Някой може ли да обясни, защо процъфтяваща Финландия в ЕС и НАТО ходи до Русия, за да зарежда коли и храна?

Русия започна да анулира визите на финландци, идващи за гориво и храна

Руските граничари анулират визите на финландски граждани, които пътуват до Русия, за да заредят колите си и да купят хранителни стоки. Това съобщи днес вестник Helsingin Sanomat, предаде ТАСС.

Според изданието няколко десетки такива случаи са станали на граничните пунктове Ваалимаа и Нуйямаа на 11 и 12 май. Вестникът отбелязва, че финландците пътуват до Русия за пазаруване и зареждане с бензин с многократни бизнес визи, получени чрез частни визови центрове. Според руското законодателство подобни пътувания не са командировки, но въпреки това руските власти досега са си затваряли очите за това, подчертава изданието.

През февруари Финландия започна да строи „пробен участък“ от трикилометрова ограда на границата с Русия в района на граничния пункт Иматра. Изградената бариера ще бъде оборудвана със системи за технически контрол. Предвижда се първият етап от строителството, за който властите на републиката отпуснаха 6 милиона евро, да бъде завършен до края на юни, отбелязва ТАСС.

Източник: ТАСС

Масов глад в Русия (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕА)

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а