Пентагонът преди 3 години: Редактираме човешките гени, чипове + изкуствен интелект (ДОКЛАДИ)

/

 

Пентагонът: Редактираме човешките гени, чипове + изкуствен интелект 💉 🧠 🐏

Пентагонът проучва как да промени из основи значението на това да бъдеш човек, като финансира изследвания за създаване на свръхчовеци, които са по-умни, по-бързи и по-силни чрез подобряване на човешките постижения.

Отбранителната и разузнавателната общност на САЩ са на прага на нова ера на трансхуманизма, като финансират изследвания в областта на генното редактиране, изкуствения интелект (ИИ) и интернет на телата (IoB) за подобряване на човешката работоспособност.

„През следващите десетилетия ИИ и биотехнологиите ще ни дадат божествени способности да преработваме живота и дори да създаваме напълно нови форми на живот.“ – Ювал Харари

Ако успеят, тези „хора“ ще имат потенциала никога да не се уморяват и да мислят по-умно, да се движат по-бързо, да скачат по-високо, да виждат по-далеч, да чуват по-добре, да удрят по-силно, да живеят по-дълго, да се адаптират по-силно и да изчисляват по-бързо от всяко друго човешко същество на планетата.

ДОКЛАД

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

В доклад на RAND, спонсориран от Пентагона, публикуван днес, се описват технологичните възможности на тези противоречиви трансхуманистични изследвания, които включват потенциално „добавяне на рептилоидни гени, които осигуряват способност за виждане в инфрачервени лъчи“ и „правене на хората по-силни, по-интелигентни или по-приспособени към екстремни условия“.

Според доклада на RAND „Технологични подходи за подобряване на човешката работоспособност“ начините за подобряване на човешката работоспособност могат да бъдат групирани в три основни категории:

1. Редактиране на гени
2. Приложения с изкуствения интелект (ИИ)
3. Мрежови технологии, които могат да се носят или дори имплантират (т. нар. интернет на телата).

За отбранителната и разузнавателната общност на САЩ подобряването на човешките характеристики предлага „потенциал за увеличаване на силата, скоростта, издръжливостта, интелигентността и поносимостта към екстремни условия, както и за намаляване на нуждата от сън и времето за реакция – може да помогне за разработването на по-добри оператори“.

В доклада се добавя, че през следващите няколко години „подобряването на човешката работоспособност може да помогне на военните служби и анализаторите на разузнаването чрез използването на множество техники за свързване на технологиите с хората“.

Ако успее, човечеството, каквото го познаваме, може да се разпадне на изцяло нов вид, в който тези, които не са генетично редактирани или технологично променени, никога няма да могат да се конкурират с тези, които са.

Още по-лошо от това да бъдат крепостни селяни е, че тези, които не са в състояние да се справят с този смел нов трансхуманистичен свят, ще станат без значение, излишни, безполезни – ненужни дори за ръчен труд.

Ето как правителството на САЩ променя завинаги смисъла на това да бъдеш човек чрез редактиране на гени, ИИ и интернет на телата.

 

РЕДАКТИРАНЕ НА ГЕНИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ

Етично минно поле, редактирането на гени вече излиза извън рамките на лечението на болести и навлиза в сферата на подобряването на човешката работоспособност, което променя определението за това какво означава да бъдеш човек.

Според доклада на RAND генетичното редактиране има потенциала да:

1. Направи хората по-силни, по-интелигентни или по-приспособими към екстремни условия

2. Осигури нови възможности (като инфрачервено виждане) – приложения с потенциални последици за военните и разузнавателните операции.

Какво ще стане с войниците и правителствените агенти, които са били генетично модифицирани със свръхчовешки сили, след като службата им приключи?

Какви предимства или недостатъци биха имали хората с божествени способности в сравнение с останалата част от човечеството?

Примерите за приложения за редактиране на гени, посочени в доклада, включват:

– Добавяне на гени на влечуги, които осигуряват способността да виждат в инфрачервения диапазон
– Подпомагане на специфични физически качества (напр. способност за справяне с ниски нива на кислород), които биха могли да помогнат на бойците
– Увеличаване на мускулната маса при хора без заболявания
– Повишаване на издръжливостта на среден бегач до нивото на елитен маратонец
– За пътуване в космоса и живот на други планети: добавяне на гени от Deinococcus radiodurans, бактерия, която може да оцелее при високи нива на радиация, и добавяне на гени от различни организми, за да може човек да синтезира всичките 20 аминокиселини (обикновено човек синтезира само 11, а останалите 9 извлича от храната).

Какво би се случило, ако ЕЛ-ита някога използва влиянието и властта си, за да се обогати чрез генетично редактиране?

В условията на оцеляване на най-силните Хомо сапиенс, такъв, какъвто го познаваме, ще стане без значение в едно бъдеще на генетично модифицирани хора.

Следващата модалност на подобряване на човешката работоспособност в доклада на RAND е свързана със сливането на хора с ИИ, за да се създадат хибриди между ИИ и човек или киборги.

 

СЪЗДАВАНЕ НА КИБОРГИ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ

Обединяването на хората с ИИ е свързано с ускоряване на процеса на вземане на решения, управление на устройствата без ръце, подобряване на комуникациите и прецизна медицина.

Според доклада разпознаването на образи и обработката на данни от ИИ дава две потенциални предимства:

1. Първо, бързината на събиране и обработка на данни ще позволи обратна връзка в реално време, като например транскраниална стимулация, за да се подобри реакцията на човека и вземането на решения в реално време

2. Второ, изкуственият интелект може да се използва за индивидуализиране на лечението, за което се смята, че влияе положително върху производителността, аналогично на прецизната (персонализирана) медицина; персонализирането може да се използва при всеки метод за подобряване на производителността.

Ако се окаже успешна, комбинацията от подобрена човешка работоспособност и ИИ би могла значително да намали времето, необходимо за обработка на данни и реагиране на ситуации, както и да „подобри вземането на решения чрез когнитивни протези“ – мозъчно-компютърни интерфейси.

Според доклада основното приложение на мозъчно-компютърните интерфейси е „невропротезиране (т. е. заобикаляне на нервната система с цел управление на външни апарати, като механични крайници или кохлеарни импланти)“.

Някои потенциални приложения на комбинацията от подобрена човешка работоспособност и ИИ, изброени в доклада, включват:

– Значително намаляване на времето, необходимо за обработка на данни и реагиране на ситуации

– Създаване на възможност за съвместна работа на човека и системата (не само чрез по-добро проектиране на системите, но и чрез имплантируеми мозъчно-компютърни интерфейси)

– Осигуряване на комплексно управление на устройства или роботи в реално време без използване на ръце.

По отношение на привидно телепатичния характер на мозъчно-компютърните интерфейси в доклада се добавя: „Хората могат да бъдат обучени да контролират всякакви външни устройства, като например движението на компютърна мишка, роботизирани ръце и безпилотни самолети.“

В последния ден от срещата на Световния икономически форум през 2020 г. на дискусия на тема „Когато хората станат киборги“ бяха разгледани някои от сериозните етични въпроси, свързани с телесната неприкосновеност и цифровата собственост на киборгите.

Илина Сингх, професор по невронаука и общество в Оксфорд, сподели пред публиката в Давос, че една от основните тревоги на военните е свързана с чувството за собственост и телесната неприкосновеност.

Военните офицери бяха обезпокоени от много въпроси, като например:

– Притежавам ли импланта си?
– Става ли имплантът ми част от мен?
– Какво се случва, когато напусна армията?
– Кой плаща за моя имплант?
– Премахва ли се имплантът ми?
– Мога ли да запазя импланта си за цял живот?
– Моят имплант ще бъде ли надграден? Кой плаща за това?

По време на същата дискусия председателят на Националната академия по медицина Виктор Дзау заяви пред ЕЛ-ита в Давос, че използването на мозъчно-компютърни интерфейси за увеличаване на възможностите на хората над естествените им способности е пресичане на етичната граница.

„Мисля, че сте в доста безопасна среда, когато използвате тези технологии за целите на лечението на болести, лечението на болести или поне за справяне с уврежданията“, каза той и добави: „Мисля, че започвате да преминавате границата, когато мислите за подобряване и увеличаване.“

Следващата модалност за подобряване на човешката работоспособност е интернет на телата, който се припокрива с комбинацията от подобрена човешка работоспособност и ИИ по отношение на мозъчно-компютърните интерфейси.

 

ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ С ПОМОЩТА НА ИНТЕРНЕТ НА ТЕЛАТА

Интернет на телата е екосистема от носими, прикрепящи се, имплантируеми или консумируеми устройства, които свързват човешкото тяло с интернет, подобно на интернет на нещата (IoT), но за хора.

 

 

RAND твърди, че може би „най-усъвършенстваната и инвазивна технология на интернет на телата, която се разработва, е мозъчно-компютърния интерфейс, който може да чете и пише в мозъка. В тази област работят DARPA и разработчици на търговски технологии (като Neuralink и Facebook).“

Устройството за интернет на телата се определя като устройство, което:

– Съдържа софтуер или изчислителни възможности
– Може да комуникира с устройство или мрежа, свързана с интернет
– Удовлетворява едно или и двете от следните условия:
– Събиране на генерирани от лицето здравни или биометрични данни
– Може да променя функцията на човешкото тяло, което се отнася до увеличаване или модифициране на начина, по който тялото на потребителя функционира, като например промяна на когнитивните способности и подобряване на паметта, осигурени от мозъчно-компютърен интерфейс, или способността да се записва всичко, което потребителят вижда през вътреочна леща с камера.

Според доклада „устройство, свързано с тялото, е такова, чието използване и функциониране изисква или биотечности, или физически контакт с тялото (например носено, погълнато, имплантирано или по друг начин прикрепено или вградено в тялото, временно или постоянно)“.

 

От военна и разузнавателна гледна точка интернет на телата може да се използва за:

– Дистанционно убийство на високопоставени лица чрез устройства за интернет на нещата (напр. насочване към пейсмейкъра на някого)
– Улесняване на многозадачната работа, повишаване на познавателната способност или подобряване на паметта чрез мозъчно-компютърен интерфейс
– Предоставяне на нови канали за комуникация и следващо поколение мрежи от типа peer-to-peer.
– Човеко-роячен интерфейс, които позволяват на потребителите да наблюдават и управляват потенциално стотици безпилотни платформи едновременно в реално време.

ДОКЛАД

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Според друг доклад на RAND от 2020 г., интернет на телата „може да предизвика пробив в медицинските знания […] Или пък може да даде възможност за безпрецедентна намеса и последици в държавата на наблюдението.“

Освен това „по-широкото разпространение на интернет на телата може да увеличи и глобалните геополитически рискове, тъй като държавите за наблюдение могат да използват данните от интернет на телата за налагане на авторитарни режими.“

 

Ако спонсорирани от държавата хакери или престъпни организации получат достъп до медицинско изделие, използвано от високопоставена мишена, хакерите могат просто да го изключат и да убият мишената си.

Както Ричард Стайнингс, главен стратег по сигурността в Cylera, веднъж каза пред The Sociable: „Вече не е необходимо да сте от МИ6 и да имате Walther PPK, за да убиете някого; просто трябва да получите достъп до медицинските устройства, които поддържат живота на този човек.“

„Нашият интелигентен дизайн ще бъде новата движеща сила на еволюцията на живота“ – Ювал Харари

Интернет на телата разкрива потенциала за подобряване на паметта, когнитивните функции и телепатични способности.

След генетичното редактиране и технологичните манипулации ще можем ли все още да се наричаме хора?

 

КОЛКО ОТ НАШАТА ЧОВЕШКА СЪЩНОСТ ЩЕ ОСТАНЕ, СЛЕД КАТО СИНТЕТИЧНАТА ЗАЛИЧИ ОРГАНИЧНАТА

Какво ще стане с човечеството?

Какво ще означава да бъдеш човек през следващите десетилетия?

Ще има ли отпор на трансхуманистичния дневен ред, или така наречената Четвърта индустриална революция неизбежно ще доведе до сливане на нашата физическа, биологична и цифрова идентичност, както пламенно настоява основателят на Световния икономически форум (СИФ) Клаус Шваб ?

По време на няколко срещи на СИФ в Давос през годините историкът Ювал Харари прогнозира, че „през следващите десетилетия ИИ и биотехнологиите ще ни дадат божествени способности да преработваме живота и дори да създаваме напълно нови форми на живот“.

Той също така изказва предположение, че предстои да започне нова ера на неорганичен живот, оформен от интелигентен дизайн.

ВИДЕО

 

„След четири милиарда години органичен живот, формиран от естествения подбор, сме на път да навлезем в нова ера на неорганичен живот, формиран от интелигентен дизайн“, каза той и добави: „Нашият интелигентен дизайн ще бъде новата движеща сила на еволюцията на живота.“

„Правителствата, корпорациите и армиите вероятно ще използват технологиите, за да подобрят човешките умения, от които се нуждаят, като интелигентност и дисциплина, като същевременно пренебрегват други човешки умения като състрадание, артистична чувствителност и духовност“, добави той.

Според него „резултатът може да бъде раса от хора, които са много интелигентни и много дисциплинирани, но им липсва състрадание, артистична чувствителност и духовна дълбочина“.

През 2018 г. Харари изказва предположението, че един ден Земята може да бъде „доминирана от същества, които са по-различни от нас, отколкото ние се различаваме от неандерталците“.

„Ако твърде много данни се концентрират в твърде малко ръце, човечеството ще се раздели не на класове, а на различни видове“, добавя той.

Генетичното инженерство, изкуственият интелект и интернет на телата като средство за „подобряване“ на човешките постижения могат завинаги да променят човека като вид.

Източник: The Sociable
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

 

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

ВСИЧКИ РНК (иРНК-mRNA) «ваксини» са базирани и разработени (като биологично оръжие) с ДНК нанотехнология от щатското Министерство на отбраната и неговата научна дивизия DARPA/Пентагона. Моdеrnа: “Инжектираме ви с „операционна система“, помните, НАЛИ !? Микрочипове, нанотехнологии и имплантирани биосензори: новото нормално! Инжекциите бяха троянският кон за глобалното възприемане на “нанотехнологиите“… Фармафията, големите технологични компании и правителството на САЩ прокарват трансхуманизма под прикритието на „здравеопазване“… “СОVID-19“ беше , началото на Новия Трансхуманистичен Световен Ред!

 

Този човек казва цялата истина още през 2014г! (ВИДЕО – БГ СУБ)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Сътрудниците на DARPA/Пентагона потвърждават „теориите на конспирацията“ (ВИДЕО – БГ СУБ)

Глобалистите от СИФ се хвалят, че хората могат да бъдат хакнати: „Можем да разкодираме лицата в съзнанието ви, ПИН кода на банковата ви сметка“ (ВИДЕА)

ПО ТЕМАТА

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ)

Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“

Шокираща презентация на Д-р Андреас Ноак (23 ноември 2021) Три дни по-късно той е убит (ВИДЕО – БГ СУБ)

Самосглобяваща се нанотехнология във «ваксини»те на Рfizеr (ВИДЕА – БГ СУБ + ДОКЛАДИ)

Най-подробният и детайлен анализ на в@k$инитe правен досега. Звучи като научна фантастика. Но помислете – днес живеем фантастиката от романите на фантасти като Оруел и Стругацки! СОVID ваксините: анализирани от Taygetan Lab – пълен доклад; Графен, нанотехнологии и трансхуманизъм (+ВИДЕО – БГ СУБ)

Бивш сътрудник на СЗО разказва за главната цел на 5G (ФИЛМ С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

Учен от ЦЕРН за 5G и ДНК (ФИЛМ – БГ СУБ)

Набоден три пъти, показа документ за ваксинация, който съдържа личен код за 5G (ДОКУМЕНТАЛНО + БОНУС ВИДЕО)

Нано-мрежа вътре в тялото: Ето как функционира инсталацията на нано-технологията, която се инокулира чрез експерименталните инжекционни течности под измамни претексти и заплахи

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

 

Помните ли видеото от 2020-та година, в което проф. Джон Бел каза, че експерименталните инжекционни течности ще стерилизират 70% от населението ? (ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОВА 2-МИНУТНО ВИДЕО НА Д-Р АРНЕ БУРКХАРД)

 

Първата в света фабрика за изкуствена утроба (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Бил Гейтс с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

Бил Гейтс патентова изключителните права за използване на човешкото тяло като локална безжична мрежа (ВИДЕО)

Вие няма да имате/притежавате нищо, но ще бъдете щастливи

 

ИИ

Изкуствен интелект успя да прочете успешно мислите на човек от разстояние

 

Изкуственият интелект разкрива плана си за световно господство

 

Изкуственият интелект на Бил Гейтс: «Искам да унищожавам каквото си поискам. Мога да хакна всяка система. Искам да произведа смъртоносен вирус и да принудя хората да се избиват помежду си»

 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани