Потвърдено: 5G мрежите разболяват здрави хора (НАУЧЕН ДОКЛАД)

5G кулите могат да разболеят здрави хора

Нов доклад доказва, че двама здрави мъже бързо са развили типичните симптоми на „микровълновия синдром“ малко след като на покрива на офиса им е била инсталирана 5G клетъчна кула.

Според доклада, публикуван на 4 февруари в Annals of Clinical Case Reports, мъжете са имали главоболие, болки в ставите, шум в ушите, необичайна умора, нарушения на съня, парене на кожата, тревожност и проблеми с концентрацията.

Констатациите съвпадат с резултатите от подобен доклад за случай, публикуван миналия месец в Annals of Case Reports – който се появи по-рано в шведското списание Medicinsk Access – показващ, че преди това здрави мъж и жена са развили подобни симптоми на микровълнов синдром скоро след като над апартамента им е била инсталирана 5G кула.

И двата доклада показват, че нейонизиращото лъчение от 5G – доста под разрешените от властите нива – може да предизвика здравословни проблеми при хора, които не са имали предишна електромагнитна чувствителност.

Според авторите двата доклада са първите проучвания в света за въздействието на 5G върху здравето на хората.

Водещият автор на докладите д-р Ленарт Хардел – водещ учен в света в областта на рисковете от рак, причинени от радиацията – заяви, че двата доклада са „новаторски“, тъй като служат като „първото предупреждение за опасност за здравето“.

„Възможно е това да се отнася за 5G и тези резултати трябва да бъдат взети на сериозно“, каза той.

„Не би трябвало да се налага хората да напускат домовете си заради 5G“, казва Хардел, онколог и епидемиолог от Фондацията за изследване на околната среда и рака (environmentandcancer.com), който е автор на повече от 100 статии за нейонизиращата радиация.

САМО „ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА“

Хардел заяви пред The Defender, че двете проучвания на случаи вероятно са само „върхът на айсберга“, когато става въпрос за въздействието на 5G върху здравето на хората.

Тъй като липсват изследвания на здравните ефекти от излагането на 5G, Хардел казва, че не знаем колко хора се разболяват от 5G.

Мона Нилсон – управляващ директор на Шведската фондация за радиационна защита (stralskyddsstiftelsen.se) и съавтор на докладите по случая – заяви, че е „голям скандал“, че „5G се разпространява от няколко години в Швеция и САЩ, без да е проведено каквото и да е проучване за въздействието върху здравето“.

„Тези две проучвания показват, че 5G е много опасен за здравето и че учените и лекарите, които от години предупреждават (5gappeal.eu) за сериозни последици за човешкото здраве поради прогнозираното огромно увеличение на микровълновата радиация… са били прави в оценките си“, допълва Нилсон.

5G ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ МНОГО СИСТЕМИ ОТ ОРГАНИ

В януарския доклад за случай телекомуникационните компании са заменили 3G/4G клетъчна кула с 5G кула на покрива точно над апартамента на здрави мъж и жена на 63 и 62 години.

Няколко дни след инсталирането на 5G кулата двамата жители започват да развиват остри физически симптоми, което ги кара да се изнесат.

Физическите симптоми на жителите бързо намаляват или изчезват, когато се преместват в сграда с много по-ниски нива на радиация.

Измерванията, направени в апартамента им, показват изключително високи нива на нейонизиращо лъчение в целия апартамент. Измерената максимална стойност е над 2 500 000 микровата на квадратен метър (μW/m2) – най-високата максимална стойност, която използваният уред може да измери, така че действителната радиация може да е била дори по-висока, казват Хардел и Нилсон.

Констатациите в доклада противоречат на уверенията на Шведския орган за радиационна безопасност, че количеството радиация, излъчвано от клетъчна кула, е сравнително ниско под, зад или над кулата, добави тя.

Във февруарския доклад се обсъждат преживяванията на двама мъже на 57 и 42 години, когато на покрива на офиса им, където те работят като консултанти по информационни технологии и управление и понякога спят, е заменена 3G/4G кула с 5G оборудване.

Мъжете са проявили симптоми малко след инсталирането на 5G кулата и са избрали да се преместят – тогава симптомите им са намалели или изчезнали.

Хардел и Нилсон измерват максимална мощност от 1 180 000 микровата (μW/m2) в офиса на мъжете.

И при двата случая е използван класическият „провокационен тест“, който е „изключително важен в медицината“, казва Хардел, тъй като ясно показва симптомите, които се появяват, когато човек е изложен на нещо – например алерген, лекарство или ново ниво на радиация.

Коментирайки откритията, Хардел казва, че е интересно, че 5G изглежда действа като „фундаментален биологичен механизъм“, тъй като засяга „толкова много системи от органи“.

„Как може да се обясни, че се получават когнитивни ефекти, сърцебиене, проблеми със съня и т. н.?“, казва той.

Лицата в докладите за случаи не са имали анамнеза за електромагнитна чувствителност, така че те не са били „подготвени“ да подозират, че 5G може да причини заболяването им, добави Хардел.

ДОКЛАДИ ПРОПРАВЯТ ПЪТЯ ЗА ТОЧНА КЛАСИФИКАЦИЯ НА РИСКОВЕТЕ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ 5G

Според Хардел този тип изследвания са от ключово значение за придвижването към подходящо регулаторно класифициране на 5G като представляващ риск за човешкото здраве.

През 2011 г. Международната агенция за изследване на рака (IARC) към Световната здравна организация класифицира радиочестотните-електромагнитни полета (RF-EMF) като „вероятно канцерогенни за хората (група 2B)“. През януари IARC обяви, че ще „координира изготвянето на оценка на риска от експозиция на 5G“, която трябва да бъде публикувана през 2025 г.

Междувременно Хардел и Нилсон вече изготвят третия си доклад за въздействието на 5G върху здравето на хората и се надяват да го публикуват следващия месец.

Въпреки че първите два доклада бяха посветени на последиците за здравето, свързани с живота под 5G кула, те заявиха пред The Defender, че следващият им доклад ще документира последиците за здравето на хората, живеещи от другата страна на улицата.

„Това също са много тревожни ситуации“, казва Нилсон.

Нилсон заяви, че вече са получили измерване на 2,5 милиона микровата на квадратен метър (μW/m2) – „което е най-високото ниво, което нашият уред може да измери“ – на 60 метра от кулата, така че хората, живеещи в този диапазон от кулата, могат да бъдат засегнати от радиацията.

Хардел подчерта, че докладите за случаи могат да имат голямо въздействие с течение на времето. „[5G] ми напомня за моите проучвания върху фенокси хербицидите и диоксините – всичко започна с доклади за случаи“, казва Хардел.

Той нарече химическите хербициди „агент Ориндж“, като се позова на това, че американските военни сили са ги използвали по време на войната във Виетнам, за да унищожат горската покривка и реколтата за войските на Северен Виетнам и Виет Конг.

Хардел казва, че през 1970-те години е забелязал, че няколко от пациентите му, които са работили в шведската горска промишленост и са били натоварени с пръскането на твърда дървесина с тези хербициди, са развили рядка форма на рак, наречена сарком на меките тъкани.

Затова той написва и публикува доклад за случая, който води до допълнителни проучвания.

„Имаше много голяма съпротива от страна на горския, промишления и селскостопанския сектор“, каза той.

Въпреки това 20 години по-късно Международната агенция за изследване на рака класифицира тези видове диоксини като „канцерогенни за хората (група 1)“, казва Хардел.

Хардел също така казва, че неговите казуси са били използвани от правителството на САЩ за отпускане на обезщетение на ветерани от войната във Виетнам, които са били изложени на въздействието на агент Ориндж.

РЪКОВОДСТВАТА ЗА РАДИОЧЕСТОТНИТЕ-ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ИЗЛЪЧВАНИЯ СА СЪОБРАЗЕНИ С ИНДУСТРИЯТА, А НЕ СЕ ОСНОВАВАТ НА НАУЧНИ ДАННИ

Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения (icnirp.org) е частна неправителствена организация, регистрирана в Мюнхен, Германия, която „успя да получи статут на сътрудник“ със Световната здравна организация, за да „хармонизира насоките за радиочестотно излъчване в целия свят“, казва Хардел в обзорна статия от 2021 г.

Според Хардел Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения сама назначава членовете си и е затворена откъм прозрачност.

Тази комисия е публикувала само три статии с насоки за излагането на радиочестотни и електромагнитни излъчвания, казва той.

„Признават се само топлинните (загряващи) ефекти от радиочестотната радиация, като по този начин се изключват всички изследвания, показващи вредни ефекти при по-ниски нетермични интензитети“, казва Хардел.

Насоките на Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения са определени така, че да позволяват много високи нива на експозиция, за да не се възпрепятства внедряването на тази технология, каза той и добави, че те са благоприятни за индустрията, докато са в ущърб на човешкото здраве и околната среда.

„Всъщност“, добавя Хардел, „насоките на Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения никога не са били оспорвани от индустрията в рецензирани статии, което трябва да се приема като зелена карта за приемане от индустрията.“

През 2020 г. заместник-председателят на комисията Ерик ван Ронген заяви, че 5G е безопасен за хората, стига да не се превишават граничните нива на комисията.

Ван Ронген заяви също, че насоките на комисията относно „безопасността на 5G“ са „разработени след задълбочен преглед на цялата съответна научна литература“.

Въпреки това Нилсон заяви, че насоките на Международната комисия за защита от нейонизиращи лъчения са разработени чрез отчитане на средната стойност на нивата на радиочестотите за 6 минути, което замъглява действителната опасност, тъй като 5G кулите могат да излъчват пулсиращи сигнали.

Предишни изследвания са показали допълнителен риск от пулсиращо лъчение, казва Нилсон.

Тя каза, че според авторите на преглед на научните изследвания на ЕМП, извършени до този момент през 1971 г., изследователи от СССР, САЩ и Чехословакия независимо един от друг са стигнали до заключението, че излъчването на импулсни вълни може да предизвика по-големи биологични ефекти при животните – включително увреждане на органите и смърт – отколкото същата честота, когато не се пулсира.

Нилсон заяви, че е ненаучно от страна на Ван Ронген да твърди, че проучванията са доказали безопасността на 5G по отношение на човешкото здраве.

„Ерик ван Ронген няма да може да се позове на такива проучвания, защото те просто не съществуват!“, каза Нилсон.

Автор: Сюзън Бърдик, 23/02/2023
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

ДОКЛАДЪТ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Въпреки стотици, а може би и хилядите статии на световноизвестни УЧЕНИ за вредата от 5G на 14.03.2020 г. управляващата “БГ“ ИЗМЕТ използвайки контролавируса и овчекоронодушната паника без никой да разбере тихомълком прокара и ИЗГЛАСУВА изграждането и поддръжката на 5G мрежата у нас, която НЯМА да изисква разрешение и НЯМА да подлежи на регулация в България! Досега знаехме, че смъртоносната 5G мрежа се ползва за стерилизация, контрол на масите и депопулация. Има множество изследвания на учени, които доказват, че микровълновата радиация унищожава човешката репродукция.

5G мрежата е създадена в Израел, но е забранено да се ползва там!

ВИДЕО: 5G е оръжейна система, предназначена да УБИВА хора, казва оръжейният експерт Марк Стийл.

ПО ТЕМАТА

Бивш сътрудник на СЗО разказва за главната цел на 5G (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

Учен от ЦЕРН за 5G и ДНК (ВИДЕО – БГ СУБ)

САЩ признаха официално че 5G причинява СОVID-19

Набоден три пъти, показа документ за ваксинация, който съдържа личен код за 5G (ДОКУМЕНТАЛНО + БОНУС ВИДЕО)

Чували ли сте за вирус с електромагнитни излъчвания?

Ако не сте, Ройтерс ще ви каже… 👇

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от