Професор от Хонг Конг бие тревога: Ако не се овладее, “коронавирус“ът може да зарази 60% от световното население, причинявайки смъртта на десетки милиони

Висш медицински служител в Хонг Конг предупреди, че освен, ако няма пълно овладяване на новият коронавирус, може да се стигне до заразяване на над 60 процента от световното население, което да доведе до 45 милиона смъртни случая.

Габриел Леунг

Според професор Габриел Леунг дори еднопроцентната смъртност от коронавирус, може да доведе до стотици хиляди смъртни случаи – и вероятно много повече, ако действителната смъртност е по-близка до 15 процента, което пък твърди неотдавнашно проучване, публикувано в The Lancet.

В момента има близо 50 000 официални случаи на коронавирус по Света, като по-голямата част от тях са в Китай. Ако вирусът достигне пълния си потенциал за инфекция, който е – всеки заразен човек го предава средно на други 2,5 души, тогава по-голямата част от Света в крайна сметка ще бъде заразена.

Леунг, който председателства за обществено здраве в град Хонконг, предупреждава, че с глобално население от около седем милиарда, коронавирусът има потенциал да зарази повече от четири милиарда души, като се предполага, че разпространението му продължава да се ускорява, както той прогнозира.

Дори само един процент от заразените да умрат, това възлиза на 45 милиона души, които скоро ще загубят живота си. И ако цифрата от 15 процента, публикувана в The Lancet, е правилна, тогава около 600 милиона души биха могли да починат.

Световната здравна организация казва, че всичко е наред

В същото време, когато тези независими проучвания прогнозират масови жертви от коронавируса, Световната здравна организация (СЗО) се опитва да убеди всички, че няма за какво да се тревожим.

Всъщност един от ръководителите на организацията наскоро каза на вирусолозите, които предупреждават за потенциално високата смъртност от болестта, да спрат да „хвърлят празни цифри, за които нямат основание“, тъй като броят на новите случаи на коронавирус в Китай уж „намаляват”.

Но не всички са съгласни, включително и тези, които наблюдават процента на инфекция в Ухан. И тъй като много случаи на коронавирус са леки или дори напълно безсимптомни, поне в началото, воденето на отчет на истинския брой остава трудно.

Според Леунг, в момента основният приоритет е да се определи размерът и формата на това, което той описва като епидемичен айсберг – което означава, каква част от огнището се крие под повърхността и само чака да се появи?

„Всички говорят за запазване на спокойствие и за поддържане на спокойствието на нашето население“, казва Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации на здравеопазването на СЗО, като възпира всички опасения относно всякакъв вид епидемичен айсберг.

В същото време ръководителят на отдела за CDC д-р Нанси Месонние заяви, че по време на неотдавнашно събитие на Националния пресклуб, тя и нейната агенция „абсолютно заявяват, че случаите на заразени са много повече от докладваните“, което предполага, че има какво да се тревожим въпреки това, което ни казват от СЗО.

Автор: Ethan Huff
Източник: Natural News
Превод: Био Поглед

Ако не се овладее, коронавирусът може да зарази 60% от световното население, причинявайки смъртта на десетки милиони

 

ПО ТЕМАТА

 

Короначумата – Как да се предпазим (ОБНОВЕНА)

 

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times