/

Пуснахме язовир срещу мигрантите (ВИДЕО)

България пуска водите на язовир на река Марица, вследствие на падналите обилни дъждове. Водното ниво се покачва и по този начин се затваря за нелегални мигранти достъпа до гръцкия бряг в този участък на границата.

По искане на Гърция България отпусна язовир на река Марица, разположен на нейна територия в понеделник, за да предизвика умишлено наводнение и да затрудни мигрантите, струпани на гръцко-турската граница, да преминат реката.

Изпускането на язовир Ивайловград доведе до повишаване нивата на реката, съобщи Star TV.

Докато сблъсъка между хиляди бежанци от турската страна на Марица и гръцките сили за сигурност продължава, премиерът Кириакос Мицотакис се срещна с немския си колега Ангела Меркел в Берлин и подчерта, че Гърция и Европа не могат да бъдат изнудвани.

Той посочи, че ако турският президент иска преглед на споразумението между ЕС и Турция за миграцията, „което той самият ефективно е разрушил“, трябва да предприеме следните действия: Премахване на отчаяните хора от Марица и спиране на разпространението на дезинформация и пропаганда.

„Гърция винаги е признавала и продължава да признава, че Турция е играла решаваща роля в управлението на въпроса с бежанците – но това не може да стане с помощта на заплахи и изнудване“, добави той.

България не е получавала искане от Гърция за изпускане на води от язовир Ивайловград, съобщи Външно министерство.

По-рано в мрежата се появи видео, което някой потребители нарекоха “иновативно“. На него се вижда как гръцките фермери пръскат мигрантите  на границата с Турция с урина от прасета:

Предишна Статия

И без вируси, тук може да се загине! Вижте при какви условия ще борят коронавируса в Дупница! (ВИДЕА)

Следваща Статия

Короначумата взе първата си жертва в България, почина жената в „Пирогов“

Последно от България

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани

Препоръки, съобразени с насоките на Световна здравна организация за домашно лечение на заболели с COVID-19. Препоръки за потребителите при покупка на продукти за лична хигиена, в. т.ч. и дезинфекция. Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус. Как да предпазим себе си и околните. Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19. Алгоритъм за дезинфекционни мероприятия в обекти с обществено предназначение. Подготовка на работното ви място за COVID-19. Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения. Как да се предпазите от COVID 19 и да намалите разпространението му.

Don`t copy text!