Президентът е ЗА влизането на България в Еврозоната

/

«Нормално е в случаи като този с публикацията на каталунския вестник за „къщата в Барселона“ да има повече емоции, но те не са най-добрият съветник. Аз напълно разбирам притесненията на министър-председателя, защото този тежък случай засяга не само лично него, той засяга и България и във вътрешен, и в международен план. Не аз трябва да отговарям на въпроси, защото нямам никакво отношение към действията на прокуратура и полиция, още по-малко на друга държава. Това коментирах днес пред журналисти за хипотезата на министър-председателя, че публикациите са били насрочени да излязат в сряда, когато се проведе и гражданското шествие в памет на Апостола на свободата.
В отговор на въпрос за решението за отлагане на влизането ни в чакалнята на еврозоната посочих, че имаме ясни цели – пълноправно и надеждно участие на България във всички стълбове и политики на Европейския съюз. Това означава членство и в еврозоната. Въпросът обаче е как ще стигнем дотам. От действията на българските правителства зависи дали въвеждането на еврото ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция или ще поражда недоверие, че и този път цената ще бъде платена от гражданите. Очаквам от българското правителство много по-открита, по-ефективна политика, която да върне доверието в този процес. Според мен експертният консенсус трябва да предшества политическите декларации.

Цената на природния газ за България беше най-важната тема от телефонния ми разговор с президента Путин и той е продължение на диалога ни от Санкт Петербург м.г. Явно тук трябва изразена политическа воля, защото се вижда, че експертните преговори, които се водят, не могат да достигнат до желания за България резултат. От осем държави, които са обект на „газовото“ дело между „Газпром“ и ЕК, остана само България, която не получава намаление на цената на природния газ и реално ние плащаме почти два пъти по-скъпо, което е недопустимо. Затова българският министър на енергетиката трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава. Надявам се в скоро време да получим така желаното намаление, защото губим всички – българските домакинства и българската икономика.»

 

  •  Румен Радев

 

 

 

Радев си назначи шефка от „Отворено общество“ на Сорос да го съветва

 

Истината за еврото

 

Съвет: Обърнете всичките си спестявания в евро или долари! Валутният борд остава, но курсът ще се сменя 

 

Проф. Стив Ханке: БНБ трябва да е против влизането на България в еврозоната

 

Проф. Стив Ханке: Еврозоната ще доведе България до катастрофа

 

Битката за 20-те млрд. евро от валутния борд. Проф. Стив Ханке: „Резервите са собственост на България. Ако Европейската централна банка ги „вземе“, това ще бъде един прозрачен грабеж“

 

Проф. Стив Ханке: България губи суверенитет, ако влезе в еврозоната (ВИДЕО)

 

Проф. Стив Ханке: България не трябва да влиза в еврозоната

 

Проф. Стив Ханке за влизането на България в Еврозоната: “Не влизайте в еврозоната! Прозрачен референдум не би ли бил по-предпочитан, отколкото тайните промени на Стоянова да бъдат приети в пълен мрак от българските политици с крадливите им ръчички? Нелепо е! Това не е демокрация. Имам куфарче с документи, доказващи корупцията в България“ (ВИДЕО)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Русофобите, които не признават ролята на Русия за нашето Освобождение и я считат за най-големия враг на България, да четат внимателно: Речта на Цар Борис III при откриването на Паметникът на свободата на връх Шипка на 26 август 1934 г.

РЕЧТА НА ЦАР БОРИС III ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА НА 26

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times във Facebook

The Bulgarian Times във VKontakte

The Bulgarian Times