Официално руснаци не съществуват! Размисли за личните документи без графа – народност

В нашата страна периодично се провеждат преброявания на населението, и дойдат ли при мене, аз вежливо ги питам:

«В анкетата ви има ли графа «народност»?
«Да, разбира се», — отговарят те.
— «Вие имате право да посочите народността си». «Нима?» — питам пак аз.
— «А защо тогава не мога да запиша народността си в своя паспорт?»

А те не могат нищо смислено да ми отговорят, и затова ги питам отново:

«Защо не сте се подготвили по-добре? Когато сте достатъчно подготвени да ми отговорите, тогава заповядайте отново. Довиждане».

Ето защо в документите от преброяванията моята скромна персона я няма. Защо да участвам в този фарс?

Когато смениха съветските паспорти с руски, графата «националност» изчезна. Разбира се, това не е направено случайно. Правя такъв извод, защото никакви протести не помогнаха (а имаше!). Особено силно протестираха татарите. Но всичко, което получиха беше, само хвърчащо листче – притурка в паспорта, която се попълва по желание. Но притурката си е притурка. «Слага се, вади се». Под всякакви предлози на гражданите на Русия отказват да издават официални документи, в които да могат да запишат, кои са предците им и от кога са на тази земя.

Да, разбира се, има и такава категория «граждани», които бяха много доволни от изчезването на графата «националност». Явно, те се притесняват от народността си. Или много искат по-бързо да се влеят във «всеобщото човечество». Други причини не мога да измисля. А точно тази категория «граждани» много обичат да лепят етикети «нацист» (и антисемит) на всички останали хора.

А следващата стъпка по отмяна на народността беше приемането на Конституцията на Руската Федерация, в която авторите й «забравиха» да споменат целия държавообразуващ народ — руския. Ние руснаците, официално, не съществуваме! И в собствената си страна Русия, руснаците нямат никакви особени права, пред който и да е новокацнал папуас…

В Съветския Съюз, където активно се насаждаше интернационализъм, макар че нациите и народностите се зачитаха, те се считаха за остатък от «проклетото минало». И с преминаването към комунизма, всички те трябваше да се размесят в един съветски народ. А после, след победата на прословутата световна революция, цялото човечество трябваше да се слее в една сиво-кафяво малиненочервена маса.

Но всъщност, тази утопична идея е много стара…

Сегашният либерален списък с „идеи” малко е променен, но пак си е прекрасен: на Запад, например, искат да отменят даже половата принадлежност. Среден пол, средна националност, и всичко друго, било средно:

Биороботи от всички страни, съединявайте се! И да не сте посмели да си спомняте за никакви там, корени и предци! И за никакви отечества! И никакви различни «маймуни» не е имало: ние всички сме потомци на една-единствена африканска «Ева» и на не по-малко единствен африкански «Адам»! И как смеете да не обичате негрите, – та те са ни всичко!?

 

Мисля, че цитираните глупости са достатъчни. А за какво се прави всичко това ли? Отговорът е пред нас: На глобалистите им трябва цялата планета (ако имаха възможност, те и други светове биха заграбили).

А отделни «глупави, непрогресивни» народи, кой знае защо, отчаяно са се вкопчили в страната, която наричат своя. И те трябва да бъдат отучени от този тъп варварски навик!

 

Не затова ли отписаха руснаците в Русия? Не затова ли заливат с мигранти страните на Европа?

На мен категорично не ми харесват подобни игри. И докато думата «руснак» не се върне в основния закон на страната ни, и в документите за самоличност, аз няма да участвам в тях.

Борис Андреев, Центральное информационное агентство Новороссии
Novorusinfo

Превод, Григор Симов

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница