (легендите говорят и за ядрен заряд), който без да позволява намеса на персонала се самовзривява при опасност вирусът или бактерията да излетят в атмосферата. Във високата температура, развита от заряда, нищо не оцелява.

КОРОНАВИРУС ИЛИ МОДИФИЦИРАНА (ГЕННО?) ЧУМА

Всички признаци на заболяването са сходни със симптомите при БЕЛОДРОБНА ЧУМА.

След заразяване следва висока температура, болки в главата, крайниците, кръста, остра пневмония, оттам вторично заразяване на други хора по въздушно-капков път, обща слабост (хората припадат, както си вървят, за което има достатъчно видеозаписи в мрежата).

Смъртността е 100% при липса на лечение – умира се за два-три дни.

Септическата форма води до заразяване при досег, вкл. и с мъртво тяло, пренос от бълхи и др.

Може би затова по сведения на очевидци от градовете под карантина навсякъде се пръска с дезинфектанти – вкл. от камиони по улиците и чрез самолети и хеликоптери от въздуха.

Хора от Ухан, преди да се затворят всички връзки и възможности за контакт, споделят, че армейски кордони са заобиколи града и разстрелват всички, опитващи се да го напуснат. (бел: невъзможно е да проверя за достоверност тези разкази)

Версията за изяден прилеп, от който тръгнала заразата също може да говори за чума.

Щамовете са стотици, но повечето са подвластни на въздействието на антибиотици, които снижават смъртността до 7-8%.

Но модифицирана генна чума най-вероятно не може да се лекува по този начин. И засега е неизвестно какво е противодействието срещу нея.

Взетите в Китай мерки говорят за огромна тревога:

  • или епидемията се е разраснала до огромни размери, които не се съобщават;
  • или властите знаят в пълни детайли какво е станало и взимат огромни по мащаби превантивни мерки, за да ограничат последиците.

Най-вероятно и двата варианта са валидни. При само няколко хиляди заболели не може да има дефицит на здравни материали и лекарства, за което Си Дзи Пин много остро е разкритикувал медиците.

ЗАЩО МЪЛЧАТ СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ И ЕКСПЕРТИ

  1. За да няма паника, което е тъпо. Във века на глобализма е невъзможно да укрие нещо по-мащабно и причините за това. Може да се твърди от медии и специалисти някаква умишлено невярна причина, ама никой да не им вярва.
  2. Повечето съвременни държави разполагат с такива центрове и лаборатории. Те се занимават със същото, с което и в Ухан. Т.е. освен китайски проблемът за такива центрове може да се превърне и във вътрешнополитически.

Центърът в Ухан има съвместна програма за изследвания и експерименти с Франция, както и с други държави. Акредитиран е към Световната здрава организация.

Случайно или не, първите трима заболели в Европа са обявени във Франция. При белодробната чума болестта е изключително скоротечна – става дума само за няколко часа. Най-вероятно заболелите са докарани вече болни от Китай със специален въздушен рейс. Защото иначе щеше да има цял самолет с полумъртви и мъртви тела и епидемия и във Франция.

Григор Лилов


ДОПЪЛНЕНИЕ 


УТРЕ ОБЯВЯВАТ СВЕТОВНА ТРЕВОГА! Спешно заседание на кризисния Комитет на Световната здрава организация заради 2019-nCoV

Утре Световната здравна организация (СЗО) към ООН ще свика своя Комитет за действие при спешни случаи. Заседанието е от 13:30 часа местно време в Женева.

Комитетът отново ще обсъди дали епидемията представлява опасност за общественото здравеопазване като предмет на международна загриженост.
За такива глобални и с голяма потенциална заплаха здравни кризи се дава специален код – PHEIC. На предишното си заседание преди няколко дни комитетът отказа да даде това обозначение на сегашната епидемия от коронавируса, като се спря на оценка „умерена“.


– СЗО дълбоко съжалява за грешката в неотдавнашния доклад за ситуацията с коронавируса! – заяви Тедрос Аданом Гебрейесус, президент на СЗО. – Това беше човешка грешка при подготовката на доклада.


Той посочи и предаването на заразата от човек на човек в страни извън Китай като сигнал за „потенциал за по-нататъшно глобално разпространение“.

Според президента на СЗО при повечето хора заболяването протича относително леко, но при една пета от тях то носи огромни опасности за здравето им (и живота им).

В ежедневните рапорти на СЗО рискът вече е посочен като „много висок“ за Китай и „висок“ за останалите части на света.
(в България по последни данни има 1 заразен и още 2 със съмнения).

Си ДзиПин се е съгласил Китай да предостави цялата си информация за епидемията и да окаже всякакво съдействие на международни екипи на СЗО, които да помагат в борбата срещу нея. По моя информация от бюджета на Китай към вече спешно заделените почти 10 милиарда долара са прибавени още толкова във връзка с мерки срещу заболяването.

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Белият дом обмисля пълната забрана за всякакви пътувания от и до Китай като мярка за справяне с бързото разпространение на заразата извън Китай.

Бритиш Еъруейз, Луфтханза, американски авиокомпании и др. обявиха, че спират всякакви полети от и до Китай.
Редица американски, френски и италиански автомобилни концерни също ограничават дейността си в Китай и започват да изтеглят свои служители. Компании от др.- браншове (Епъл, Макдоналдс, Старбъркс и т.н.) затварят своите магазини и ресторанти и ограничават дейността си там.
Борсовите индекси продължават да спадат, цените на нефта и газа се сриват, понеже Китай освен огромен световен производител е и най-големият консуматор на горива

Британски медицински специалисти заявиха, че вероятно в момента реалният брой на вече заразените по света може да надминава 100 000. Според мен оценката им е скромна предвид на научните подозрения за неочаквано дълъг инкубационен срок на заболяването.

Лично мен много дълбоко ме тревожи опасността от появата на второ голямо огнище на заразата близо до Европа.
Говоря за Африка, където в ред държави на този континент Китай има голяма икономическа дейност и там живеят и работят стотици хиляди негови специалисти и граждани. (по някои данни над милион)
При тамошното равнище на здравните системи епидемиологичният взрив ще бъде ужасяващ. Възможно е и да надмине СПИН-а (в някои държави от южната част на континента от СПИН е болно близо една трета от населението.)

Такъв болестен взрив заедно с миграционното цунами, което ще предизвика, е непосредствена и смъртна опасност за Европа. Не виждам обаче нито ЕК, нито европейските правителства не само да взимат мерки, но дори и да осъзнаят каква потенциална заплаха виси над европейците.

Тревожи ме и възможността сегашната епидемия да добие не само масов смъртоносен резултат, но и ХРОНИЧЕН ХАРАКТЕР като СПИН-а.
Бел: по света има близо 100 млн. заразени от синдрома на имунната недостатъчност, досега – от 1981 г. насам са починали 37 млн., в последно време умират по близо милион годишно.

Личното ми мнение продължава да остава категорично – става дума за вирус-преносител на елементи на генно модифицирана чума, изпуснат от Центъра в град Ухан.

Също така съм сигурен, че и в Китай, и по света ще продължават да правят и невъзможното, за да го премълчат.

Григор Лилов

 

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

 

Д-р Пламен Пасков: “Коронавируса е чист биоинженерингов тероризъм“ (ВИДЕО)

 

Нали не сте забравили че през през февруари 2017 Гейтс ни обеща пандемия? А през април 2018 Бил Гейтс, който обожава евгениката (не пак, а отново) този път ни обеща глобална пандемия и смъртта на 30 милиона души?

Бил Гейтс и ваксините – евгеника в действие; Бил Гейтс:

„В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда. И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ, ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ, репродуктивното здравно обслужване, вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%…“ (ВИДЕО)


Интерактивна карта показваща заразата от коронавируса в реално време: Онлайн


 

Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините

 

https://thebulgariantimes.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0/

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница