Появява се нова раса – хора с две сърца

Носителите на рядка мутация, която се характеризира  с наличието на две  напълно функциониращи сърца – са представители на една нова, много по-съвършена раса –  твърдят учени от Съединените щати

Според тях, кръвоносна система с едно-единствено сърце – най-общо казано – не е много оптимално от биологична гледна точка на системата, така че ако се вземе по внимание факта, че хората продължават да еволюират, появата на човешки същества с две сърца – е нещо напълно нормално.

Това е мутация, в резултат на която у ембрионите, намиращи се в периода на развитие на вътрешните органи, се образува не едно-единствено четирикамерно сърце, а две двукамерни.

Първият такъв научно документиран случай датира от началото на ХХ век – две сърца са били открити у американец  с фамилия DURR. През 1911 г. такъв случай е регистриран и в  Руската империя.

В днешния свят, както отбелязва американският антрополог Сюзън Къчел, има много хора с две сърца.

Те са, както казва ученият, бъдещето на човешката раса, която по този начин ще се сдобие със сериозна защита срещу много опасни заболявания на сърдечно-съдовата система.

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times