Очистване на кръвта в домашни условия

Малцина са тези, които се замислят колко интересни и сложни процеси протичат в нашия организъм. Една от най-важните системи в човешкия организъм е сърдечно-съдовата система. В нея циркулира кръвта, без която е невъзможен нашият живот.

Важен норматив за здравето на организма е качеството на кръвта и лимфата, които хранят всичките органи и клетки с кислород, незаменими микроелементи, витамини и извеждат от него патогени, шлаки и токсини. Качествената кръв осигурява добро здраве и ефективна работа на организма. За да имаме добро самочувствие, за да работят отлично вътрешните ни органи, е важно кръвта ни да бъде чиста. Очистването на кръвта е най-простият и ефективен начин за поддържане на здравето ни. Благодарение на очистването на кръвта се отстраняват токсини, шлаки и патогенни микроорганизми, които нарушават работата на сърцето, на кръвоносната и лимфната система. Предотвратява се развитието на лимфостазата – нарушенията в оттичането на лимфата, на варикоза и други болести.

 

Кръвта снабдява тъканите на организма с кислород, който тя взема от белия дроб, и в същото време забира от тъканите въглеродния окис и го пренася обратно в белия дроб. Кръвта снабдява тъканите с хранителни вещества, защитава организма с чуждородни вещества – инфекции, алергени, и др.

 

Защо е необходимо да се пречиства кръвта?

 

Пречистването на кръвта се налага при различни инфекционни и възпалителни заболявания, както атеросклероза, инфаркт на миокарда, инсулт и други болести на сърдечно-съдовата система. Пречистването на кръвта ускорява оздравяването и поддържа имунната система.

 

Народни средства за пречистване на кръвта в домашни условия

 

Със зеленчуци

 

Сложете в тенджера един неочистен картоф, настъргани един морков, един корен целина и един корен магданоз. Зеленчуците се заливат с вряла вода и се оставят на огъня. Врат десет минути; след това в сместа се добавя една супена лъжица счукано ленено семе и една супена лъжица пшенични кълнове. Престоява 15 минути, прецежда се и се приема веднъж на ден, на гладно.

 

С конски кестен

 

Съд до три четвърти се напълва с частично счукани сухи кестени, които се заливат с водка, до горе. Сместа престоява на тъмно 21 дни, след това настойката се прецежда и се приема по една супена лъжица, разредена с вода, три пъти на ден, преди ядене, в продължение на един месец.

 

С листа коприва

 

Една част суха коприва се залива с три части водка; сместа престоява десет дни, след това се прецежда и се приема по 30-40 капки, разредени в една супена лъжица вода, 2-3 пъти на ден, в продължение на десет дни.

Това средство не се употребява при хипертония, болести на бъбреците, гинекологични болести, повишена съсирваемост на кръвта.

 

С глухарче

 

1-2 супени лъжици сухи корени от глухарче се заливат с 250 мл гореща вода и врат десет минути. Сместа престоява 45 минути, след което се прецежда. От отварата се приема по една трета чаша, три пъти на ден, 15 минути преди ядене. Лечебният курс е 7 дни.

 

С валериана, копър и мед

 

Смесват се две чаши натурален мед, една чаша счукани семена от копър и две супени лъжици счукан корен от валериана. Сместа се залива с два литра вряла вода и се оставя да престои едно денонощие. Приема се по една супена лъжица, 3-4 пъти на ден, 30 минути преди ядене, в продължение на един месец.

 

За да се засили ефектът от посочените домашни средства за пречистване на кръвта, в менюто се включват хрян, чесън, цвекло, нар, джинджифил, черен бъз, плодове хвойна.

 

Търсете книгата на издателство PACПEP – „ПРЕЧИСТВАНЕ НА КРЪВТА И КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ“

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница