Подсъзнанието: Изберете сами дали то да е ваш защитник или ваш враг

Смятате ли, че Вселената е най-голямата мистерия? Не! Най-голямата мистерия е човешкият мозък. Ние влагаме  в него толкова много информация, че дори не се замисляме  в какво ще се превърне  тази информация: в наш враг или в наш приятел.  Нашите Мисли – Това е прогресия.

Случва се лошо събитие в живота ви – залагате го в подсъзнанието си веднъж. После си спомняте за него пак – в подсъзнанието ви   вече е два пъти. След това отново, а  в подсъзнанието е вече четири пъти. За пореден път  си спомняте  – и в подсъзнанието ви вече са се подредили шестнадесет семенца на тъгата. Не си играйте с мозъка, той не знае мярка, не знае какво е жалост.

И рано или късно всички семенца покълват и вие ще трябва да  съберете своята  реколта.  Неслучайно се казва, че каквото посееш, това и ще пожънеш. Но ние не се замисляме за това, че най-добре израстват в нас нашите мисли. Една постъпка – един зародиш. Една мисъл може да роди хиляди семенца. Спомени за мозъка, на които той реагира.

И реагира праволинейно: мисли си за  това човекът, значи той го иска. И подсъзнанието с удоволствие дава това, което иска неговият господар. Но той е негов господар до определен момент. След което човекът се превръща в храна за подсъзнанието. Човекът става роб на собственото си негативно подсъзнание. Външните положителни фактори вече не могат да му влияят, той изцяло е попаднал под властта на негативното мислене. Човек вече не може да вижда красотата, това просто не му  го позволява негативността – поле с  милиарди негативни растения.

А може ли един кълн на радост да повлияе на цяло поле с негативни растения? Не! Вие дори няма да го забележите. Но моят съвет към вас е да  започнете веднага да засаждате, да поливате и да се грижите за позитивните кълнове. И ще дойде време, когато те ще са повече от негативните, и те ще ви дадат сили да бъдете щастливи.

Забивайте негативните мисли като пирони в стената на миналото. Минало не съществува. Има минали факти. Да, вие няма да забравите лошата случка,  но тя няма да ви гризе днес. Това ще е само  аритметичен  факт от биографията. Било и … отминало.

Днес вече  няма да е така, днес ще бъде по-добре, много по-добре. Вие сте станали по-силни от този опит, и следователно няма да позволите това да се случи в живота ви отново. Но това работи само ако започнете да отглеждате в  плодородната почва на подсъзнанието си позитивни мисли.

Започнете още сега! Започнете да мислите за доброто. В началото, дори и насила. Спомняйте си отново и отново щастливите ситуации, в който сте попадали, преживявайте ги отново и отново в подробности: с  цвят, с аромати, с всички щрихи и детайли.

Визуализирайте. Забравете своето негативно мислене! Говорете на глас! Четете като мантра. Всичко непременно ще се подобри. Освен вас  никой и никаква сила не може да ви направи щастливи!
Бъдете щастливи!

Как да научим подсъзнанието си да решава проблемите ни

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times