Ротшилд предложи конфискуване на частната собственост

Главният изпълнителен директор на Джей Пи Морган Чейс (разбирай Ротшилд ) предлага правителството да конфискува частна собственост, за да ускори инициативите за климата

В годишното си писмо до акционерите главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън изказа предположение, че правителството на САЩ и корпорациите, които се грижат за климата, може да се наложи да конфискуват частната собственост на гражданите, за да въведат инициативи за климата, докато все още има време да се предотвратят климатичните бедствия.

Даймън заяви във вторник, че „правителствата, бизнесът и неправителствените организации“ може да се наложи да се позоват на „експроприация“, за да получат „достатъчно бързо адекватни инвестиции за мрежови, слънчеви, вятърни и тръбопроводни инициативи“.

„Експроприацията“ е правен термин, който описва как правителството използва правомощията си да отчуждава частна собственост за обществени нужди, при условие че предоставя на частните собственици подходящо обезщетение.

В писмото си, в което изтъква успехите на компанията за финансови услуги през 2022 г. и представя на акционерите визия за бъдещето ѝ, Даймън изтъква, че може би е време да се оправдае експроприацията в Америка, за да се облекчи климатичната криза. Според главния изпълнителен директор такива драстични мерки могат да бъдат предприети, защото времето е кратко.

„Прозорецът за действие за предотвратяване на най-скъпите последици от глобалното изменение на климата се затваря“, каза той и сподели загрижеността си, че „продължаващата война в Украйна разклаща търговските отношения в Европа и Азия и променя начина, по който държавите и компаниите планират енергийната си сигурност“.

„Необходимостта да се осигури енергия на достъпни цени и надеждно за днес, както и да се направят необходимите инвестиции за декарбонизация за утре, подчертава неразривните връзки между икономическия растеж, енергийната сигурност и изменението на климата. Трябва да направим повече и то незабавно“, добави Даймън

След това той спомена, че „правителствата, бизнесът и неправителствените организации трябва да съгласуват“ политиките си, за да ускорят решенията за климата. Даймън добави: „Трябва да се направят огромни глобални инвестиции в технологии за чиста енергия и те трябва да продължат да нарастват всяка година.“

Той посочи експроприацията като една от тези политики, които могат да ускорят изграждането на зелена инфраструктура.

„В същото време са крайно необходими реформи в областта на разрешителните, за да може инвестициите да се извършват своевременно. Може дори да се наложи да се възползваме от експроприация“, заяви Даймън.

Главният изпълнителен директор оправда това потенциално завладяване на публична собственост от страна на правителството и корпорациите, като заяви, че „просто не получаваме достатъчно бързо подходящи инвестиции за инициативи, свързани с мрежата, слънчевата енергия, вятъра и тръбопроводите“.

В заключение на писмото си относно изменението на климата Даймън заяви: „Поляризацията, парализата и липсата на анализ не могат да ни попречат да се справим с едно от най-сложните предизвикателства на нашето време. Различните заинтересовани страни трябва да се обединят и да търсят най-добрите отговори чрез ангажиране на общия ни интерес.“

Автор: Габриел Хейс
Източник:Fox News
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

ВИДЕО

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Пандемията“, която никога не я е имало приключи: гответе се за климатичен и дигитален тероризъм👇
Клип със скрита камера: CNN и новата пропаганда на Новия Световен ред – “Изменението на климата“

ВИДЕО

 

ПО ТЕМАТА

Не казвай на никого! Глобално затопляне: 8 поредни години на глобално охлаждане (NOAA)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вие няма да имате/притежавате нищо, но ще бъдете щастливи

 

Планът на ООН за Нов Световен Ред 2021 – 2030 (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от