От 30 години Ахмед Доган е най-сигурния човек на САЩ в България (+БОНУС – ВИДЕО)

Как Пеевски и ДПС се оказаха незаобиколим фактор за конституционното проатлантическо мнозинство, след като с гласовете на БСП и ИТН промените в конституцията могат да минат и без тях? Днес тревожно се питат умнокрасивите. Диян Божидаров от „Сега“ справедливо е написал в свой коментар следното: „Една дебела неистина броди в публичното пространство. Автори са т.нар. носители на промяната. По инерция или умишлено, я подемат обществени коментатори. Измамата е, че без ДПС конституционни промени са невъзможни. ПП-ДБ и ГЕРБ не разполагат с достатъчно гласове, Движението е задължително, твърдят те. А истината е, че БСП и ИТН заедно са достатъчни за конституционно мнозинство – тежат колкото ДПС (съответно 166 или 168 гласа – с ГЕРБ и ПП-ДБ.“

Струва си да се кажат няколко думи за това.

Аз мисля, че ДПС е фундаментът на проамериканската политика в България. Това е партията с най-дълбоки корени в американското посолство, а СДС, ГЕРБ, ДБ и „Промяната“ са появили се по-късно крила на същото. Неслучайно ДПС неизменно е във властта от 30 години насам, с изключение на правителството на Костов, който от мегаломания и подценяване на този феномен ги изолира и това му струваше главата. Взе му я царят, който дойде тук, благодарение на Доган и с любезната финансова подкрепа на „Мултигруп“.

Ахмед Доган се оказа най-далновидният български политик, защото още в началото на прехода разбра откъде идва новата власт. На старата той слугуваше като обикновен доносник на ДС. Новата го короняса за крал. И това стана след един скандал, забравен от мнозина.

Преди 31 години Доган предаде на Турция (тогава най-лоялният съюзник на САЩ в НАТО) списък на български дипломати, които бяха шпиони под прикритие. Скандалът беше известен под името „оня списък“.

На 4 февруари 1992 г. Ахмед Доган, лидер на ДПС и на парламентарната група на движението, влиза в турското посолство и връчва на турския посланик няколко документа, сред които списък с имената, длъжностите и местонахождението на разузнавачите от външнополитическото и военното разузнаване на България на дипломатическо прикритие в 79 посолства в целия свят.

Данните представляват държавна тайна. По случая е водено строго секретно следствено дело. И макар че делото е образувано за разгласяване на държавна тайна, прокурорът е дал указания да се разследва и за шпионаж в полза на чужда държава. Следствието установява, че „Оня списък“ е даден на Доган от тогавашния външен министър на България Стоян Ганев, а е писан от бившия заместник-министър на външните работи и бивш офицер от Държавна сигурност Живко Попов. „Аферата „Оня списък“ наложи дълбок отпечатък върху всички аспекти на българския преход – политиката, икономиката и особено националната сигурност на страната, включително и до днес“, се казва в предговора на книгата, написана от колегата Богдана Лазарова.

През турското посолство Доган се връзва за САЩ още преди 30 години и е техният най-сигурен човек тук. Поради нашите седесарщини и неговото умело и балансирано позициониране по външнополитически въпроси, той минаваше за човек на Кремъл, но ако проследите гласуванията на ДПС в парламента по ключови въпроси за американския интерес, ще видите само него.

Доган просто знае откъде идва голямата власт и яхва вълната. Същото го разбра и Борисов и това го направи най-успешният български политик, който оцелява винаги. То не е и много сложно за разбиране.

ДПС е партията майка на днешните американски разклонения в българския политически живот. Те имат инстинкт на империя, която латентно е заложена в тях, ако и да са селяни от Дръндар и прочие, но това е друга тема. Достойна за изследване, защото турците взеха решителен реванш в управлението на България след 1878-а.

  • Явор Дачков

ВИДЕО

УВИ ВЕЧЕН ФАКТ…

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на