Русия обмисля офшорни финансови центрове за Crypto/Forex обмени

Русия поглежда отново към крипто

Русия, която е една от най-влиятелните страни в света, има интересна история изпълнена с противоречия спрямо криптовалутите. Специфична тема, върху която се съсредоточи Съветският съюз, беше технологичният напредък и техническото учение. Въпреки че „съюзът“, като държавна структура се разпадна отдавна, тези стремежи остават силен компонент на руското общество. В резултат на това, 10 от 50-те най-големи blockchain стартъп проекта са обвързани с руснаци. Други международно признати проекти с руски учредители / изпълнителни директори са Telegram и Revolut, които по никакакъв начин не прикриват интереса си към криптовалутите.

 

Въпреки това имаше противоположни мнения от страна на руските власти. През 2016 г. руското министерство на финансите предлагат лишаване от свобода до 7 години за използване на криптовалута. Тогава Владимир Путин също потвърди, че руското правителство ще регулира активите.

Последното подобно намерение беше отложено по изискването на „Работната група за финансови действия“ (FATF), която се очаква да пусне ръководство за крипто-регулации по-късно този месец.

Напоследък приемането на криптовалутите бързо нараства сред руските служители. Последно Русия обяви, че обмисля криптовалута, подкрепена от злато за по-бързи международни транзакции.

Съвсем наскоро Леонид Петухов, ръководител на агенция за инвестиции и износ, обяви по време на икономическия форум Санкт Петербург Интернешънъл, че Русия обмисля офшорен финансов център за криптовалутни проекти и борси.

Досега избраното място е Болшой Уссурийски остров. Това е малък остров намиращ се на границата между Русия и Китай, собственост на двете страни. Офшорната зона ще бъде подобна, на тази на остров Руски във Владивосток, където жителите получават статут на международна компания, наред с бързата регистрация и данъчните облекчения.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати