Русия

Професор Катасонов: Чия е Централната Банка на Руската Федерация ? (ВИДЕО)

/

 

В света има няколко основни модела за създаване и работа на Централна или Национална Банка, и за съжаление, моделът, който ние имаме в Русия, е Валутен Борд, макар и не в класическия му вид (какъвто имаме в България!). Защото руската банка има право да регулира курсовете на валутите, в определен диапазон. Но по същество, нашата Централна Банка работи, като обикновено валуто-обменно “чейндж бюро“. И образно казано „руската“ Централната Банка само “пребоядисва“ придобитите от износа на Руски газ и петрол, и от чуждестранни инвестиции, американски долари – в рубли (А американските долари се печатат от частната еврейска банкова корпорация, наречена, за маскировка, – „Федерална Резервна Система“, която, нито е федерална, нито е резервна, а е – частна юдейска печатница за пари, не контролируема, нито от Правителството на САЩ, нито от ООН! И точно към тази ФРС, САЩ са задлъжнели 20 трилиона /20 хиляди милиарда/ долара, понеже за своите разходи правителството на САЩ няма право да печата пари, а взема на заем и под лихва, долари от “Федералния Резерв“. И именно от тези лихви, се е образувал огромният, абсолютно неизплатим държавен дълг на САЩ, – към интернационалните банкери – евреи, начело с Ротшилд. /Григор Симов/).

… У нас постоянно се говори за „пазара“ и пазарната система, но ако се погледне внимателно и непредубедено работата на Централната Банка, се оказва, че това е типична административно-командна система…

Но, не ние управляваме цените на петрола, на международните пазари, и не ние управляваме “международните“ (разбирай – юдейските) чуждестранни инвестиции, и на практика, напълно вярно е, че страната ни е под външно управление, с политически, но предимно с финансово-икономически механизми. И ако говорим за реалните центрове, които управляват стоковите борси и паричните потоци, това разбира се, е Федералната Резервна Система, и по-точно, не самата тази институция, а Главните Акционери, на тази частна институция.

Затова ние трябва да преминем към т.н. германска (парична) система, каквато, в общи линии беше и съветската система… Но има още един модел, който излиза извън рамките на нашия днешен разговор, и от моя гледна точка, това наистина е правилният модел, който понякога се е прилагал в историята на човечеството, но за съжаление “Световните Банкери“ или световните лихвари, както ги наричам аз, – люто ненавиждат този модел, а това е – държавното емитиране (печатане и пускане в обръщение) на парите. И на практика (на теория), държавата има всичките пълномощия и всички конституционни права, самостоятелно да издава пари, за да не е в такава унизителна зависимост от световните лихвари! … Но ако сега отворите учебниците за паричнокредитните дела, вие изобщо няма да намерите там тази алтернатива, и тя изобщо не се обсъжда. Нас ни вкарват в много тесни граници на избор, и ние трябва да излезем от рамките на този тесен (парично-финансов) коридор (затвор), и да погледнем от високо, какви алтернативи имаме и имаме ли изобщо алтернативи. А тези алтернативи стават видими, чак когато действително започнем да разбираме световната финансова история, нейната интрига, нейните скрити пружини, когато разберем, защо ни вкарват именно в този тесен коридор, и т.н. и т.н. (А историята никъде не пише, че откакто се секат или печатат пари, тази заробваща ни дейност, по един или друг начин, винаги и навсякъде, е била монопол в ръцете на световното сатанинско еврейство).

Превод /извадка от видеоклип/, Григор Симов

ВИДЕО:

 

ПО ТЕМАТА

Вие трябва да разберете и да знаете, кой управлява Русия и всяка друга страна, вкл. САЩ. Кой управлява Русия? (ВИДЕО)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

БНБ – Българска Народна Банка е “частна фирма“ (списък на притежаваните от Ротшилд Централни банки по целия свят)

 

Предишна Статия

Мичио Каку призна, че е открил доказателство за съществуването на Бога! (ВИДЕО)

Следваща Статия

Дейвид Уин Милър – човекът, който практически не остарява след смъртта си (ВИДЕО)

Последно от ВИДЕО

Да си дойдем на думата! Вижте непубликуван официално запис на премиера на Канада Джъстин Трюдо за „Голямото зануляване“ на конференция на ООН от 29.09.2020 (ВИДЕО – БГ СУБ)

ВИДЕО     Изтекъл френски правителствен документ потвърждава Голямото зануляване, планирано от Новия световен ред: Un

Don`t copy text!