Прасковите карат раковите клетки да се самоубиват

(Natural News)

Прасковата е известна като „плод на спокойствието“ в Унгария.

В Китай тя е символ на късмет и дълголетие.

Установено е, че съединения в прасковите могат да инхибират растежа на ракови клетки на гърдата и способността им да се разпространяват.

Какво е рак на гърдата?

Ракът на гърдата е вид рак, произхождащ от тъканите на гърдата. И мъжете, и жените могат да бъдат засегнати от него, все пак това е по-рядко при мъжете. Заедно с рак на маточната шийка, той е един от най-често срещаните видове рак, който рефлектира жените. Един от основните проблеми с рак на гърдата е, че често не се открива достатъчно бързо. Това се дължи на ниска информираност за заболяването. Ранното откриване може значително да намали риска от смърт.

Рак на гърдата убива 40 000 годишно

Според Националния институт за рак в Америка, има 192 370 нови случаи на рак на гърдата при жени и 1910 случаи при мъжете през 2009 г. През същата година 40 170 жени и 440 мъже починали от рак на гърдата. Световната здравна организация съобщава, че рак на гърдата представлява 16% от смъртните случаи на рак на жените в световен мащаб.

Яжте по 2-3 праскови дневно за профилактика на рака на гърдата

Резултатите от това проучване са важни за това, че метастазите на рак на гърдата са често по-смъртоносни от първичния тумор. Необходими са допълнителни процедури за предотвратяване на разпрострнение на клетките при рак на гърдата в белите дробове, мозъка и костите.

Също така, резултатите могат лесно да бъдат прилагани на хора. В проучването, на плъхове са дадени дози от 0,8-1,6 мг от полифеноли в прасковата. За хората това се свежда до около 2-3 праскови на ден.

Екстрактите убиват раковите клетки, но не и нормалните клетки

„Тези екстракти убиват раковите клетки, но не и нормалните клетки“, казва Cisneros-Zevallos.

Установено е, че в екстрактите има два специфични компонента – фенолни киселини – хлорогенни и неохлорогенни, които са отговорни за убийството на раковите клетки, но не засягат нормалните клетки, казва Cisneros-Zevallos.

Двете съединения са много често срещани в повечето плодове, но изследователите казват, че плодове като сливи и праскови са с особено високи нива.

„Така че тези екстракти са много, много привлекателни от гледна точка, че са алтернатива на типичната химиотерапия, която убива нормалните клетки заедно с раковите“, добавя Д-р Бърн.

Превод: Био Поглед

ПО ТЕМАТА

Фармацевтичните гиганти от години крият за обикновен витамин, убиващ рака (ВИДЕО)

Тайственият витамин В 17

Учени още търсят обяснение на феномена на племето Хунза

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница