Новият Aehra Sedan EV с 800 к.с. за 160 000 долара (ВИДЕО)

/

 

Италианският нововъзникващ Aehra разкри забележителен електрически супер седан, който ще съперничи на Porsche Taycan през 2026 г.

Появата на електрически автомобили осигури донякъде нулиране в дизайна и технологията на превозните средства, което подтикна нови производители да се появят и да произвеждат свои собствени електромобили, за да предизвикат установяването. Една такава компания е базираната в Милано Aehra, която стартира през 2022 г. като производител на първокласни електрически автомобили с дизайн, обещаващи сензационно представяне. Наред с SUV, фирмата разработва съперник на Porsche Taycan, наречен Sedan EV, който вече е представен в концептуална форма преди пускането му през 2026 г.

 

Aehra събра екип от уважаван персонал, за да създаде новите си електромобили, включително бившия инженер на Ferrari и Lotus Франко Чимати и бившия дизайнерски шеф на Lamborghini Филипо Перини, последният, от които е измислил плавен, ориентиран към кабината дизайн език за марката. Тази концепция ще прилича много на автомобила от 2026 г., според Aehra, с разширената си кабина, тънки надвеси и силует с ниско съпротивление.

 

Подобно на електрическите седани EQ от Mercedes, Aehra не е емулирал традиционните пропорции на седана със седана, вместо това е избрал да увеличи максимално аеродинамичните и пакетиращи предимства на своята специално изработена EV архитектура. По този начин предният капак, предното стъкло и покривът са начертани като една гладка дъга с огромна оранжерия, която започва пред предната ос. Кабината все още не е разкрита изцяло, но ще бъде достъпна през четири врати с пеперудни панти и трябва да предлага огромна практичност (SUV Aehra има същото междуосие и може да побере комфортно четирима баскетболисти от НБА, според марката) .

 

Aehra си партнира с австрийската фирма Miba, за да разработи технология за батерии по поръчка за своите електромобили, за които се предполага, че ще използват електронна архитектура 925V за пикова скорост на зареждане от 350kW. Въпреки използването на огромна батерия от 120kWh, Aehra се стреми към собствено тегло от по-малко от два тона за SUV благодарение на компонентите на шасито от въглеродни влакна, което е добър знак за по-ниския, по-спортен седан, който ще споделя същата платформа.

 

Подобно на Lucid Air Sapphire, Aehra ще предлага конфигурация с троен електродвигател с един отпред и два, задвижващи задно колело, което позволява прецизно разпределение на въртящия момент през задната ос. SUV генерира около 800 к.с. и с това оформление, което вероятно ще бъде пренесено за седана, се очаква феноменална производителност – особено като се има предвид, че може да тежи значително по-малко от конкурентите си, не на последно място 2295 кг Porsche Taycan Turbo S. За SUV Aehra се стреми към водещ в индустрията пробег от 497 мили, който може да се увеличи допълнително с по-хлъзгавата каросерия на седана.

 

Двата модела също е вероятно да споделят кабинни технологии един с друг, като SUV вече е дебютирал смелото решение за информация и развлечения на Aehra. Това съчетава традиционен монтиран на таблото сензорен екран с огромен дисплей с пълна ширина в основата на предното стъкло; по време на шофиране, по-голямото устройство осигурява скорост, навигация и медийна информация, като камерата се подава от цифровите огледала на автомобила във външните му краища. Въпреки това, когато е паркиран, екранът се издига от таблото, за да създаде огромен ултраширок дисплей за използване на медии и конферентни разговори. Очаквайте части от околно осветление, тапицерия от въглеродни влакна и устойчиви тъкани, които да се представят, когато седанът пристигне, струвайки някъде близо до очакваната стартова цена от $160 000 долара (приблизително 130 000 британски лири).

Източник: EVO
Превод: 19МИНУТИ

ВИДЕО

 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани